Home

Datum: 01.12.2015 11:22:29

Mostom iz šikare i močvare


Na ovim izborima građani su izgradili Most. Dali su mu uporabnu dozvolu i može započeti s radom. Međutim, nekima ne odgovara Most, oni žele šikaru, brvna i prelaze preko mute vode. U tim mračnim šikarama i mutnim vodama krade se, podmićuje, prijeti, vrše se ucjene...
Vođe, dva najveća plemena iz šikare, SDP i HDZ, pretjeranim granatiranjem, miniranjem, zasjedama i otvorenim diverzijama pokušavaju srušiti Most. Dakle, Tomek i Zoka, drogirani vlašću, nadljudskom snagom i nepojmljivom pokvarenošću napadaju i tuku po Mostu. Sve to rade javno, pred kamerama i publikom. Pravosuđe, uskoci, dorhovi, policajci, gledaju i šute.
Pa oni su i njihove poglavice.

Zoka ilegalno pregovara u privatnom stanu s članom Mosta. Stranke traže slijepu poslušnost zastupnika. Mračni likovi, Petrine i slični priznaju postojanje klasične metode kupovine podzemlja: spominju autobuse, eure, fotelje, funkcije. Dakle tipična politička korupcija i ucjena. Pravna država na to ne reagira.

Istovremeno poglavice s Mostom javno pregovaraju, prihvaćaju Mostov program, zaboravljaju svoj.
Tomek i Zoka, uz svoja plemena vezali su hrpu sitnih plemena i njihovih malih, bez kičme i mozga, poglavica. Ti likovi bez pogovora prihvaćaju prljave ratne igre velikih poglavica. Sve za šaku kuna i pokoju meku stolicu.

Veliki trgovci školovani u zatvorima bosne i remetinca, prije izbora nisu se opredijelili niti za jednu nakupinu plemena. Niti crvenu niti crnu. Oni su trgovci i znaju da se najbolja cijena postiže kada je ratno stanje. Oni čekaju rušenje Mosta i stvaranje pobjednika koji im treba osigurati ovakvu močvaru, ovakvu pravnu državu i kaos u kojem su oni vladari.
Kada je gusto poglavice daju sve da bi zasjeli na tron.
Dakle, stanje je ratno. Srećom, ne puca se iz puška i topova. Ne gine se trenutno. Ratuje se za vlast. Neograničenu vlast. Vlast nad svemu vrijednom u Hrvatskoj.
Zastrašujuće je što nitko, dakle niti stranka, niti manjina, niti pojedino izabrani zastupnik nisu podržali Most, već se priklanjaju poglavicama. Paradoksalno je da indirektno, preko SDP-a i HDZ-a, podržavaju Mostov program. Pa ljudi zašto ne podržite te promjene direktno kod Mosta? Možda jer Most ne misli dati harač?

Pa ako je rat, odaberimo svoju stranu i podržimo je. Ako se SDP i HDZ slažu s programom Mosta, podržimo onda Most. On je orginal.
Osobno sam protiv šikara i močvara. Želim da se to promjeni. Želim uređenu državu, državu njenih građana. Poglavice i plemena moraju otići u povijest. Mito, korupcija, kriminal moraju u sudnice i zatvore. Političari moraju služiti narodu. Izabrani zastupnici moraju zastupati građane koji ih biraju. Parlament mora biti najviša institucija u državi. Vlada mora biti izvršno tijelo, koje radi u interesu građana. Pravosuđe se treba držati zakona, baš kao "pijan plota".
Da bi bilo tako kako želim da bude, treba promjene. Treba puno toga promjeniti. Te promjene mogu doći Mostom. On ih nudi i uvjetuje.

Program Mosta možda nije idealan ali nudi promjene. Promjene u dijelovima društva koji su truli. Te, promjene, reforme, trebale bi se provoditi na demokratski način, uz sudjelovanje javnosti, stručnjaka. Uz takve procese, uz sudjelovanje zainteresiranih strana moguća su kvalitetnija rješenja.
Dosadašnje ponašanje i nedozvoljene metode koje su korištene u borbi za vlast, jasno su pokazali da Tomislav i Zoran nisu osobe koje bi mogle obnašati zahtjevne poslove Predsjednika vlade. Ako vođa mora biti uzor svojim podčinjenima, onda ova gospoda nisu osobe za te poslove. Oni su za šikaru, s njima promjene nema.

Zbog navedenog u cijelosti podržavam Most. Divim im se na dostojanstvenom ponašanju u ovim "ratnim" uvjetima. Mostovci, dame i gospodo, naprijed i hvala na dosad učinjenom. Povedite hrvatsku iz močvere.
Ako trebate dobrovoljce, tu sam.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)