Home

Datum: 03.11.2010 12:59:34

U ime Bajića, sina i duha kriminalnoga


          Samo je bog iznad Hrvatskog Ustava, čulo se prilikom donošenja prvog Ustava 1990. godine. Taj Ustav jamčio nam je puno toga, između ostalog i: vladavinu prava, socijalnu pravdu, poštivanje prava čovjeka, jednakost, ravnopravnost...

U članku 14. stavka 2. Ustav RH piše: Svi su pred zakonom jednaki.

Pa kada je već tako išao sam provjeriti da li taj Ustav još uvijek vrijedi, da li je na snazi i da li se koristi u praksi. Prema narodnim novinama, prema svim mogućim sudovima, i državnim ustanovama, Ustav važi.

Međutim praksa pokazuje da iznad Hrvatskog ustava postoji još netko a nije dragi bog. To je Glavni državni odvjetnik, Mladen Bajić. 

Glavni državni odvjetnik godinama je, a i dalje drži većinu kaznenih dijela kriminalne elite u ladici. Ladica je već bila previše puna pa je zločinačka organizacija ozakonila tako zvanu Oprosnicu. Tim Bajićevim alatom omogućuje se vađenje kaznenih dijela iz ladice ili pokretanjem novih kaznenih progona uz mogućnost oprosta svih kriminalnih dijela koje su napravili privilegirani kriminalci, članovi zločinačke organizacije. Primjer navedenoga "bunkeriranja " kaznenih dijela te opraštanje kaznenih djela uz Oprosnicu je Hrvatska elektroprivreda i njen bivši šef Ivan Mravak.

Godinama je državno odvjetništvo primalo opravdane prijave o nepravilnostima i kriminalu u Hrvatskoj elektroprivredi. Ne pokrećući kaznene postupke Bajić je opraštao te kriminalne radnje, kriminalnim upravama. Sada kada bi kriminalna vlada htjela Hrvatsku uvući u Europsku uniju, Bajićev državni cirkus je pokrenulo kakti istrage. Čopili su Mravka, zatvorili ga u remetinec i napisali scenarij. Prema tom scenariju ima kriminala kao u prići, štete za državu su zastrašujuće. Odgovorna osoba se zna. Zna se krivac, Mravak. On je bio plaćen da organizira poslovanje u skladu s zakonima. Za sve štete i nepravilnosti što su nastale za vrijeme njegovog upravljanja, prvenstveno je odgovara on. Mravak.

Iz dokumenata Hrvatske elektroprivrede jasno se vide kriminalne radnje.  Točno se može izračunati šteta. Nije potreban pokajnik. Sve je spremno za sud.

E, tu smo. To bi bilo u skladu s Ustavom i zakonima RH. Međutim uskače dragi bog Bajić i odgovornoj osobi za kriminal u Hrvatskoj elektroprivredi potpisuje Oprosnicu, omogućuje mu se izlazak i zatvora, dodjeljuje mu policijsku zaštitu, možda istu onu koja je do neki dan čuvala Sanadera a kojeg se kao Mravak boji.

Zanimljivo je da je Mravak optužio Sanadera i Barišića kao osobe koje su ga nagovorile na kriminalna djela. I laiku bi trebalo biti jasno da su te optužbe glupost. Opravdane bi bile da je Mravak upozorio državno odvjetništvo prije kaznenih dijela da na njega Sanader i Barišić vrše pritisak. Ovako su oni, eto troje ih je, organizirana kriminalna skupina.

Po svemu sudeći Mravku se bude oprostilo a drugima se ne bude dokazalo.

Dakle bog Bajić može zamijeniti sudove i ignorirati zakone. U ime naroda?

            Ako već koriste oprosnice, Bajić i pravosuđe bi morali imati ordene za građane koji su ili će, u skladu sa svojom savješću prijavili kriminalna djela. Umjesto ordena odvjetništvo i pravosuđe proganjaju, zajedno s kriminalcima iz prijava, te građane, Zviždače.  Je to ravnopravnost iz Ustava?

 

            U skladu s takvom praksom zastrašujuće je opravdanje  Bajićevog bunkeriranja od strane Predsjednika RH, Josipovića. Nevjerojatno da profesor prava izjavljuje da bi Bajić, da je radio po zakonu izgubio posao. Ili kako je to samo stari "vicmaher" Josipović rekao: "da je Bajić kukuriknuo, završio bi u loncu". Pa predsjedniče, ako ne možemo obavljati svoj posao onda se zahvalimo na tom poslu i obavijestimo nadležne, u slučaju Bajića to su građani, da nismo u mogućnosti obavljati posao na kvalitetan način.

Sjetimo se, umjesto ostavke Bajić se slikao s Mesićem, Sanaderom i njegovom vladom i "pokretao" antikorupcijske akcije tipa Maestro, veliki i mali. Tvrdio i ostavljao dojam da pravna država funkcionira.

U Kaznenom zakonu, i znati a ne činiti smatra se kaznenim djelom. Je li tako Predsjedniče? Ili ste zaboravili struku Predsjedniče? Hoćete Vi kukuriknuti ako će netko raditi protiv Hrvatske? Ili ćete mudro šutjeti da u loncu ne završite?

Sve ovo ostavlja gorak okus, okus do bola. Iz svega ovoga jasno se čita, organizirana zločinačka organizacija u Hrvatskoj uspješno jaši dalje. Kažnjen je Sanader i njegova grupa otpadnika od zločinačke organizacije. Oni su se drznuli unutar zločinačke organizacije organizirati privatnu pljačku, Fini media, Podravka... Oni su si malo fušali, radili na crno. Za to su kažnjeni izbacivanjem iz funkcija. Ipak, ucjenom su Sanaderu i otpadnicima oproštena sudska gonjenja i eventualne presude. Sjetimo se izglasavanja povjerenja vladi. Sve je bilo u rukama Ive i njegovih spavaća. Ljudi smo, dogovorili smo se!

Nekadašnji čuvari bratstva i jedinstva a danas čuvari kriminala opet su pobijedili


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)