Home

Datum: 22.08.2018

Hrvatska država savršeno je organizirana da bi služila na štetu svojih građana


Hrvatska država organizirana je tako da većina građana preko bezbroj poreza, nameta  i doprinosa snose sve troškove države. Sva poduzeća koja su u vlasništvu države, županija i gradova svoje dugove, promašaje i pljačke naplaćuju iz proračuna, a dobit odlazi razrađenim metodama, javni radovi i javna nabava, povlaštenim privatnim tvrtkama.

Da sve tako funkcioniralo potrebno je oformiti vladu koja će te, korupcijske, nezakonite postupke tolerirati, nadgledati i voditi.  I tako to sve ide od nastanka Hrvatske države. Vlade su koordinirale privatizaciju, vlade su financirale promašaje posrnulih tajkuna ali su ih i štitile od kaznenog progona.

Hrvatske vlade, tiho, korak po korak prisvojile su sva državna trgovačka društva koja ostvaruju prihode. U ta društva postavili su svoje "stručnjake", promijenili akte da radnici ne mogu nadzirati poslovanje i razradili metode raspodjele zarađene dobiti.  Ta dobit, da se uplaćuje u proračun, bitno bi rasteretila porezna davanja građana jer se radi o tvrtkama: INA, HEP, JANAF, Hrvatske autoceste, Hrvatske šume, Hrvatske vode i sl. Koliko su te tvrtke važne za organizirane skupine vidjeli smo 2016. godine kada je MOST, kao dio vlade Tihomira Oreškovića, želio ući u Inu, Hep, Janaf, Vode, i Hrvatske šume. Zbog tog nauma, u HDZ-u, a vjerojatno i SDP-u zavladala je panika. Pala je vlada i raspisani novi izbori. Zanimljivo je da su HDZ-a i SDP-a, za vrijeme svojih mandata,  imali svoje ljude u tim tvrtkama i znaju što se s njima događa.

Osim u državnim tvrtkama vlade imaju svoje prste i u privatnim tvrtkama. Da je to tako vidjeli smo kada je izbila kriza u Agrokoru. Opet Most, kao dio vlade Andrea Plenkovića, htio se upoznati sa stanjem u toj posrnuloj tvrtki. U HDZ-u je zavladala panika, Most je izbačen iz koalicije unatoč mogućnosti da zbog njegovog izbacivanja padne vlada. Mostove zastupnike u vladi i saboru zamijenili su neki novi ljudi, kupljeni ili ucijenjeni. Evidentno je da su se u Agrokoru, nezakonito organizirale neke od privatnih tvrtki. Te tvrtke su si međusobno posuđivale novac, dijelile nagrade, dogovarale cijene, dogovarale monopol. Tako smo proizvode Franka, Jamnice, Kraša mogli naći samo u nekim trgovinama, uglavnom Konzum. Sve te navedene radnje nisu dozvoljene i štete državi i građanima. Vlada Andrea Plenkovića sve je zataškala a pravosuđe nije niti pokušalo procesuirati.

U posljednje vrijeme, organizirane skupine su riješile problem zviždača. Sav kriminal koji se prijavi ili javno s dokazima objavi, rješava državo odvjetništvo i pravosuđe. Odnosno ljudi organiziranih skupina u tim institucijama. Oni imaju dovoljno mračnih ladica za prijave, razrađenih metoda za zastare, odugovlačenja i besmislenih presuda.

Da su se organizirane skupine pravno dobro osigurale, jasno je bilo kada je Ustavni sud Milana Bandića oslobodio istražnog zatvora, vratio mu jamčevinu i omogućio povratak na funkciju gradonačelnika iako za to sud nije bio nadležan niti je u svojoj praksi donio sličnu presudu. Rezultat te presude su nove štete za građane Zagreba ali i veći prihodi organiziranih skupina.

Nakraju se nameće zaključak da su hrvatski kapitalisti, oni koji su došli do kapitala prevarom i pljačkom, postali moćni, pokvareniji i krvoločniji. Organizirali su državu da im bezuvjetno služi. Ne smijemo se zavaravati da će izbori nešto promijeniti. Promjene organizirane skupine neće dozvoliti. U trenutku kada će se nazirati vlada ili dio vlade koji oni ne kontroliraju, pada vlada.

Glavni akteri, odnosno krivci za takvo stanje su vodstva i dio stranaka, HDZ i SDP. Upravo preko predsjednika stranaka organizirane skupine ostvaruju svoje ciljeve. Trenutna kriza u SDP - u je zbog predsjednika, Bernardića, koji nije iz kuhinje mafije. Bernardić je izrastao u SDP-u, lijepio plakate i napredovao. Sada kao predsjednik hoće unijeti u stranačke akte napredovanje prema radu i zalaganju u stranci. Organiziranim skupinama takav način onemogućio bi manipuliranje listama, ubacivanje svojih igraća na liste i kasnije u vladu i sabor. Pored toga Bernardić i njegova ekipa, poput Mosta ne smiju ući u sav taj organizirani državni kriminal.


 


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)