Home

Datum: 04.03.2016

Stipe Petrina: Hrvatska nije pravna Država


Kada živimo u društvu, gdje je normalno da se za novac kupi presuda pa tako tajkun nekažnjeno ubija ljude automobilom i brodom.
Gdje unatoč sumnja da je moćan gradonačelnik organizirao zločinačku organizaciju, opljačka grad kojim vlada, dalje neometano i bez ograničenja upravlja tim gradom. Usput, osniva političku stranku i sa svojim zastupnicima čini vladajuću većinu u saboru.
Gdje bivši premjer, bolesni kleptoman, koji je za vrijeme svoje vladavine organizirao zločinačku organizaciju, pljačkao onako kako to samo kleptoman može, nakon godina i godina suđenja i dalje je bez pravomoćne presude, brani se sa slobode i zajedno s odvjetnicima radi sprdačinu do pravosuđa.
Neki tamo drugi kleptomani poput Nadana, gospodarskokomornog, i Marine sisačke, uživaju na slobodi u svojem bogadstvu. Za njih više nitko i ne pita.
Da se ne bi dobila kriva slika da samo pojedinci kupuju pravosuđe, pobrinuli su se sigurno najmoćnije, najpokvarenije i najbogatije institucije. Banke. Oni određuju kamate, valutne klauzule, ugovore sa sitnim ali i nevidljivim odredbama. Oni su od puno, puno građana napravili robove. Ti robovi plaćaju kredite i kamate a glavnica im svake godine sve veća.
Ovo su samo neki primjeri gdje je očito da pravosuđe ne funkcionira. Da je nedodirljivo. Ne odgovaraju za svoje presude. Ne stoje iza svojih presuda. Kaos. Kriminal. Užas.
Kako do sada nikoga od političara, političkih stranaka, sindikalnih, braniteljskih i inih udruga nije smetalo takvo pravosuđe, upozorenje uvaženog zastupnika Stipe Petrine treba pozdraviti i podržati. Saborski zastupnik Stipe Petrina je na tiskovnoj konferenciji održanoj 2.3.2016. godine govorio je o hrvatskom pravosuđu.

Upozorio je na korupciju i disfunkcionalnost pravosuđa te je istaknuo kako su "USKOK i DORH legla institucionalnog legaliziranog kriminala" te kako su "umjesto prave borbe protiv korupcije, oni izvorna i jedina brana koja štiti institucionalizirani organizirani kriminal".

Petrina je odgovarao na pitanja novinara i naveo neke primjere sa imenima sudaca.
Na kraju je ustvrdio:
"Hrvatska nije pravna država, jednostavno jer sudbena vlast je najveća koruptivna zapreka funkcioniranju pravne države, suci se osjećaju kao bogovi, nitko im ne može ništa, oni mogu preispitivati, raditi šta im je volja, nitko ih ne proziva jer je bilo šta pritisak na sudbenu vlast.
Sudbena vlast je uzrok svog zla koje se događa u RH, i neimaština, blokirani, krediti, sve je to posljedica nefunkcionalne pravne države. Krivim sudbenu vlast"

Više na Index.hr

Na tvrdnje Petrinje istog dana oštro je reagirala Udruga sudaca koja je "zgrožena" tvrdnjama sa tiskovne konferencije.

Zanimljiva reakcija Udruge sudaca, oni su zgroženi bez da su provjerili tvrdnje navedene od strane Petrine. Udruga sudaca postupila je baš kao i oni koje zastupaju, donijeli su presudu a da nisu utvrdili činjenice, dokaze, saslušali svjedoke...

Unatoč zgroženim sucima, uvaženi zastupnik Stipe Petrina nije odustao, već je ponovo, u petak 4.3., optužio pravosuđe za nepravilnosti i najavio konkretne akcije, poput osnivanja saborskog istražnog povjerenstva, a za što mu je potrebno 16. potpisa zastupnika. Da li ih ima toliko poštenih?

Za pokretanje promjena u pravosuđu vrijeme je bilo i davno prije. No, ni sada nije kasno. Ako se spremaju reforme, onda je reforma ovog što sada zovemo pravosuđe, na prvom mjestu.
Zato, gospodine Stipe moj duboki naklon!
Dopuna 6.3.2016.

Optužbe na loš rad hrvatskih sudaca i moguću korupciju u kojima je ovih dana prednjačio saborski zastupnik Stipe Petrina mogle bi se konačno početi i rasvjetljavati.

Više na Telegram.hr


E mail

Komentiraj

Ispis
  • Kada živimo u društvu, gdje je normalno da se za novac kupi presuda pa tako tajkun nekažnjeno ubija ljude automobilom i brodom. Obrat za Hoto gazitelja: DORH ga želi u zatvoru http://www.index.hr/vijesti/clanak/obrat-za-horvatincica-dorh-ga-zeli-u-...
    Samo se pitam, je li to reakcija na Stipina Akcija?

    Ivan, 05.03.2016 20:07:21
  • Komentara(1)