Home

Datum: 24.01.2010

Kosor nominirati za Oskara


Da ne bude zabune, smatram da bi Premijerku gospođu Jadranku Kosor trebalo nominirati za nagradu Oskar, u kategoriji glavne glumice. Gluma premijerke u sapunici Hrvatska vlada u borbi protiv krize i korupcije je nešto što svijet nije vidio. Kosor dominira pozornicom, uvjerljiva je, improvizirani tekst izgovara tečno, uspostavila je dobar odnos s ostalom glumačkom ekipom i publikom. Većina domaćih i stranih kritičara oduševljeni su gospođom Kosor te su uvjereni da je njena gluma realnost, stvarna borba protiv recesije i korupcije. Nažalost to nije točno.
Osim ove uloge, Kosor je u devedesetim godinama prošlog stoljeće bravurozno odigrala ulogu babe narikače. U toj predstavi, režiser i glavni glumac bio je pokojni Franceg Tuđman. Tuđman je glumio oca nacije a Kosor je u sporednoj ulozi lila suze.
Vrijeme je pokazalo da su i Tuđman i Kosor samo glumili.

Zbog dobro odigrane role narikače, Kosor je napredovala u svojoj matičnoj kući, HDZ-u. U predstavama nakon Tuđmana glumila je ministricu, potpredsjednicu vlade i dopredsjednicu, ili kako se već zove, HDZ-a. U toj fazi, Kosor se uspješno transformirala iz narikače u podrepnu muhu. Svom tadašnjem režiseru, scenaristu i glavnom glumcu, Ivi Sanaderu, toliko se "zavlačila" da je to publici bilo degutantno. Publika i kritika nisu je mogli smisliti. Zbog toga nije prošla na audiciji za predsjednicu države. Ulogu je dobio komičar Stjepan Mesić.

Međutim, unatoč iritantnom uvlačenju, Kosor je napredovala do glavne uloge nakon bijega Ive Sanadera. Kada su počeli zvižduci iz publike i akcije međunarodne policije, vitez punih gaća, Ivo Sanader, da bi mogao nogama dati malo vjetra, za svoju zamjenicu odabrao i imenovao je djevicu Jadranku. Iskusna glumica Jadranka, odmah se prilagodila situaciji i iz djevice transformirala u željeznu gospođu. Plačljiva poslušnica čvrsto je prigrabila vlast, dala do znanja tko je gazda i pokazala što hoće.

A hoće pokazati da se zalaže za rješavanje gospodarske krize, smanjenja korupcije, uspostavu pravne države...

Problem građana Hrvatske je u dobrim glumcima i lošim političarima. Da je gospođa Kosor političarka ne bi krizu rješavala haračima a korupciju jeBajićima. Logično je da siromašni građani ne mogu trošiti kako bi poticati proizvodnju, promet i trgovinu. Ne mogu jer nemaju, Isto tako poznato je da jeBajić ne može pokrenuti uspješnu borbu protiv korupcije. U osam godina jebajićevanja na čelu DORH-a Bajić je zataškao i zamračio bezbroj kaznenih djela, kriminala. U tim svojim "mračnim" poslovima stekao je puno "prijatelja" i neprijatelja koje je zadužio ili su oni zadužili njega. Svi oni ako dođu na red za procesuiranje ucijeniti će državnog odvjetnika koji im je do sada pomagao. Da li je pomagao za novac, za osobno napredovanje ili zbog osobnog prikrivanja grijeha iz zatvora Lora, nevažno je. Sigorno je da Bajić ništa nije zataškao bez nekog interesa. A za to je naziv, korupcija.

Takav Bajić, sa bezbroj punih ladica a jako malo dovršenih sudskih postupaka, želi još jedan mandat na ćelu državnog odvjetništva. Dosad je poduzimao uglavnom pokazne vježbe u HFP-u, INDEX-u, HEP-u, HAC-u.
Premijerki nudi oprost za hdz-ove dugoprstiće poput Sanadera i Kalmete. Žrtvovati će se beznačajni Polanćec kako bi se prevarilo građane i europske integratore. Još jedna pokazna vježba. Kriminalcima iz pretvorbe nudi se mir i pokoj. Još četiri godine ne diranja u počinjeni kriminal i još više šanse da se taj kriminal zaboravi a dokazi unište ili izgube. Građanin Bajić mirno će spavati, jer glavni državni odvjetnik Bajić neće dozvoliti istrage o zataškavanju zlostavljanja u Lori.

Očito da je premijerka prijedog prihvatila, Bajića je predložila za još jedan mandat. A Bajić je umirio Sanadera i Kalmetu. Oni više ne brinu i nisu opasnost za HDZ.
U svrhu realizacije plana, jeBajić još četiri godine, emitira se sapunica radnog naslova "Nema nedodirljivih". To da je bilo nedodirljivih tvrdi Šimonović ali to ne smatra grijehom. Svaka čast ministre pravosuđa.
Da nedodirljivih neće biti tvrde jeBajić i Kara(nas)marko koji su do sada tolerirali nedodirljive. Borba Bajića i Karamarka protiv korupcije mi je kao borba seksom za nevinost. Ti mračni tipovi rade upravo ono što bi trebali spriječiti. Koriste svoj poziciju za osobnu promociju – korupcija.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)