Home

SLIČNI TEKSTOVI

MUĆKE ARHIVA

Tagovi

 • DVANULA

  Blogarama - The Blog Directory

  Cro RSS

  26. sijecnja 2008.
  Hrvatska u krizi, SDP-ovci u sjeni

  Očito je hrvatskim građanima dosta upozoravati ljude na vlasti da moraju raditi po zakonu i da prvenstveno trebaju zadovoljavali potrebe, njih, građana. Tako tjedan koji je pri kraju, možemo nazvati početkom kraja bahatosti i bezakonju. Krenulo se polako, nešto kao zagrijavanje u Splitu. Tamo su se građani protivili izglasavanju Generalnog urbanističkog plana koji je u suprotnosti sa potrebama građana. Nažalost, splitski vlastodržci nisu poštovali želju sugrađana. Poštovali su kapital.
  Danas se priča ponovila u Zagrebu. Oko tri tisuće zagrebčana, na mirnom prosvjedu bukom su pokušali doprijeti do svijesti zastupnika koji bi trebali u nadolazećem tjednu odlučiti dali će se centar Zagreba devastirati.

  Većinu zastupnika u gradskoj skupštini, onih koji uporno pokušavaju građanima Zagreba urediti njihov grada baš onako kao to građani neće, čine zastupnici SDP-a. SDP je na lokalnim izborima dobio većinu, formirao vlast i postavio gradonačelnika. Njihov gradonačelnik provodi volju krupnog kapitala i čisti gradske blagajne od novca. Milan Bandić izmišlja namete, takse i poreze da bi trošio,skupo gradio, sebe i svoje družtvo bogato nagradio.

  U vrijeme prosvjeda, hrabra SDP-ova ekipa izbjegla je u Umag. Iz Umaga su dijelili lekcije vladi o tome kako je vlada nesposobna. Istovremeno su se busali u junačka prsa kako će formirati vladu u sjeni te pokazati HDZ-u svoje stručnjake koji su duplo bolji od HDZ-ovih ministara. Nije jasno dali je Milanović mislio na duplo boljeg Bandića? Možda je on taj stručnjak u sjeni. Naime, Bandić je ipak hrabriji od svojih partiskih kolega, on nije izbjegao u Umag. Izbjegao je u provinciju i sjenu voćnjaka.
  Odlazak SDP-a u Umag ima dvostruku funkciju, osim što su se sakrili od zagrebačkih prosvjednika, očekuju da će, poput rukometaša, iz Umaga u pobjede. Neće njima više Sanader brojiti, 1:0, 2:0, 3:0.
  Nije poznato do kada će Milanović sa timom ostati u izbjeglištvu. Dali se vraća prije ili poslije najavljenih sindikalnih prosvjeda, gdje će se opet građani Zagreba dići protiv svog gradonačelnika i stručnjaka u sjeni. Ovog puta protiv Bandićevih poskupljenja komunalija.
  Nadam se da tu prosvjedima neće biti kraj. Ipak kao šećeru na kraju veselim se onim pravim prosvjedima protiv vlade koja nam je državu zarazila korupcijom i bezakonjem. Takvu zaraženu i slabu povampireni tajkuni i mafijaši iskorištavaju i kradu.

  Tagovi: Bandic

  Komentara(0)

  24. sijecnja 2008.
  Vlada metodom srp i čekić rješava inflaciju

  Hrvatskoj su došli na naplatu nestručnost, kriminal, korupcija i bezakonje. Vanjska politika proglašena je nevjerodostojnom od strane EU. Iza diplomatske nevjerodostojnosti krije se nesposobna i pokvarena diplomacija koja nije dorasla zadacima koji su stavljeni pred nju. Ta nesposobna diplomacija nema podršku reformi koje su nužne za ostvarivanje diplomatskih napora.

  Unutarnja politika rezultirala je godišnjom inflacijom od prevelikih 5,8%. U tu inflaciju ugrađena je korupcija u brodogradnji, korupcija u cestogradnji, pljačke državne imovine, prodaja državnih dobara, nesposobna i korumpirana državna uprava, katastrofalno pravosuđe.

