Home

Datum: 29.03.2010 12:27:51

I nerad je nekome koristan rad


S proljećem vrača se živost na ulice i trgove gradova. U Zagreb su se ovog vikenda događale neobične igre bez granice. Mladi vodeće stranke pozicije i isto takvi vodeće stranke opozicije izvodili su ulične performanse.  Mladi HDZ-a su pokretima tijela pokušali dočarati nerad prvog čovjeka opozicije, Zokija Milanovića, a mladi SDP-a parolama su ukazivali na nesposobnost Premijerke Kosor i njenog HDZ-a u rješavanju  gospodarskih problema.

I jedni i drugi su u pravu. Milanović i SDP rade premalo. Jadranka Kosor, HDZ i sateliti ne rade na rješavanju problema već suprotno, stvaraju nove. Ali ljudi, mladi ljudi, pa to su i ptice prije odlaska u tople krajeve znale.  Jeste li vi mladi i naivni ili se informirate preko starih tiskovina. Stvarno starih.

Zašto vladajuće smeta nerad opozicije?

Na prvi pogled ispada da HDZ-u nedostaje inteligencije i više nego što je poznato. Traže da opozicija započne s radom? Da organizira oporbene stranke, nezadovoljne građane i skine HDZ s vlasti?

Međutim, ta teorija nije točna. HDZ voli vladati, voli diktirati, jamiti i brk mastiti. Neradom Zorana Milanovića postoji mogućnost da HDZ sve to što voli, izgubi.

HDZ- ovo stratezi, stari lisci i lisice dobro poznaju situaciju na političko – mafijaškom tržištu. Poznaju svakog tko im je neprijatelj. Prijatelja nemaju.

Tako poznaju i Zorana Milanovića. Znaju oni da Zoki nije ništa korisno napravio za SDP a popeo se do samog vrha. Predsjednik je stranke.

Povremenim muvanjem po hodnicima stranke Zoki je sretao već uspješne drugove koji su ga zamijetili. Zamijetili su drugovi da je čovjek mlad, da ne priča puno. Ako ne priča puno ne može izreći puno gluposti.  Ne voli raditi. Znači svojim radom neće napraviti velike štete. Smrtno je ozbiljan što i priliči opoziciji. Na posao ne dolazi rano. Znači neće dvije sreće grabiti.

Za Linića i drugove to je bilo dovoljno. Milanovića izabrali za predsjednika socijalnih - demokrata.

Nekako si mislim pa kakvi su ostali ako je Zoki najbolji?

Izborom za predsjednika Zoki se trgnuo. Želio je na ukazano povjerenje uzvratiti radom. I počeo čovjek raditi. Ali vidi vraga. Nije on za rad, razmišljanje, organizaciju i rukovođenje. Dok je Zoki  radio SDP je izgubio državne izbore.  Postigao loše rezultate na lokalnim izborima. Bandića je hvalio i ponovo vratio na čelo Zagreba…

Došli su predsjednički izbori. SDP je predložio svog kandidata. Ivu Josipovića. Prema anketama to je bio dobar potez SDP-a, Josipović je vodio u svim anketama. No, Zoran Milanović, ničim izazvan, javnim istupima počeo je štetiti predsjedničkom kandidatu Josipoviću. Mediji su javno molili Milanovića da se negdje sakrije, da ode na skijanje, da se suzdrži od rada u kampanji. Čovjek poslušao. Na sreću građana, Josipović pobijedio.

Osim što je, zahvaljujući neradu Milanovića, Hrvatska dobila pristojnog predsjednika, SDP se riješio nepristojnog i neugodnog Bandića.  Bandić je sam sebe  izbrisao iz članstva SDP-a objavom kandidature za predsjednika države.  Zoki i opet nije napravio ništa.

Dakle, Zoran Milanović najopasniji je kada ne radi. HDZ to zna. Zbog njegovog  nerada hvata ih panika. Uz toliko prilika da opozicija preuzme vlast, Milanović i SDP ne koriste ništa.  Ne dolijevaju ulje na vatru. Oni spremni čekaju.  Čekaju vlak na pruzi koja je davno ukinuta.

Premijerka Jadranka je izgubila živce. Natežu je zbog stana a sad i taj Zoki ne radi. E, natjerati će ona njega preko svojih mladih nada.

SDP-ovci  se zbog HDZ performansa  ne brinu, znaju oni Zokija. Neće se on razljutiti i proraditi pa da  našteti stranci.

 Međutim, da ne bi netko pomislio da samo HDZ ima mlade i naivne, SDP šalje svoju ekipu juniora koji transparentima  i plesom tjeraju kišu i oblake. Uspjeli su, danas je sunčani dan.

Sve ove igre mladih političara za gospodarstvo su beskorisne. Davno je prošlo vrijeme za takve ulične priredbe. Hrvatskoj su potrebne prave akcije, akcije koje će donijeti  promjene za one koji ne rade, koji su nesposobni i kvarni.  Ako netko ne valja zamijenimo ga, spriječimo štetu koja je svakim danom sve veće. SDP zna da HDZ radi državi štetu i dužan je poduzeti mjere da se prekine štetno djelovanje. Znati a ne činiti kazneno je djelo.

Dok do promjena ne dođe, ovakve akcije mladih mogu se uvrstiti u turističku ponudu grada. Malo jeftine zabave uvijek dobro dođe.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)