Home

Datum: 22.07.2022

Malo jezero Čiče


Vruće je. Izmjenjuju se toplinski valovi. Srećom, dogode se i dani s normalnom temperaturom do trideset stupnjeva, a tu su i svježe noći s dvadesetak stupnjeva. Aaaaa kako se tada dobro spava.
Ali ne treba cendrati, ako nam je vreće treba se maknuti i hlad potražiti. A hladovine, ovdje u Turopolju ima koliko ti srce želi. Ovo što gledamo je rođak od velikog Čičkog jezera, malo Čičko jezero. Uz hladovinu nudi se i osvježavajući pogled na jezero. Kupanje, kako piše, nije dozvoljeno, ali namakanje nogu i sunčanje nije zabranjeno.

Razmišljam o Pravilima ponašanja koja je na panou postavila ribolovna Udruga. Sve mi je jasno ali ne mogu shvatiti zašto ribičima nije dozvoljeno kupanje? Pa djeluju uredno, ne vjerujem da bi zagadili jezero. Inače, nema table sa zabranom za ostale posjetitelje jezera.

I sada kada smo već kod ribića kojima nije dozvoljeno kupanje, evo i jedne prigodne priče.
Bračni par iznajmio je kuću na obalama jezera kako bi suprug ribolovac uživao u ribolovu a supruga u ljepotama prirode i čitanju knjige.
I tako je suprug svu ribičku opremu utrpao u čamac i dugo u noć pecao. Ribe su grizle, komarci pikali a vrijeme prolazilo. Negdje pred jutro vrijednog ribolovca savladao je umor, pa je privezao čamac za obalu i otišao spavat.
Negdje oko sedam sati, da ne bi budila supruga, žena je uzela knjigu, spustila se do jezera, smjestila u čamac uživala u napetom štivu i zvukovima prirode.
U jednom trenutku začuje dozivanje, gospođo, gospođo. Podigla je pogled i na obali ugledala gospodina koji ju je dozivao.
Da, izvolite; odazvala se gospođa.
Dobro jutro, pozdravio je pridošlica. Ja sam Pepek, ribo čuvar, molim vas da mi pokažete dozvolu za ribolov.
Gospodine, na to će gospođa, ne lovim ribu niti sam ikada lovila. Kao što vidite, sjedim u čamcu i čitam knjigu. Čamac i sva oprema su od mog supruga koji trenutno spava i ne lovi ribu ali ima dozvolu za ribolov.
Žao mi je, veli ribo čuvar Pepek. Nalazite se u čamcu koji je na jezeru i imate svu potrebnu opremu za ribolov, moram vas kazniti.
U redu, na to će gospođa, ako je tako ja smjesta zovem policiju i reći ću im da me hoćete silovati.
O ne, buni se Pepek, to nije točno, ne želim vas silovati, od kuda vam takva ideja.
Pa nalazite se dva metra od mene i za silovanje imate sve potrebno, objasnila je gospođa.

Žao mi je, ne znam kako je ova priča završila. Nadam se da Pepek nije završio na policiji i da nije trebao pokazati da ima sve potrebno za ono za što ga je gospođa optužila.
Ja sam bacio svoju opremu na sjedalo bicikla i odpedelirao doma. I priznajem da sam proveo ugodnih nekoliko sati na malom Čičkom jezeru.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)