Home

Datum: 24.06.2015

Slovačka, srdačna i lijepa


Početkom devedesetih godina "otkrio" sam Republike Češku i Slovačku. Od tih vremena, svako malo nešto me vuče u te lijepe i prijateljske zemlje. Ljudi su uslužni, vole pomoći, vole strance, a hrvate i njihovo more, posebno. Češki i Slovački jezik je sličan a ima dosta sličnih riječi sa hrvatskim jezikom. Sporazumjeti se može uz malo truda i strpljenja.

Ovih dana opet me nešto vuklo i odvuklo u Slovačku Republiku. I tako me vuklo me od Velike Gorice, preko Budimpešte do Košica pa preko Banske Bistrice do Pieštana. Putovanje je bilo ugodno a imalo se što vidjeti, pojesti i popiti. Nešto sam stigao i zabilježio foto aparatom.

Košice je drugi najveći grad Slovačke. Zemljopisno leži na istoku zemlje na rijeci Hornád na jugu Košicke kotline. Košice imaju oko 235.000 stanovnika i površinu 242,77 km2 i središte je pokrajine Košice. Više na
Wikipedia

Piešťany je grad u zapadnoj Slovačkoj u Trnavskom kraju upravno središte Okruga Piešťany. Obiluje ljekovitim, termalnim izvorima koji su grad pretvorili u veliki lječilišni centar.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)