Home

Datum: 05.03.2011 12:27:16

Jadranka, Hrvatska ovčarka bez rodovnika


 "U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.
"

Tako kaže Ustav.


Dakle Sabor, Ivo, Jadranka i vlada su sluge naroda. Sluge moraju služiti narodu. Moraju saslušati svakog pripadnika naroda i svakom pripadniku naroda omogućiti prava koja mu proizlaze iz ustava. Narod je nezadovoljan s vlašću koju je izabrao. Pojedini građani kao i građani organizirani u udruge godinama ukazuju na nepravilnosti u društvu. Izabrani narodni predstavnici ne reagiraju na ukazane nepravilnosti.

Rezultat gluhe politike doveo je do organiziranja građana koji na prosvjedima upućuju poruku onima koji u njihovo ime, a za svoju korist vladaju. Najviše pomanjkanja sluha i najduže prste ima Jadranka i njena većina, Jožina seljačka kmetovina te Miloradova srpska manjina.

Na početku se okupilo stotinjak građana. Nitko ih nije čuo. Okupilo ih se tisuću. Nitko ih ne sluša. Okupilo ih se desetak tisuća. I opet ih nitko ne čuje.

Dok građani prosvjeduju, Sabor, kao vrhovno tijelo lupeta o lažima Hebranga i vladina papagaja Pavića. Oporba kukurika o datumu izbora. Oni bi gledali premijerku u saboru. Vladajući opet, svoju Jacu ljubomorno čuvaju i ne žele da ju oporba gleda.

Koje li gnjusne predstave "uzvišenih" predstavnika naroda u vrijeme nezaposlenosti i gladi u državi.Uzvišeni predstavnici izađite iz uzvišenog doma i poslušajte narod koji se okuplja zbog vas.

Građani neće posustati. Organiziraju se prosvjedi i u gradovima izvan metropole. Povećava se broj građana koji jasno kažu da nisu zadovoljni s onima koji vladaju i uživaju u ime naroda. Narod želi, a situacija u državi potvrđuje, da vladajući moraju otići. Neka taj odlazak bude dostojanstven. U manirima društva s kojim pregovaramo i čije članstvo želimo.

Vladajući, a i oni koji bi im trebali oponirati, moraju poslušati narod koji traži da odu. Oni prije odlaska imaju šanse da barem dostojanstveno odrade volju nezadovoljnog naroda. Kada su mogli složno vladati, pljačkati državu, neka se dogovore i omoguće miran silazak s vlasti i prijevremene izbore. Oklijevanje će dovesti do još većih šteta za državu ali i većeg nezadovoljstvo naroda prema krivcima za sve jade koje su građane snašli. Oklijevanje političkih stranaka samo je gubljenje glasova i povjerenja građanja.

Dok se milom ili silom ne omoguće izbori ići ćemo na prosvjede. Dostojanstveno ćemo ukazivati na krivce i tražiti promjene ali i sankcije.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)