Link

Velika Gorica, Kolovoz 2017. godine

Preporuka

Foto galerija " NOVO "album Posavina**album Velika Gorica nocu** video Vukomericke gorice ** Album Kolesa i video Kolesa ** album Brno** Album Osijek * Album Prag

Click for Velika Gorica, Hrvatska Forecast
SLIENI TEKSTOVI

DNEVNIK

ARHIVA od 1 do 127

Iz drugih medija

10. kolovoza 2017.

Vlada treba služiti građanima

Na početku želim odmah naglasiti da trenutna vlada nije vlada hrvatskih građana. Ova vlada micanjem Mosta i kupovanjem zamjena u cijelosti je pod kontrolom interesnih skupina a što se očituje u postupcima vlade i stanju u državi. Isto tako, novi izbori bez izmjene zakona o izborima, nemaju smisla. Interesne skupine stvorile su takve zakone da bez problema manipuliraju izbornim postupkom i omogućuju svojim kandidatima pobjede.

Što su manji porezi i davanja državi, država je bolja. Trošenje poreznih prihoda mora biti strogo kontrolirano.
Izvršna vlast ne smije raspolagati novcem van proračuna usvojenog u parlamentu. Kod nas to nije slučaj i vlast
umjesto reforma, racionalizacija i napretka, bira uvođenje harača.
Uvođenje poreza, bio on novi ili modeficirani stari, u vremenu preko dvadeset i dvije godine nakon rata
i uspostave samostalne države, trebalo bi jako, stvarno jako dobro obrazložiti. Dakle, za pretpostaviti je da je država
u proteklom vremenu, uglavnom sanirala štete od rata, ustrojila državnu upravu na svim razinama, da je ojačala
gospodarstvo. Da država ima neovisno pravosuđe, neovisno državno odvjetništvo, sposobnu policiju, modernu vojsku.
S tom pretpostavkom, dakle uređenom državom, porezna opterećenja trebala bi biti manja.
Međutim, situacija u državi suprotna je od očekivanja. Državni aparat je ogroman, trom, nesposoban, skup. Pravosuđe,
državno odvjetništvo i policija su politizirani, rade po narudžbi politike i interesnih skupina. Vojska u rasulu.
Nema osnova demokracije. Vlast nema oporbu.
Ova vlada sastavljana je dva puta, prvi partneri u vladi, Most, izbačeni su iz vlade jer su mislili da imaju pravo na mišljenje.
Prevarili su se.  Zamijenjeni su otpadom iz, onog što je trebala biti oporba. Sav taj otpad plaćen je novcem poreznih obveznika, da diže ruke na štetu, tih, poreznih obveznika.

Veliki novac vlada je dala za glas čovjeka koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema, živi u četrdesetim godinama prošlog stoljeća, za dom je spreman. Po njegovoj želji vlada je uplatila novac za hercegovačke umirovljenike. Ti navodni umirovljenici, ono što je sigurno, glasaju za HDZ i siju nevjerojatnu mržnju, kojom štete upravo građanima Hrvatske koja ih plaća. Ono što nije sigurno, njihov je stvarni doprinos RH.
Nije sve plaćeno novcem, nešto je plaćeno uslugama. Uslugama pravosuđa. Zastupnik, kokošar, koji je izašao iz SDP-a
jer se tereti da je krao iz državnog proračuna, odlučio je o sudbini Hrvatske. O njegovom glasu ovisilo je, novi izbori ili ova, plaćenička vlada. Izabrao je vladu koja može utjecati na pravosuđe.
Pozicija je svjesna da puno griješi, sve te svoje grijehe oprostiti će im katolička crkva. Stoga Vlada crkvi  poklanja  vilu.
Dok opozicija, koja bi se trebala baviti i ispravljati pogreške i grijehe pozicije, postoji samo na papiru. U stvarnosti,
opozicije nema. Postoji pozicija i skupo plaćeni statisti koji glume opoziciju. Ti statisti svake četiri godine izlaze na
izbore i onda odrade za sponzore predstavu.
Na prošlim izborima veliku rolu odigrao je Zoran Milanović. Prije izbora velike izglede za pobjedu imala je ljevica koju
 je Milanović vodio. Sponzori, odnosno interesne skupine, ocijenile su da je daleko lakše manipulirati desnicom, gdje
veliku ulogu u manipulaciji ima crkva, pa su tražili od Milanovića da izgubi izbore.
Milanović se je briljantno zamjerio svim susjedima, napričao nebuloza, osramotio svoju stranku, partnere i, izgubio izbore.
A da bi birači zaboravili hdezeovog brojača i Ininig spavača, Karamarka, stvarno je trebao ogaditi ljevicu.
Uspio je. Otvorio je svoje trgovačko društvo i od sponzora naplaćuje za odrađene poslove. Sada živi po svojoj mjeri,
ne radi a prima  novac.

