Home

Datum: 10.01.2020 10:11:36

Kako je Milovanović osigurao HDZ-u mandat bez oporbe?


Milanović kada je izgubio parlamentarne i unutar stranačke izbore ostao je bez utjecaja na većinu u SDP-u i na SDP-ove zastupnike u parlamentu.
Stranku je preuzeo mladi Davor Brnadić. Čovjek koji je vjerovao da je SDP demokratska stranka. Preuzimanjem stranke Bero je krenuo reformirati stranku. Stvorio je svoj tim suradnika i krenuli su u izmjenu stranačkog statuta i poslovnika.
Međutim, ti pokušaji demokratizacije naišli su na otpor dijela članova, onih odanih velikom vođi Milanoviću. Iako su bili u manjini agresivnošću su otežali i zaustavili reforme u stranci. Pored toga, milanovićevci su otkazali poslušnost stranci, neki su izašli iz stranke i priklonili se Bandiću. Bandić sa svojim žetoncicima održao je ovu vladu u životu.
HDZ, zbog Milanovicevog udara na SDP nije imao ozbiljniju oporbu. Radili su što ih volja.
Oporavak SDP-a započeo je onog trenutka kada su prihvatili podržati Milanovićevu kandidaturu. Podrška Milanovića nije prošla izbore u stranci.

Dakle, nije uvjek sve onako kako nam se čini, a čini nam se da imamo demokraciju, da imamo višestranački sistem.
E, pa nemamo, imamo jednoumlje, a demokracija je hibridna. Kombinacija demokracije i autokracije.
Kod izbora, svih, od lokalnih, preko parlamentarnih i predsjedničkih do europskih, kandidati se odaberu autokratski. Što znači da ih pojedinci, obično predsjednici stranaka odaberu. Ponekad, svoj odabir provuku kroz neko stranačko tijelo koje drže pod kontrolom. I sada, te autokratske liste idu na izbore gdje građani samo potvrde kandidate koji su im nametnuti.
Ili jednostavno rečeno u državi nema unutarstranačke demokracije.
A ako nema unutarstranačke demokracije onda nema niti demokracije u državi.
I to sada nije jedini problem, imamo dvije velike stranke koje se izmjenjuju na vlasti. Jedna je navodno desna a druga navodno lijeva. Međutim to nisu demokratske stranke, na vlast dolaze i vladaju temeljem gore opisanih manipulacija. Njihovi zastupnici nisu odabrani zbog svojih kvaliteta već zbog slijepe poslušnosti.
Iz ovog primjera puča u SDP-u evidentna je suradnja najvećih stranaka, odnosno HDZ=SDP. Igre demokracije.
I to još uvijek nije sve, Milanovića smo izabrali za Predsjednika RH. Sada on ima priliku nagraditi svoje pučiste, očistiti SDP od demokrata i zajedno s HDZ-om nastaviti uništavati ono što još uništili nisu.
Rezultat takve vladavine je Hrvatska koja se raspada.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)