  Inflaciju pomaže i kriminalno stanje svega što je u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu države. Tim sustavima rukovode “stručnjaci” koji su došli po političkom ključu. Njihov jedini zadatak je zadovoljavanje političkih mentora. Ti “stručnjaci” ne mogu odgovarati za kriminal koji su počinili, za štetu koju su počinili radnicima i građanima, za izgubljeni profit koji nisu ostvarili. Politički mentori imaju vlast nad “neovisnim” pravosuđem i štite svoje “stručnjake” koji im mračnim kanalima pune stranačke i privatne blagajne. Da bi ih se zaštitilo montiraju se sudski procesi, provode tajne istrage, zlostavljaju svjedoci, proganjaju novinari...

  Glavni strateg takve države je predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader. Svojim retoričkim sposobnostima i uvjerljivim nastupima četiri godine obmanjivao je hrvatsku i svjetsku javnost o uspjehu svoje bezgrešne politike i svojih genijalnih gospodarskih dostignuća. Ta obmana došla je do svoga kraja, maske su pale. Zabilježena je inflacija, zaustaljeni prgovori, zamrznuta financijska sredstva.
  No, Ivu to ne smeta, ide čovjek dalje. Nastavlja on sa svojim igrama i lažima. Formirao je novu Vladu. Iz vlade je isključio stručnost i znanje. Vlada oslobođena pameti i stručnosti krenula je u rješavanje inflacije i problema sa EU. Prigovore upućene od EU ublažili su “velikim” dostignućima koja su postignuta za ulazak u NATO. Tako su premjera NATO čelnici hvalili za reforme i EU pregovore.
  Foto: portal VladeInflaciju rješava metodom srpa i čekića, odnosno dogovorne politike. Uz pomoć svojih naivnih partnera, poslodavca i sindikata, osniva povjerenstva koja bi trebala utvrditi ono što već svi znaju, da je povećanje cijena uzrokovalo inflaciju. Eto i čuda, povjerenstvo je “otkrilo” da je najviše poskupjela hrana. Tome su se, kako bi narod rekao, čudili k'o pura dreku. Ali čudu nikad kraja, povjerenstvo je odlučili da se sa trgovcima i proizvođačima dogovori smanjenje cijena? Lijepo, zadatak treba provesti drug Polančec.
  Nažalost, problem neće riješiti smanjenje cijena proizvoda ili trgovačkih marži. To je samo pretakanje iz šupljeg u prazno. Uzimanje od plaće radnicima koji proizvode i trgovcima ne rješava problem. Inflacije je rezultat prvenstveno loše vladavine vlade, lošeg saborovanja sabora i jako lošeg suđenje pravosuđa. Sve to ugrađeno je u hrvatski proizvod, sve to treba izvaditi iz proizvoda. Da bi se propadanje u državi zaustavilo i pokrenulo u smjeru oporavka bit će potrebno puno znanja, znoja i odricanja. Bit će potrebne reforme i promjene.
  Za početak trebali bi svi predsjednici sudova dati mandate na raspolaganje. Utvrditi uvjete i raspisati izbore za nove predsjednike sudova. Novo izabrane suce treba imenovati za predsjednike sudova i dati im zadatak da provedu reforme u tim sudovima.
  Na isti način potrebno je provesti odabir i imenovanja svih upravitelja i direktora u državnim ustanovama i poduzećima. Novi direktori trebaju izvršite reforme, restrukturiranja i reorganizacije. Sve navedeno sa ciljem uspostave pravne države, suzbijanje korupcije i uspostave reda u državi. Kada se ostvare te promjene, stvoriti će se uvjeti za uspostavu zdravog tržišnog gospodarstva.
  Dali je ova vlast, vlast Ive Sanadera sposobna za provedbu svega što je potrebno?
  Vjerujem da nije. Ova ekipa u proteklom mandatu nije samo bila nestručna i grješna, ona je bila nemoralna. Prvenstveno je radila na svojim intersima. Kao takvi nemoralni i nestručni, Ivo i njegova većina ministara nisu ti koji bi znali i mogli provesti reforme.
  Dali postoji neka druga snaga koja bi Hrvatsku povela prema nužnim promjenama?
  Bojim se da takva druga snaga trenutno ne postoji. Postoje kvalitetni, sposobni i stručni pojedinci koje nema tko organizirati i povesti. Ovo što zovemo oporbom, oporba je i sama sebi. SDP i HNS ne vide što se događa, ne znaju što treba napraviti. Oni su svojim neradom četiri godine hranili i njegovali inflaciju, korupciju i EU nevjerodostojnost. Kao takvi teško da mogu povesti u nužne promjene. Oni bi željeli biti poput Ive, “use, nase, zase, podase”.