Ovakvo je, u kratkim crtama opisano, stanje u hrvatskoj. I sada anemični premijer, koji po težini želi stići svog idola,
Šeksa, želi uvesti porez na nekretnine. Potreban mu je novac da bi sponzori mogli živjeti na visokoj nozi.
Todorićevi dugovi, dugovi njegovih javnih i tajnih partnera dolaze na naplatu. Treba kupiti Inu i spasiti Molove
hrvatske partnere od propasti. Treba zaposliti još državne birokracije, treba platiti dugove opljačkanih autocesta.
A tu je i ministar Krstičević, on za svoje sponzore želi osigurati obilne  provizije od kupnje ratnog zrakoplovstva,
uređenja vojarni, mobilizacije regruta.

Zašto premjer oprašta neopozivu ostavku i neopozivo ministra vrača u vladu?
Krstićević za sebe tvrdi da je prvenstveno vojnik, iako je iz vojske nečasno otpušten. Kao ministar prestrašio se požara pa dao neopozivu ostavku. Neopozivu ostavku, neopozivo je povukao kada je požar ugašen.
Jedna od bitnih osobina ove vlade je manjak suosjećanja, empatije prema građanima u čije ime vladaju. Jebe se njima što se građani masovno iseljavaju, što ih pljačkaju banke, javni bilježnici, fine, sudovi, poslodavci...

Prema riječima buci, buci premijera, on će predložiti odgodu provedbe pljačke. Dakle ne odustaju. Ništa se ne mijenja, ovo je samo trik. Sada će se angažirati razni kvazi stručnjaci koji će pokušati zbuniti građane, dobiti na vremenu i omogućili provedbu pljačke.

Stoga, nemamo od koga očekivati pomoć, trebamo se sami organizirati i reći ne pljački. Ako trebate novac,
izvršite reforme, reorganizacije. Smanjite poreze, stimulirajte proizvodnju, osigurajte konkurentnost, zaustavite iseljavanje.


Tag: porez

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)
18. travnja 2017.

Plenković, čovjek od slame

Hrvatska kao država je propala. Ima vladu koja ne može organizirati samu sebe. Kradu se dnevnice, kradu se tableti, krade se još puno toga ali se sve ne zna. Državno odvjetništvo i policija ne smiju niti su sposobni riješiti te sitne krađe unutar vlade.
Takva nesposobna Vlada, velike krađe, poput Agrokora, rješava na način da nacionalizira tvrtku kako bi prikrila kriminal i državnim novcem osigurava kontinuitet pljačke.
Vlada je ušla u Agrokor a da nije pitala, gdje je novac? Gdje je greška u organizaciji? Gdje su rupe za odljev novca? Ona je spriječila vjerovnike i dobavljače, kojima je koncern dužan, da uvedu prinudnu upravu i pokušaju vratiti dugove. Dobavljači i vjerovnici imaju nekoliko milijardi razloga riješiti problem uvođenjem svojih kriznih uprava.
Agrokor ima svoje offshore tvrtke, u Nizozemskoj i tko zna gdje još. Te, offshore tvrtke osnivaju se upravo zbog varanja matične države i njenih poreza. Preko tih offshore agrokora, interesne skupine su krale novac, koji sada država treba nadoknaditi. Vlada, umjesto da istraži poslovanje takve tvrtke, želi raspustiti takozvani "porezni uskok" koji je specijaliziran upravo za takve istrage
Pored toga, Todorić se povukao iz upravljanje Agrokorom i na njegovo mjesto vlada je postavila svog Povjerenika. I sada što se promijenilo u upravljanju? Ništa. Interesne skupine upravljale su Agrokorom preko Todorića, sada upravljaju preko povjerenika.

Zanimljiv je način rješavanja krize u agrokoru. Povjerenik se hvali da su se dogovorili s dobavljačima, koji su napunili police u trgovinama.
Da li su oni svjesni da se trgovina, prvenstveno, temelji na kupcima?
Ima li povjerenik studiju prema kojoj je vidljivo da će se kupci vratiti, a roba prodati. Pored toga, konzum u velikom dijelu prodaje pokvarljivu robu. Što znači ako se ne proda u roku, roba se mora uništiti.
I sada ono najvažnije, Konzum nije mogao pozitivno poslovati niti prije krize, s krizom i negativnom propagandom, za očekivati je da će dodatno izgubiti kupce.
Ova situacija slikovito se može prikazati kao, mrtvom konju daju vitamine i peniciline.
Zamišljam si "stručnjaka" koji je ušao u ovu tragikomediju, kako mrtvom konju daje umjetno disanje. Onako, usta na usta.
Da se prije mislilo, konju bi se odstranili izumrli organi, pa bi se tek onda pokušalo reanimirati organe koji još daju znakove života. Ovako će se metastaze proširiti po čitavom organizmu, pa i na druge organizme, dobavljače.

