Home

Datum: 16.02.2011 12:38:01

Vladu raspustiti, sabor na čekanje


Nedavno se na jednom od tv kanala, po ne znam koji puta, prikazivao film Oceanovih 12. Tema filma su prijevara i pljačka. Pa, rekoh, taj film ne trebam gledati. To mi građani hrvatske gledamo uživo. Kod nas su pljačke i prijevare svakodnevna pojava zadnjih dvadeset godina. Epizoda sapunice koja se trenutno prikazuje ima radni naziv, „Jadrankina šaka jada“. Za razliko od Oceanovih likova, Jadrankini nisu simpatični niti zgodni. Jadrankini likovi ne glume prijevare i pljačke, oni to provode. Scenarij za „Jadrankinu šaku jada“ potpisuje HDZ, Milorad i Joža. Veliki doprinos „uspjehu“ ove predstave dali su članovi KUD Kukuriku.

U svrhu racionalizacije prijevara i pljačka, predlažem raspuštanje Vlade. Nepotrebni su ministri i potpredsjednici vlade. Oni samo troše vodu s aromom, stvaraju troškove, a, bome, ponekad netko od njih kaži istinu. Zbog navedenog, dovoljna je samo vladarica Jadranka. Ona zna štedjeti na klamericama, ona je pametnija od bankara, ona je, što je najvažnije , nepogrešiva. Neće pogriješiti i reći istinu. Tom racionalizacijom brže će se doći do cilja, bankrota države.

Promjene u vladi nisu dovoljne. Potrebno je napraviti i ozbiljne rezove u Saboru. Analizom njihovog poslovanja nameće se jedino rješenje, zastupnike na čekanje. Poput radnika Brodosplita. Na poslu ostaju predsjednik Sabora i potpredsjednici. Za sramoćenje Hrvatske, oni su dovoljno.
Jadranka je objavila, što se tiče pristupa EU, Hrvatska je svoje odradila. Dakle Sabor nema više ugovorenih poslova. Opet, poput Brodosplita. Zakone ne treba proizvoditi za EU. Za domaće pravosudno tržište zakoni i onako ne vrijede. Pravosuđe koristi svoju neovisnost i ne ovisi o Hrvatskim zakonima. Oni se drže tržišnog principa. Tko više plati.

I još jedan bitan razlog za, Sabor na čekanju. Gledanost saborskih igrokaza je pala ispod razine isplativosti. Da bi se spasili od propasti, tv kuće su kupile turske sapunice. Te sapunice, ujedno bi trebale pozitivno utjecat na zatupljenost gledatelja nastalu dugotrajnim gledanjem saborskih sjednica.

Veliki doprinos u zatiranju temeljnih ljudskih prava, demokracije, procvata korupcije i gospodarskog kriminala dali su gospoda Tomislav Karamarko i Mladen Bajić. Za Karamarka i Bajića zainteresirani su menadžeri najvećih svjetskih diktatura. Karamarko je trenutno na sajmu u SAD-u.
Njih ne smijemo zaboraviti, posebno u vrijeme kada će zaživjeti pravna država i kada će ta pravna država dodjeljivati „Oskare“ vrijednim slugama režima.

Ne bi želio da se braniteljske udruge osjećaju zapostavljeno. Zato ću i njih spomenuti. Gospodo koja vodite udruge, koja u ime tih udruga nastupate u javnosti i organizirate prosvjede, molim Vas budite demokrate. Poštujte princip jednakosti. Sve branitelje, sve građane tretirajte na isti način. Nisu povrijeđena temeljna ljudska prava samo pojedinim braniteljima. Povrijeđena su prava svih branitelja, svih građana. Sudovi su puni parnica koji traju godinama. Zakoni se ne provode. Tolerira se nepotizam, korupcija, diskriminacija. Provodi se cenzura. Proganjaju se novinari, kažnjavaju oni koji drugačije misle. Propadaju poduzeća, gube se radna mjesta. 334.326 nezaposlenih. U svemu navedenome žrtve su i osobe koje zastupate i građani. Sve njih treba zaštititi, svi oni moraju biti isti, imati ista prava. Za ta prava se trebamo izboriti. Pa za njih smo u ratu zdravlje i živote gubili.
Krivci su poznati.

Ne znam kakvi su interesi EU po pitanju Hrvatske. Međutim znam da Hrvatske države nema. Postoje ilegalne interesne skupine koje se kriju iz pojma država Hrvatska. Nadam se da ujedinjena Europa neće dopustiti da ta organizirana interesna skupina postane njena članica. Sada kada postoje zakoni koji zadovoljavaju europske standarde, hrvatski narod dužan je osigurati njihovu primjenu. Europska unija, ako je vjerodostojna, neće prihvatiti režim koji vlada hrvatskom kao svog ravnopravnog partnera.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)