Home

Datum: 12.11.2017

Udružena trojka organizirani kriminal, Agrokor to nije?


Cjelokupni postupak oko Agrokora, od zakona kojim je nacionalizirana privatna tvrtka, preko izrade revizijskog izvješća pa do provođenja istrage i sudovanja, jasno ukazuje na dobro organiziranu zločinačku organizaciju koja kontrolira i usmjerava tijek postupka. Njihov cilj je, ostati prikriven u postupku pljačke agrokora i dodatno si naplatiti "potraživanja" iz pljačke koju su proveli. Svu proizišlu štetu trebali bi platiti građani.

U prirodi sve je vrlo jednostavno, sve što kroz nešto prolazi ima svoje faze. To nešto što ulazi, ostaje ili izlazi. Nema četvrte opcije. Tako je sa rijekom, ulazi, odnosno teče kroz neki grad, u njemu se ponekad zadrži i poplavi ga, srećom najčešće samo prođe kroz grad, izađe i teče dalje. Pri tome je nevažno u kakvom agregatnom stanju izlazi. Važno je da je izašla.
Drugi primjer, zastupnici ulaze u Hrvatski sabor, jako kratko se u njemu zadrže i izađu. Nikad se ne dogodi da bi netko ostao u saboru. Pri tome nevažno da li su izašli kroz vrata ili prozor, na dvije noge ili četveronoške, ili u nečijoj stražnjici.

Sve ovo u cijelosti je u skladu s prirodom. Svaki ulaz ima izlaz.

Međutim, Agrokor, ili ono što je od njega nastalo, "patentirao" je nešto novo, nešto što je u potpunosti neprirodno, protivno zdravoj pameti i pravnim normama.
Vrli revizori, preskupi savjetnici, razni strvinari, navodni vjerovnici i vladini povjerenici, izradili su izvješće iz kojeg se mogu iščitati enormni dugovi. Dakle, prema izvješću postoje dugovi, nastali temeljem isporučene robe, usluga ili zajma. Da bi dugovi bili stvarni, revizija je trebala utvrditi što se dogodilo s tom robom, uslugom, zajmom. Da li je roba možda vraćena? Da li je plaćena nekom kompenzacijom? Ako je roba prodana, gdje je završio novac?
Kod usluga treba utvrditi da li su izvršene? Da li su plaćene, recimo bonovima ili nekim drugim načinom? Treba dati i odgovor za posuđeni novac, kredite. Novac je ušao, gdje je završio.
Ukratko, revizija mora utvrditi za svaki ulaz, izlaz. Rezultat revizije mora biti 0 (nula). Revizija mora, navesti nepravilnosti i nezakonita postupanja. Nakon izvješća revizije nastupa DORH ili ako je u pitanju organizirani kriminal, USKOK, koje prikuplja dodatne dokaze, utvrđuje kaznena dijela i pokreće postupke.
Iz agrokorovih izvješća jasno proizlazi da su se kaznena djela odvijala desetak godina. U tih desetak godina za kaznena djela znali su dobavljači, banke, državne institucije, vlast, oporba i odgovorne osobe u Agrokoru. Samo ne prijavljivanje kaznenog djela, kazneno je djelo.
Znači, puno osoba organiziralo se u zločinačku organizaciju za stjecanje nezakonite koristi.
Upravo revizijsko izvješće u svom izlaznom dijelu mora navesti osobe koje su imale, tu nezakonitu korist. Novac ostavlja trag.

Državno odvjetništvo i pravosuđe, prihvatili su kvazi reviziju i pokrenuli postupke protiv jedne osobe, bivšeg vlasnika Ivice Todorića, koji im je nedostupan. Njegove rukovoditelje pustili su da se brane sa slobode. Oni nisu ništa znali? DORH im vjeruje.

I na kraju nešto za ne povjerovati, za naše pravosuđe, pljačka Agrokora nije organizirani kriminal, nije predmet specijaliziranoga USKOK-a već ga vodi DORH. Po definiciji, ako se organiziraju više od tri osobe za provođenje kriminalnih radnji, te radnje nazivaju se organizirani kriminal. Znači nema organiziranog kriminala, nedostupni Todorić jedini krivac. Nema novca, nema robe, ima dugova. Vlasnik Agrokora je država. I tko će dugove platiti?


E mail

Komentiraj

Ispis
  • bili bi mi jako sretni da trebamo platiti samo pljačku agrokora. Imamo mi tu, recimo, autoceste. one su isto tako rupe bez dna, u njih smo također umočeni protiv svoje volje i plaćamo pljačku koja je izvršena u vrijeme gradnje i pljačku koja još uvijek traje. upravo neki dan su opet ugovorili novi kredit za autoceste i još se pohvalili kako su ga dobili po niskim kamatama. sramota. autoceste su rađene uz obećanje da se budu same otplačivale.

    Ivan, 20.11.2017 20:10:52
  • Znaš da sam počeo razmišljati da li sam i ja sam umočen u ovu igru oko Agrokora U jedno sam siguran a to je da ču morati jedan dio troška i ja platiti htio ili ne htio.Tu je zato onaj lopov hanžeković koji će mi uzeti za državu a veči dio normalno za sebe.

    POBRO, 20.11.2017 11:47:39
  • Komentara(2)