Interesne skupine napisale su zakon "lex agrokor" ali su, isto tako postavili premijera, vladu, pola sabora i pravosuđa.
Propada Petrokemija u većinskom državnom vlasništvu, u Ini kaos, zračnom lukom upravlja Offshore tvrtka, kreditima se plaćaju dugovi u zdravstvu. Povećane su cestarine, uvode se novi porezi. Mladi odlaze iz zemlje u potrazi za poslom, boljim životom.
Gužve na granici jasni su znak da se Europska Unija želi zaštititi od kriminala i bezakonja koji vlada u Hrvatskoj.
Sve ovo navedeno jasno upućuje na zaključak da hrvatskom vladaju interesne skupine. Te interesne skupine upravljaju državom i svime što donosi profit.
Plenković je njihov čovjek od slame. Dovoljno narcisoidan da za malo lažne slave proda svoje dostojanstvo, proda svoju državu koju bi trebao voditi i u koju se kune.
No, nije samo Predsjednik vlade u službi crnog novca, uz njega vragu služe i ostali bitni čimbenici države iz sabora, pravosuđa, crkve...
Od devedesetih do sada interesne skupine ušle su u svaku poru države i sada su na vrhuncu moći. Problem je što su previše cijedili tvrtke, institucije i državu pa je novca sve manje a apetiti su sve veći.
Iz ovih nekoliko primjera jasno je da Hrvatska ima veliki problem. Taj problem trebaju riješiti građani, nikako političari. Političari su sluge zla.
Početkom devedesetih godina, kada je ova Hrvatska nastajala, trebalo je napraviti lustraciju. Trebalo je maknuti iz političkog i javnog života sve one koji su vladali u komunizmu. Trebalo je i procesuirati sve koji su se ogriješili o zakone i ljudska prava.
Umjesto lustracije, ti koji su trebali biti maknuti iz politike, svoje iskustvo iskoristili su u stvaranju ovoga što sada imamo.
Stoga, već sada na izborima, ne smijemo glasati za ikojeg političara, bilo koje stranke koja je obnašala vlast u vremenu od devedesetih do sada. Ti ljudi doveli su nas u propast, oni nas pljačkaju, raseljavaju, ponižavaju.
Potrebni su nam ljudi koji će predstavljati građane, raditi u interesu građana.

Tag: agrokor

Komentiraj

Ispis
 • Iznenadio me Plenković.Smatrao sam ga poštenijim i odlučnijim.Očito je dužan ovima oko sebe.Odavno sam rekao da je pokojni Tuđman glavni krivac za ovakvo stanje u državi.On je i glavni zaslužni za stvaranje slobodne Hrvatske,pa prema tome je jedini koji je trebao usmjerti razvoj Hrvatskena poštenim odnosima.Sada je ono stanje 200 bogatih familija izostalo je poštenih.Nepoštenje je uzelo previše maha i ne vidim mu kraja.Nažalost od poštenog rada i uz dobro znanje možeš skromno preživeti.Još uvijek u saboru ima dosta onih koji se nisu okušali što znači pljunuti u šaku i zaraditi kunu.Dok se to ne izmjeni neće biti bolje.

  pobro, 19.4.2017. 17:47:58
 • Tuđmanovih 200 bogatih familija, u stvari su interesne skupine. I sam Tuđman bio je dio tih 200 familija, odnosno interesnih skupina koji su opljačkali hrvatsku.
  U ovih 20 i nešto godina interesne skupine su uspjele staviti sve pod svoju kontrolu, pravosuđe, državno odvjetništvo, vladu, dio parlamenta... Poznato je da je oteto, prokleto. Tako smo sada u fazi da opljačkane društvene firme počinju propadati i stvarati gubitke, što znači, interesne skupine ostaju bez prihoda. Manjak prihoda nadoknađuju izravno iz buđeta. Primjer Agrokor i Ina koju žele otkupiti.
  Plenki je stvarno razočarao, poslije dua fantastiko, Karamarko & Milanović on je izgledao kao supermen. Vrijeme je pokazalo, isto sranje, drugo pakovanje.
  Ako razmislimo, on je idealan izbor za Interesne skupine. Opet su dobile slugu pokornog koji se ne opterećuje razmišljanjem.

