Home

Datum: 22.07.2020

Slovačkom - Komarno i Pieštany


Komarno

Grad se smjestio na ušću rijeka Vah i Dunav, na nadmorskoj visini od 108 do115 metara. Jedno je od najstarijih naselja u karpatskom slivu. To je grad bogate povijesti. Njegov teritorij sustavno je naseljen još od ranog brončanog doba. Komaro pripada Dunavskoj ruti. Teretni brodovi i vrijedni tegljači plove rijekom tijekom cijele godine, dok ih ne zaustavi preniska voda ili led. Putnički prijevoz također je aktivan, pružajući putnicima puno prostora da uživaju u pogledu na krajolik.

Pieštany

Otok okružen rijekom Váh, lijepo uređen s vodenim ljiljanima i paunima, s kompleksom od šest spa hotela lanca Ensana koji se brinu o zdravlju i ugodnom boravku. Objekti su smješteni u prekrasnom starom parku. Ujedno je to i jedini lječilišni otok u europi. Osnovni prirodni ljekoviti izvori Piešťany banje su gips-sumporna termalna voda s temperaturom od 67 - 69 ° C (primjena u obliku bazena za kupanje i kupke) i ljekovito sumporno blato (nanosi se u obliku djelomičnih ili ukupnih obloga).
Toplice su usmjerene na liječenje bolesti mišićno-koštanog sustava i živčanih bolesti. Jedna je od najvažnijih europskih toplica ove vrste, poznata širom svijeta.
Piešťanyu kao lječilištu datira iz 1549. godine.
Uz toplice nalazi se i prekrasan gradić Pieštany koji trenutno ima 27.790 stanovnika, puno hotela, apartmana i trgovina. U gradu su organizirana mnoga kulturna i zabavna događanja.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)