Home

Datum: 16.02.2010

Vladu poslati u bordel na specijalizaciju


Zatvaraju se radna mjesta, pogoni, poduzeća, trgovine. Hrvate je zapljusnuo ogroman val nezaposlenosti. Ma da je val, to je cunami. Elementarna nepogoda. Politika i sindikati to smatraju očekivanim. Za političare uzrok je globalna kriza, za sindikate uzrok je nesposobna vlada. Građani su žrtve,oni plaćaju ceh,a li ih se ništa ne pita.

Premjerka, kako je napisala na portalu Indeks.hr, ne predlaže rješenja, ona filozofira. Za nju su rješenje krize: konsenzus, fokus, mjere za izlazak iz krize i odlučnost. Na ovo mora se reći „bravo Jadranka, svaka Vam čast“. Na takvoj pronicljivosti može Vam pozavidjeti i Zoran Milanović. Dok je naše pozicije i opozicije, neprijatelja nam ne treba. Ova vlada dokazuje da za razaranje države ne treba dinamit, dosta je uzeti nebulozni kredit. Mina i kredita nikad se nećemo riješiti.
Za krizu nije slijepa samo premijerka, rješenje ne vide niti političari niti sindikati. Oni nude šuplje riječi kojima žele zadržati stečene pozicije, privilegije, moć i „ugled“. Oni znaju da pravo rješenje krize, pomelo bi odmah na početku, njih, političko – sindikalnu nakupinu.

Za izlazak iz krize i napredak našeg društva prvenstveno su potrebni ljudi. Stručni i moralni. Prema staroj narodnoj mudrosti, kada ne ide posao u bordelu ne mijenjaju se kreveti već kurve.
Ako želimo promjene na bolje, moramo smijeniti madam, kurve i gorile. Kriza je dokazala da madam ne zna organizirati posao, da kurve znaju samo „popušiti“ a da su gorile omogućile da jedni seksaju a drugi (građani) plaćaju. Uz to, madam je , ovih dana, jednom čuvaru bordela, preko svojih saborskih seksualnih manijaka osigurala banane za sljedeće četiri godine.

Pa možda da primijenimo Jadrankine mjere. Konsenzusom potjeramo Vladu, fokusiramo se na izbor stručnjaka koji će odrediti mjere za izlazak iz krize i odlučno pokrenuti oporavak.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)