  Ivan, 19.4.2017. 18:12:05
 • Komentara(2)

  ARHIVA

 • Vlada treba služiti građanima
 • *Komentara(0)
 • Plenković, čovjek od slame
 • *Komentara(2)
 • Međunarodni cirkus Franjo Tuđman
 • *Komentara(1)
  *Komentara(1)
 • Da li država daje dozvolu za varanje?
 • *Komentara(2)
 • Javno privatni kriminal
 • *Komentara(0)
 • I sada ti zviždi
 • *Komentara(4)
  *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Karamarko provodi državni udar
 • *Komentara(1)
  *Komentara(4)
  *Komentara(6)
 • Stipe Petrina: Hrvatska nije pravna Država
 • *Komentara(1)
 • Lažne radne nesposobnosti
 • *Komentara(4)
 • Tko stoji iza koga?
 • *Komentara(0)
 • Recimo lopovima, lopovi
 • *Komentara(0)
 • Mostom iz šikare i močvare
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Prag, tak imam te rad
 • *Komentara(0)
 • Slovačka, srdačna i lijepa
 • *Komentara(0)
 • Dobit strancima, rizik domaćima
 • *Komentara(2)
  *Komentara(3)
 • Stranke za predsjednika RH
 • *Komentara(2)
  *Komentara(1)
  *Komentara(3)
 • Vladin prilog korupciji
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Jesmo li sigurni s našim pravosuđem?
 • *Komentara(0)
 • Svjedok vrača DORH-u dug
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Poslodavac kupio radnicko vijece za 1000 kuna
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Jadranka, Hrvatska ovčarka bez rodovnika
 • *Komentara(0)
 • Vladu raspustiti, sabor na čekanje
 • *Komentara(0)
 • Republika Hrvatska izgubila spor
 • *Komentara(0)
 • U ime Bajića, sina i duha kriminalnoga
 • *Komentara(0)
 • Špijun nema domovinu
 • *Komentara(0)
 • Smradovi
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Heviz, svjetska atrakcija u našem susjedstvu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Spasimo građevinsku mafiju
 • *Komentara(1)
 • I nerad je nekome koristan rad
 • *Komentara(0)
 • Korupcija i koalicija seljačina
 • *Komentara(0)
 • Vladu poslati u bordel na specijalizaciju
 • *Komentara(0)
 • Kosor nominirati za Oskara
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Terorista Kaljmeta
 • *Komentara(0)
 • Stotinu puta ponovljena laž postane istina
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Povjerenstvo za očuvanje digniteta korupcije
 • *Komentara(1)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Ljudska prava i kurvini sinovi
 • *Komentara(0)
 • Anketa: Izbori za Predsjednika RH
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
 • Izlaz iz recesije i Svinjska upala pluća
 • *Komentara(0)
 • Odgovornost za dezorganizaciju
 • *Komentara(0)
 • Gdje su suzane, poltroni i podrepne muhe?
 • *Komentara(0)
 • Progutati će nas tama, pokrenimo se
 • *Komentara(0)
 • Kampiranje na Balatonu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • DORH i policija sponzori izbora
 • *Komentara(0)
 • Hrvatske ceste napustili izvoditelji
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Sudska presuda u ime mafije?
 • *Komentara(0)
 • Korupcija to nisam ja, to je Ivina politika
 • *Komentara(0)
 • Zlostavljanje u gruntovnici
 • *Komentara(0)
 • Radijatore u Zagrebu ohladili HEP-ovi audiji
 • *Komentara(0)
 • Jesu li zagrebčani šonje?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Balkanski političari
 • *Komentara(0)
 • Božić i Nova godina!
 • *Komentara(0)
 • Načeta je Banda lopovska
 • *Komentara(0)
 • Vlada u banani
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Hrvatska bankrotirala
 • *Komentara(0)
 • Stegnite vi svoj remen bando LOPOVSKA
 • *Komentara(2)
 • Može li recesija zahvatiti Hrvatsku?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • The Washington Times: “Hrvatska u kaosu!”
 • *Komentara(0)
 • Depolitizacija ili dekriminalizacija?
 • *Komentara(0)
 • Motiv za zločin Ivane Hodak i Ive Pukanić
 • *Komentara(0)
 • Mafija upravlja trgovačkim društvima?
 • *Komentara(0)
 • Tko to “drma” zračnom lukom
 • *Komentara(0)
 • Jesu li samo Lovrin i Rončević nesposobni?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Putnički terminal od suhog zlata
 • *Komentara(4)
 • Zagi nam je u Bečkoj gajbi
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(2)
 • Barroso i Mesić; Vlada je zakazala
 • *Komentara(0)
 • Anketa: Dali je Todorić najjeftiniji?
 • *Komentara(0)
 • Smije li se narod varati?
 • *Komentara(0)
 • Predsjednik suda, ogledalo pravosuđa
 • *Komentara(2)
 • Na internet mobitelom
 • *Komentara(0)

  Izradio Ivan Hrvaeia, 2007