  Tagovi: hdz

  Komentara(0)

  22. sijecnja 2008.
  Tramvajem u propast

  Foto: www.zagreb.hr Nezasitni gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, i direktor ZET-a Ivan Tolić, 21. siječnja 2008. godine u promet su pustili sedamdeset i prvi tramvaj, odnosno prvi iz nove serije tramvaja koji su naručeni od konzorcija Crotram. U prvoj seriji ZET-u je isporučeno sedamdeset tramvaja koji se nalaze u redovnoj upotrebi, a u vlasništvu su Zagrebačke banke. Naime, ZET je kreditom platio prvu seriju tramvaje i za sljedeću seriju tramvaja nije bio kreditno sposoban. Da bi “zaobišli” kreditnu nesposobnost, gradske gulikože su tramvaje prodali Zagrebačkoj banci, te prodane tramvaje iznajmili pod nepovoljnim i nepoznatim uvjetima. Za dobiveni novac naručili su novu seriju od 70. tramvaja.
  Svi ti novi tramvaji nisu rezultat realnih potreba i mogućnosti grada Zagreba već je to dogovor između interesnih skupina. Zagrebačkog holdinga i proizvođača.
  Da su se poštivala pravila struke, prilikom modernizacije tramvajskog voznog parka, temeljem stanja vozila i stvarnih potreba izradio bi se plan modernizacije. Taj plan morao bi obuhvatiti zamjenu starih vozila, obnavljanje postojećih vozila, električnih instalacija i postrojenja. Nabavka novih vozila kao i obnavljanje već postojećih moraju optimalno zadovoljiti potrebe. Moraju riješiti modele financiranja.

  Da struka nije sudjelovala u modernizaciji ZET-ovog voznog parka vidi se u:

 • nabavi velikog broja tramvajskih vozila u kratkom vremenskom razdoblju;
 • nabavi samo vozila velikog kapaciteta;
 • nabavi vozila velike potrošnje električne energije;
 • ne prilagođavanja električnih postrojenja i tramvajske pruge novim zahtjevima;
 • isplativim modelima financiranja;
 • mogućnosti modernizacije i uređenja postojećih tramvajskih jedinica;
 • i tako dalje...
 • Foto: Internet MonitorDa je ZET-ov model modernizacije štetan i nestručan potvrđuje interes nekih gradova za, u Zagrebu odbačenim vozilima. Prema riječima direktora ZET-a Tolića: "Istina je, nekoliko talijanskih gradova nedavno nam se javilo sa željom da otkupe sve češke tramvaje koje imamo i prilagode ih za svoje potrebe, a veliki interes vlada i za 15-ak starih njemačkih zglobnih tramvaja koje hoće Osijek, ali i Helsinki"
  Tome svakako treba pridodati da će novi tramvaji preopteretiti enegretsku mrežu, zbog većeg osovinskog opterećenja skratiti vrijeme korištenja tramvajskih pruga. Navedeno će rezultirati čestim izbacivanjem iz pogona, zastoje, te u konačnici kolapse u cjelokupnom gradskom prometu. Bit će potrebno obnoviti i prilagoditi HEP-ova elektro postrojenja, zetove instalaci i pruge. Sve to još nije konačno, potrebna je modernizacija i aotobusnog voznog parka. Bit će potrebna brda novca i kredita. Račun za nestručnost i bahatost tek treba doći na naplatu. Za sada su to sve krediti i najmi a već se povećanje cijena komunalija pravdaju s tramvajima. Ti poslovi dogovaraju se daleko od javnosti, daleko do svjedoka. U četiri oka donosi se odluka što je gradu potrebno i koliko će za to grad platiti. Ne poštuju se zakoni, poštuje se moć i novac.
  Dok glavni račun dođe na naplatu Bandić i Ljubičić bit će bogatuni na sigurnom. U svojoj pravoj domovini. Hercegovini. Zagreb i purgeri će njihova imena dugo pamtiti. Po dugovima i po zlu.

  Tagovi: Bandic

  Komentara(0)

  17. sijecnja 2008.
  Otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu

  Zagrebački holdingZagrebački holding ovih dana je zaposlio propalog političara Joška Morića na radno mjesto Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu. Prema pisanju portala Javno.hr, Holding je dao ponudu Moriću i on ju je prihvatio.

  Takav način zapošljavanja protivan je ustavu a za prekršitelje predviđena je kazna.

