Home

Datum: 28.07.2020 12:51:01

MIG napao aerodrom i teško povrijedio radnika


Ovo sam upravo sada čuo i nisam mogao ne podijeliti.
Prije godinu dana, otprilike, kolegu na zračnoj luci Franjo Tuđman iz aerodromskih putničkih stepenica odpuhao je avion MIG .
Preciznije, avion ratnog zrakoplovstva velikom brzinom, na visini oko drugog kata aerodromske zgrade preletio je iznad stajanke aerodroma na kojoj se odvijao promet.
U tom trenutku, vozač autobusa koji je stajao je na putničkim stepenicama kako bi prihvatio putnike iz zrakoplova, doslovno je izbačen sa stepenica, te je pao na betonsku podlogu stajanke.
Zbog zadobivenih teških povreda završio je u bolnici na hitnom prijemu.
Od posljedica nesreće na radu, radnik, i godinu dana nakon događaja nalazi se na bolovanju, lijeći brojne povrede od kojih će neke ostati trajno a za neke možda ima šanse da se saniraju.
Zbog tih povreda privremeno su mu oduzete profesionalne dozvole za vožnju autobusa i kamiona.

I sada užas koji je radnik pretrpio u vrijeme obavljanja svojih radnih zadataka se nastavlja, sistem ne priznaje uzroke nesreće niti priznaje posljedice te nesreće.
Nitko nije odgovarao za nesreću.
Dakle, MORH ne odgovara na dopise oštećenoga, zdravstveno osiguranje ne priznaje povredu na radu.
Liječnik savjetuje radnika da ode poslodavcu i da traži premještaj na poslove koje bi mogao obavljati s obzirom na pretrpjele povrede i oštećenje zdravlja.
Odvjetnik savjetuje da se čeka.
Javnost nije upoznata s incidentom.

Dakle sistem zataškava bahatost jednog pilota koji sije strah svojim opasnim letovima. Zatim sistem štiti kompletan zapovjedni lanac u MORH-u, sve do ministra.
Sistem štiti poslodavca, turskog operatera koji upravlja aerodromom.
Pa tu se štiti i sama vlada koja je organizirala ovakav sistem i ovakvu, kriminalnu državu.
Koncesionaru zračne luke, koji je odgovoran za ovu nevjerojatnu katastrofu i poznat je po tome što može ne priznati zakone RH, toleriraju mu se mnoge nezakonitosti.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)