Home

Datum: 25.06.2019

Država kleptomanskog kapitalizma ili ravnopravnih građana?


Krenula je kampanja za izbor predsjednice/predsjednika. Da bi mogli birati, moramo znati što želimo. Želimo li državu kleptomanskog kapitalizma u kojoj dominira "dvjestotinjak obitelji" ili želimo državu ravnopravnih građana?
S tim odgovorom moći ćemo se opredijeliti za predsjednicu/predsjednika koji je u dosadašnjem radu pokazao da su to njegovi prioriteti.
Kandidati za najvišu funkciju u državi uglavnom prikrivaju svoja opredjeljenja, svoje važne stavove, međutim iz životopisa i imovinskih kartica možemo zaključiti gdje se kandidat svrstao i koje stavove zastupa.
Na primjer: kandidat Miroslav Škoro, po imovini kapitalist, po uvjerenju desničar. Njegove priče o suradnji s građanima su neosnovne. Jedino ako smatra da su samo kapitalisti građani, onda je izjava o suradnja točna.
Kolinda Grabar Kitarović, dosadašnja predsjednica koja je u svom mandatu šarala između ultra desnih do desnog centra. Ovisno o tome od koga je očekivala kakvu osobnu korist. Nije poduzela ništa u smislu zaštite građana, njihovih građanskih i radnih prava. Građana koji su masovno iselili upravo u njenom mandatu.
Zoran Milanović, politički gubitnik. Čovjek s karakterom. Karakterom neradnika.
i tako dalje...
S druge strane, kandidatkinja Katarina Peović je dosljedna, iskreno se zalaže za državu ravnopravnih građana. Državu koja će biti uređena po mjeri većine građana, s vladavinom prava. Ne krije svoja opredjeljenja i na svako pitanje daje odgovore u skladu sa svoji uvjerenjima.

Kod svakog izbora, pa tako i ovog predsjedničkoga, trebali bi znati da li kandidat za kojeg smo se opredijelili stvarno misli i radi ono što nam je u kampanji poručio.
A da bi znali, to je ono što od kandidata očekujemo, moramo znati što očekujemo od države. Kakvu državu želimo.
Prosto je nemoguće vjerovati da većina građana neke države žele da sve državne vrijednosti budu u rukama kapitalista, a da oni, građani kao većina, budu radna snaga s ograničenim pravima.
Stoga Vas molim da glasate u anketi, vaše mišljenje svima nama jako je bitno. Hvala.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)