  Da bi provjerio sumnju u nezakonitosti kod zapošljavanja uputio sam Zagrebačkom holdingu Zahtjev za pristup informacijama, koji objavljujem.

  mucke@ivan-hrvacic.iz.hr

  Predsjednik uprave Zagrebački holdinga

  Slobodan Ljubičić

  upiti@zagrebackiholding.com

  Zahtjev

  za pristup informacijama

  Molim Vas da mi temeljem članka 10.Zakona o pravu na pristup informacijama dostavite preslike dokumenata temeljem kojih se može utvrditi:

 • uvjeti koji su potrebni za radno mjesto Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu;
 • dali je na radnom mjestu Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu zaposlena ili bila zaposlena neka osoba;
 • odluku temeljem koje je utvrđena potreba za popunjavanje radnog mjesta Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu;
 • tijek provedbe procedure za popunjenje radnog mjesta Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu;
 • zapisnik o odabiru kandidata za popunjavanje radnog mjesta Pomoćnika predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu.
 • Obrazloženje

  Portal Javno.hr objavio je na svojim stranicama 16. siječnja 2008. godine informaciju da je Joško Morić sjeo u fotelju svog novog radnog mjesta u Zagrebačkom holdingu, kao pomoćnik predsjednika Uprave za sigurnost i zaštitu. Iz teksta portala Javno.hr proizlazi sumnja da Zagrebački holding nije proveo zakonsku proceduru predviđenu za zapošljavanje a koja proizlazi iz: članka 54. Ustava koji jamči svima pod jednakim uvjetima dostupnost svakog radno mjesto i dužnost. Temeljem te ustavne odredbe, odgovorna osoba koja ne omogući, svima pod jednakim uvjetima dostupnost svakog radnog mjesta i dužnosti, prema članku 114. Kaznenog zakona, može biti kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine

  Uvjeren sam da će uvidom u traženu dokumentaciju biti otklonjena sumnja da je Zagrebački holding protuzakonitim zapošljavanjem onemogućio građane RH koji ispunjavaju uvjete da sudjelujem u natječaju za radno mjesto Pomoćnika predsjednika uprave za sigurnost i zaštitu. Ujedno, da Zagrebački holding nije onemogućio branitelje da koriste pravo prednosti kod zapošljavanja koje proizlazi iz članak 35. Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

  Ovaj zahtjev bit će poslan e postom na adresu Zagrebačkog holdinga upiti@zagrebackiholding.com i objavljen u obliku otvorenog pisma na Pollitici.com i blogu Mučke.

  Velika Gorica, 17. siječanj 2008. godine

  Tagovi: Bandic

  Komentara(0)


