Home

Datum: 10.06.2016

Karamarko provodi državni udar


Tomislav Karamarko, za kojeg se traži opoziv iz vlade, pokrenuo je nezakonito okupljanje saborske većine s ciljem formiranja nove vlade. Putem medija raznim konstrukcijama i lažima želi se stvoriti slika moćnog HDZ-a koji će preuzeti vlast formiranjem vlade. Samoproglašeni mandatari mašu nepostojećim podrškama zastupnika i pozivaju zakonski izabranog Predsjednika vlade i neke njegove članove vlade da odstupe, daju ostavke.

Procedura za smjenu Premijera i vlade zakonima je utvrđena i ukratko se sastoji od nekoliko faza:
- potrebno je skupiti određen broj potpisa saborskih zastupnika za opoziv predsjednika vlade,
- uputiti saboru zahtjev za opoziv,
- sabor upućuje zahtjev vladi za mišljenje,
- nakon mišljenja vlade zahtjev ide na glasanje u sabor
- ukoliko zastupnici većinom glasova prihvate opoziv, Predsjednica Republike Hrvatske imenuje tehničku vladu i mandataru koji ju uvjeri da može skupiti potreban broj zastupnika za formiranje vlade, daje mandat za formiranje vlade.

Do sada su skupljeni potpisi za opoziv Predsjednika vlade, zahtjev je predan saboru a sabor je zahtjev uputio na mišljenje vladi.
Predsjednik vlade nije opozvan, pa su, on i njegova vlada jedina zakonska vlada u RH.
Kako Predsjednica RH nije dala nikome mandat za formiranje nove vlade, sve aktivnosti Karamarka, Miloševića, Brkića, njihovih satelita, javnih i tajnih plaćenika, koji skupljaju saborsku većinu, proglašavaju nove predsjednike sabora, premijere, zamjenike premjera, su u cijelosti ilegalni i smatraju se udar na legalno izabranu vladu i sabor RH.
Definicija državnog udara prema Wikipediji je:

Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi, koja se od revolucije razlikuje po tome što je vrše dijelovi izvršne vlasti ili državne uprave - najčešće vojska - a ne obični građani.

Karamarko i njegova ilegalna družina, raznim prisilama, ucjenama, prevarama, korupcijom žele prisiliti dio zastupnika da podrže njihovu vladu.

Povod ovom pokušaju državnog udara od strane Tomislava Karamarka je zahtjev za njegov opoziv s mjesta Prvog podpredsjednika vlade, zbog afere nazvane "konzultantica".
Ta afera je pokrenuta zbog saznanja da je lobist MOL-a plaćao velike iznose tvrtci supruge Tomislava Karamarka, da bi Karamarko za uzvrat, temeljem svoji ovlasti i mogućnosti, pogodovao MOL-u.

Stvarni razlog rušenja vlade Tihomira Oreškovića je strah interesnih skupina (mafije) da će izgubiti INA-u ali i druga državna poduzeća koja su uredno pljačkali.
Dosadašnja rotacija vlasti između HDZ-a i SDP-a pogodovala je interesnim skupinama u državnim poduzećima, čak bi se moglo reći da su te interesne skupine u vladama HDZ-a i SDP-a imale svoje ljude.
Međutim, u trenutnoj vladi koju vodi stručna osoba Tihomir Orešković i u kojoj sudjeluje Most, nezavisna lista, došlo je do promjena. HDZ kao najveća stranka vladajućih nije dobio, za interesne skupine važne resore, gospodarstvo, tajne službe i policiju i ne može utjecati na predviđene reforme.
Vlada je započela s radom, reformama, neka državna poduzeća trebaju ići na prodaju. Ina treba na arbitražu zbog štetnog upravljanja Mola. U Inu je vladala postavila ljude koje ne kontrolirju interesne skupine.
Sve navedeno upalilo je alarm kod interesnih skupina, pokrenuti su svi legalni i ilegalni resursi sa svrhom smjene vlasti. Razni čačiči, lovrinovići, pupovci, čorići, aktivirani, ucjenama i koruptivnim obećanjima zdušno ruše vladu lažima.
Aktivirani su spavaći u HDZ-u, obavještajno podzemlje, korumpirani mediji, lažni domoljubi i slični mračni likovi. U tijeku je neviđena kampanja rušenja legalne vlasti, državni udar.

Zoran Milanović, aktivirao je SDP-ovu mašineriju podrepnih muha, njihov zadatak je, ako Karamarko ne formira svoju vladu, omogućiti izbore prije ljeta, preuzeti vlast i osigurati interesnim skupinama neometano poslovanje unutar državnih poduzeća.

Zadatak je jasan, Tihomir Orešković, Božo Petrov s Mostom moraju nestati.

Situacija je jako opasna, u naftnom biznisu vrti se strašno veliki novac. Ina i Mol za javnost nisu transprentni. Postoje razna nagađanja o prikrivenim vlasnicima, povezanosti s raznim lobijima. Povijest nas ući da je zbog interesa i kriminala u Ini bilo i ubojstva...

Međutim, sva ta događanja, sve te nedopuštene aktivnosti, hrvatsko pravosuđe ne potiče na sprečavanje kaosa, samovolje. Na zaštitu pravnog poretka.
Svi šute, gledaju glupe tv reportaže s anketama o izborima i analiziraju kakav bi ishod državnog udara mogao biti. Sramota za jednu državu čiji stanovnici se vole smatrati boljim i većim od svojih susjeda.


E mail

Komentiraj

Ispis
  • Dobro je za nas što se ova banda lopova prevarila u gosp. Oreškoviću bili su sigurni da on ništa nezna pa će s njim manipulirat po svojoj volji.Uz pomoć ljudi iz Mosta brzo je shvatio o kojim se mučkama tu radi.Kad vidim koji su suci izabrani u Vrhovni sud sve mi je jasno.Od poštenja ništa.

    pobro, 10.07.2016 11:10:05
  • Komentara(1)