Home

Datum: 18.01.2010 13:41:33

Smrtne kazna za crne i crvene partijske drugove


Dok je u velikom dijelu svijeta kriza pred porazom, u našoj državici i nije baš tako. Prave mjere za rješavanje krize vlada nije pronašla. Umjesto mjera za oporavak gospodarstva vlada je uvela poreze, podiže međunarodne kredite i puni svoju kasu. Iz te kase obilato se isplaćuje državnim službama, raznim institucijama, poduzećima... Državni menadžeri novac iz budžeta obilato koriste za svoj luksuz i luksuz svojih sponzora iz politike i kriminalu. Sve njih ne brine drastičan pad proizvodnje i gubitak radnih mjesta. Uzrok takvog stanja prvenstveno treba tražiti u vodećim strankama pozicije i opozicije. HDZ i SDP u potpunosti su cijepljeni od odgovornosti prema građanima Hrvatske. Oni svoju nesposobnost svakodnevno dokazuju.

Ovih dana i crni i crveni započeli su čišćenje svojih redova od „smeća“ koje se drznulo ne poštivati partijske statute, odnosno partijske vođe. Tako je iz HDZ-a izletio Ivo Sanader kojeg je ta ista stranka prije nekoliko mjeseci proglasila počasnim doživotnim predsjednikom stranke. Uz njega su izletjeli i neki koji su ga podržali.
U taboru SDP-a, koji je opozicija na državnoj razini a pozicija na lokalnoj, u Zagrebu, cipelu iz stranke su dobili Bandić i njegove pristaše. Metla SDP-a prema nekim izvorima zbog Bandića pomela je oko 2500 drugova.

Svi ti partijski drugovi, HDZ-a i SDP-a pogubljeni su, (izbrisani iz članstva) bez ikakvog postupka. Proglašeni su krivima a da im nije rečeno što su skrivili, nisu saslušani i nisu iznijeti svoju obranu. Bez stranačkog suda partijska vodstva miću svoje neistomišljenike odnosno svoju nesposobnost žele prebaciti na šačicu izbrisanih drugova. Drugova koji su se, navodno, ogriješili o stranačke statute.
Raspušta se gradska organizacija HDZ-a i kvartovske SDP-a. Uvodi li se apsolutizam u te jalove stranke?

Za sve ovo, jadnici iz SDP-a bi rekli, ovo je visoki stupanj unutarstranačke demokracije. Nažalost, ne postoji unutar ili van stranačka demokracija. Demokracije ili ima ili je nema.
HDZ-ovci i SDP-ovci a što je s zakonima Republike Hrvatske? Zašto niste reagirali i ne reagirate na isti način zbog Sanaderovog i Bandićevog rada suprotnog zakonima RH. Radom kojim su sustavno uništavali gospodarstvo u državi i Zagrebu. Lošim radom proizveli su krizu i ne mjerljivu štetu građanima Zagreba i Hrvatske. I Sanader i Bandić u svojim prljavim poslovima imali su apsolutnu podršku svojih partija. Njihovi nečasni poslovi bili su poznati javnosti. O njima se pisalo i govorilo. Zbog njih se kažnjavalo zviždače i novinare.
Zbog toga nije dovoljno izbrisati nekoliko bivših partijskih moćnika i šačicu partijskih patuljaka. Želite li promjene morate napraviti puno više. Čišćenje treba krenuti od glave a ne od repa.
Ako me pamćenje dobro služi, gospođa Kosor apsolutno je podržavala svog premijera Sanadera a gospodin Milanović bio je oduševljen radom gradonačelnika Bandića i njegovim uspjesima. Od kud sada promjene? Sanader i Bandić nisu se promijenili.

Moramo li se bojati da će vladajući, kad im krene loše, raspuštati i nezadovoljne građane. Jednostavno će izbrisati one nezadovoljne stanjem u državi, one nezaposlene i gladne. Ostati će samo oni koji su po volji Kosor i Milanović. Sve to nazvati će se unutarhrvatska demokracija.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)