  ARHIVA

 • Partijska diktatura
 • *Komentara(0)
 • Prokletstvo političara, imam a nemam
 • *Komentara(0)
 • Velika Gorica, prometna provincija
 • *Komentara(0)
 • Koliko su blogeri anonimni na mreži?
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska vlast provodi diskriminaciju
 • *Komentara(0)
 • Bandićev udar na pravni sistem
 • *Komentara(0)
 • Moral, nadzor, kontrola, kriminal
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska i Zagreb na mafijaškoj ruti
 • *Komentara(0)
 • Koliko vrijede političke stranke?
 • *Komentara(3)
 • Koga bi rado vidjeli za predsjednika RH?
 • *Komentara(1)
 • Cenzura pravne države
 • *Komentara(0)
 • Inflacija oko 7%, dug 34,9 milijardi eura
 • *Komentara(0)
 • Kume, pošto zastupnik?
 • *Komentara(0)
 • Crna kronika iz “Bijele knjige”
 • *Komentara(0)
 • Europo pomozi i ne daj da te lažu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • I palice biraju gradonačelnike
 • *Komentara(0)
 • Nagibni SDP ostao bez Zagreba
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Bandić naredio “obradu” Rađenovića?
 • *Komentara(0)
 • Imam plan kako da oživim san
 • *Komentara(1)
 • Putovanje iz Balkana u Europu
 • *Komentara(0)
 • Pet izgubljenih godina, a tek na početku
 • *Komentara(0)
 • Sve je to od lošeg kokaina
 • *Komentara(0)
 • Danas sam se osjećao dobro
 • *Komentara(0)
 • Alergija nam uljeće, kih, šmrc
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Kuda ide Hrvatska?
 • *Komentara(3)
 • Evolucija ili revolucija?
 • *Komentara(10)
 • Vladine probavne smetnje
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici ili fekalisti?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Kukavičje gnijezdo
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Hrvatsko nebo strave
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
 • Balvani na autocestama
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska kao kazalište
 • *Komentara(0)
 • Kaznena prijava protiv Slobodana Ljubičića
 • *Komentara(0)
 • Fašnik u Velikoj Gorici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Hrvatska u krizi, SDP-ovci u sjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Tramvajem u propast
 • *Komentara(0)
 • Otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu
 • *Komentara(0)
 • Kapetan Ivo i njegovi (ne)časnici
 • *Komentara(0)
 • EU ne želi Sanaderovu banana državu
 • *Komentara(0)
 • Imaju li suci obraz?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Policija zaboravila da je odustala
 • *Komentara(1)
 • Znanje i poštenje
 • *Komentara(1)
 • Jad i bijeda Hrvatske vanjske politike
 • *Komentara(0)
 • Bonovi kao sredstvo plaćanja, zabranjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Bandiću Hrvatska ima Ustav i zakone
 • *Komentara(0)
 • Kriminal u gruntovnici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Pregovori za vladu i korupcija
 • *Komentara(3)
 • Sukob interesa, što je to?
 • *Komentara(0)
 • Prvenstvo Istočne Europe u lažima, HDZ vodi
 • *Komentara(4)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • HRT – hadezeova radiotelevizija
 • *Komentara(0)
 • Sanader plitak i tašt
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Dovršena autocesta Zagreb – Sisak?
 • *Komentara(0)
 • Pravna država po Sanaderu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Sanader mostom do financijskog sloma
 • *Komentara(2)
  *Komentara(2)
 • Policijska država
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Mučke na Bandićev način
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska ostala bez 100 milijuna eura
 • *Komentara(0)
 • Bajić odgovoran za Hašku sramotu
 • *Komentara(0)
 • Lijep, pametan i žedan
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • HSP ostao bez Tadića i Rožića
 • *Komentara(0)
 • HDZ-ov Maestro udarac u prazno
 • *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Damski lov na divlje svinje
 • *Komentara(0)
 • Spriječimo ih da nas kradu!
 • *Komentara(0)
 • Spaljena odgovornost
 • *Komentara(0)
 • SDP ruši kineski zid
 • *Komentara(0)
 • SDP protiv sebe
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Tajna demokracija
 • *Komentara(0)
 • Nesposobni i pokvareni
 • *Komentara(0)
 • Lovište ŠOLTA stradalo u požaru
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Nadzorni odbori, licencirana neodgovornost
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici izglasajte nepovjerenje sebi
 • *Komentara(0)
 • Softverska prijevara u HFP
 • *Komentara(0)
 • Izvanredno stanje u RH
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska u ratu?
 • *Komentara(0)
 • Standardi SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Drska prijevara
 • *Komentara(2)
 • Jamstvena kartica HDZ-a
 • *Komentara(0)
 • Korupcija razara pravosuđe i zdravstvo
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Slaba karika SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Banka sa dugim prstima
 • *Komentara(0)
 • Tko je ukrao autocestu?
 • *Komentara(0)
 • Most koji spaja Zagreb sa ničim
 • *Komentara(0)
 • Kad hormoni polude
 • *Komentara(0)
 • Praznik rada, graha i kobasica
 • *Komentara(0)
 • Redizajn istine
 • *Komentara(0)
 • EU šamar
 • *Komentara(0)
 • Jednoumlje, višeumlje = lijepa naša
 • *Komentara(1)
 • Tržišna ekonomija ili korupcija?
 • *Komentara(2)
 • Voda za trovanje?
 • *Komentara(0)
 • Peti zagrebački kapitalni projekt
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca II
 • *Komentara(0)
 • Bandićevi gaditelji
 • *Komentara(2)
 • Špijunsko poduzetništvo
 • *Komentara(2)
 • Izbori ili noćna mora?
 • *Komentara(0)
 • Montirani sudski postupak
 • *Komentara(0)
 • Osveta u ime Republike Hrvatske
 • *Komentara(0)
 • Zračna luka u slici i neprilici
 • *Komentara(0)
 • Osnovan Klub branitelja Zračne luke Zagreb
 • *Komentara(0)
 • Inicijativa za osnivanje kluba branitelja
 • *Komentara(0)