Home

Datum: 09.06.2020

Političke stranke za osobnu upotrebu


Domaći profesionalni demokrati, vole govoriti, pa čak uporno ponavljati „izbori su praznik demokracije“ . Pa da li je to tako?
Političke stranke da bi mogle djelovati moraju se osnovati i registrirati u skladu sa Zakonom o političkim strankama.
Političku stranku može osnovati najmanje 100 punoljetnih poslovno sposobnih državljana Republike Hrvatske i moraju biti demokratske, što neke od njih ističu već u imenu.
A da bi se stranka upisala u registra potrebno je dostaviti:
• zahtjev za upis u registar
• zapisnik o radu i odluke osnivačkog tijela stranke
• program i statut
• popis osnivača i članova upravnih tijela
• imena osoba ovlaštenih za predstavljanje i zastupanje.

I kada listamo te stranačke Statute ispada da su oni u potpunj suprotni od onog što vidimo u radu tih stranka.
Dakle, prema svim statutima političkih stranaka odluke donose tijela stranke a provode ih predsjednici, podpredsjednici ili kako su se već nazvali.
U praksi statuti ne postoje, postoje osobe koje su u potpunosti privatizirale stranku i vode je kao udruženu zločinačku organizaciju. Sve odluke donose prema osobnim interesima. Stvaraju svoje izborne liste, po javnosti nepoznatim kriterijima. Prodaju mjesta na izbornim listama. Stvaraju poslušnike od budućih zastupnika i funkcionera. Sve te, za pojedince nedopuštene radnje, suprotne od stranačkih statuta, a time i zakona RH, obavljaju se javno. Institucije države ne reagiraju.

Za HDZ i SDP to je sasvim normalna praksa koja je s godinama izgubila ikakve tragove demokracije.
Vidjevši da su zakoni u hrvatskoj krepali, miki, veliki meštar kriminala i korupcije osnovao je stranku, Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti. Iz samog imena stranke jasno je da je stranka vlasništvo Bandić Milana. Vlasnik, kao svaki vlasnik sa svojim vlasništvom radi što hoće. Miki je do sada pokazao što podrazumijeva pod rad, korupciju i kriminal, a pod solidarnost nepotizam i klijentelězam . A da je miki dobar poduzetnik najbolje proizlazi iz broja zastupnika koje je kupio za novac građana Zagreba, da bi ih potom „iznajmio“ plenkiju da bezbrižno vlada.

Shvativši kako se dobro prodaje magla, Miroslav Škoro, primio se posla i registrirao svoju firmu nazvavši je Domovinski pokret Miroslava Škore. I ovaj naziv, koji podsjeća na početak devedesetih, puno govori o vlasniku i osnivaču. On se upravo tako, pokrenuo i ostavio domovinu, kada je domovini bilo najteže a neprijatelju poručio, ne diraj te mi ravnicu. I to je bilo sve od domobrana Miroslava.

I sada kao predigra za onog što bi trebalo biti praznik demokracije, gledamo plenkija, beru, mikija, škoro, i neke druge, kako obilaze stočne sajmove i kupuju islužene rage. Rage za koje vjeruju da su interesne građanima, da do sada nisu ništa korisno napravile a opet su dokazano lojalni gazdi koji ih angažira.
HDZ, SDP i sateliti, stvaraju koalicije, prirodne i neprirodne, a sve sa svrhom kontrole. Baš poput predsjedničkih izbora, koalicijama i kontrolom sprječava se pojava kvalitetnih i sposobnih. Efikasnost takvih koalicija pokazala se uspješnom jer na predsjedničkim izborima nije prošao niti jedan kvalitetan kandidat odnosno kandidatkinja, a pobijedilo je manje zlo. I sada je to manje zlo naj nepopularniji političar u Hrvatskoj.
Upravo takvim načinom, manipulacijom, i na ovim izborima, gazde „jačih stranka“ uz pomoć medija, eliminirati će kvalitetu i ponuditi liste provjerenih „niš koristi“. Kako je praksa pokazala, većinu će izabrati, glasačko tijelo, znači samo tijelo bez glave. Oni glasači, s tijelom i glavom, i opet će biti u manjini.
Vlasnici Hrvatske, kapitalisti, popovi, bankari i krupni kriminalci su odlučili, većinu treba dobiti manje zlo, a to je ovog puta nakupina Restrat. Gazdama očito ne odgovara puno fašizma uz, za njih prihvatljivu dozu kriminala i bezakonja.

Bero će nastaviti, sa svojim fosilima, plenkijevim stazama, u kvazi lijevom smjeru.
Ne smijemo zaboraviti da će pobjednik izbora dobiti na upravljanje i uživanje sve što je državno. Dakle Hrvatske šume, Hrvatske vode, Hrvaatske ceste, Hrvatske autoceste, Hrvatske žejeznice, Croatia airline, sve aerodrome osim zagrebačkog, 50% Ine i puno puno drugog. Iz prakse znamo da o poslovanju tih tvrtki ne znamo skoro ništa.

Krivnju za ovakvu katastrofu od demokracije prvenstveno snose pravosuđe, odvjetništvo i državne institucije koje su dopustile stvaranje i poslovanje političkih stranaka na način suprotan zakonima i Ustavu RH. Javnosti su preko medija dostupne informacije i dokazi trgovanja izbornim listama od strane pojedinaca. Uglavnom predsjednika stranke.
A masakrom demokracije zamijenili smo praznik demokracije.
Hrvatska će, uz kombinaciju masakrirane demokracije i korona izolacije, ubrzati ekonomski i ljudski pad prema dnu.
Svima nama jedan od izbora biti će, pokrenimo se iz domovine.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)