Home

Datum: 22.12.2009

Terorista Kaljmeta


Sigurno jedan od najgorih ministra u novijoj hrvatskoj povijesti  je aktualni ministar prometa Božidar Kalmeta. Po šteti za društvo Klmetu  je nadmašio jedino Ivo Sanader, koji je opet najgori premjer u novijoj hrvatskoj povijesti.  Štete koje je dvojac  učinio građanima Hrvatske , uz pomoć organizirane skupine podanika, su ogromne. Te štete će se otkrivati i zbrajati  još godinama a posljedice i krediti  sanirati desetljećima.

Božidar Kalmeta bezbroj puta je dokazao da je apsolutno nestručan za funkcije koje obavlja kao ministar. Osim nestručnosti , Kalmetu „krasi“  nemoral  i nepoštivanje temeljnih demokratskih principa. Nemoralom,  nepoštivanjem demokratskih principa i zakonskih  odredbi  Kalmeta je nadomjestio  nedostatak stručnosti.  Upravo takav, kvaran i nemoralan odgovara svom HDZ-u, koalicijskim partnerima i šefovima. Sanaderu i Kosorici.

Tako Kalmeta bez ikakvih društveno priznatih kriterija bira „svoje“ ljude u „svom“ resoru. Ti ljudi reketiraju, pljačkaju, varaju, ubijaju po nalogu Kalmete.  Kada mediji i javnost ukažu na te nezakonite radnje, Ministar pojma nema i ne osjeća se odgovornim.

Ove godine Kalmeta je na željezničkim tračnicama ubijao i sakatio.  Na moru je brodove nasukavao, iz zraka su mu avioni padali. Takvo vođenje resora ima sva obilježja  terorizma.  Putnici na moru, kopnu i zraku su u strahu. Događaju se nezgode i nesreće. Velike su ljudske i materijalne štete. Odgovornih skoro da nema. Nakon nesreća nema promjena na bolje. Nesposobne i kvarne zamjenjuju nesposobniji i kvarniji.

Jedna tragedija zamjenjuje drugu. Ona zadnja se pamti ostale padaju u zaborav. Uz silne željezničke nesreće: Split, Rijeka Zagreb zaboravili smo one od prije. Zaboravili smo brod koji se zabio u otok i veliku materijalnu štetu.  Avion koji se zabio u Velebit.  Četvero poginulih, nula odgovornih. Zaboravili smo katastrofalno stanje u Kaljmetinom zračnom prometu. Kalmeta je zračni promet svrstao u kategoriju država poput: Obale Bjelokosti, Gambije, Zimbabvea, Swazilanda, Gvajane i Bangladeša.

Kalmeta je smijenio Matkovića, Glavnog direktora Zračne luke Zagreb navodno zbog neproduktivnosti i nestručnosti. Istog direktora nagradio je visokom otpremninom a na njegovo mjesto doveo Tonćia Peovića mada ne zadovoljava uvjet stručne spreme. Peović je do sada uspio jedino produktivnost „popraviti“ povećanjem broja izvršitelja na radnom mjestu zamjenika direktora. Mjesta zamjenika popunio je Andrijom Markićem i Ivanom Damjanovićem.

Andrija Markić, slijepi vojnik nekad SKJ a sada HDZ-a, bio je nekoliko mjeseci direktor Zračne luke Zagreb,  od Kalmete je procijenjen je kao nedovoljno sposoban za direktora, ali sposoban za zamjenika direktora i pripadajuće privilegije.

Bivši Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, Ivan Damjanović, poznat kao Petraćev zatvorski pomagač, zbog pomaganja je smijenjen s funkcije, doveden je na Zračnu luku Zagreb bez natječaja. Postavljen je na mjesto zamjenika direktora, očito bez iskustva.

Ta Kalmetina ekipa iz snova, u kojoj zamjenici ima višu spremu od direktora, a svi zajedno ne ispunjava uvjete za Glavnog direktora, treba popraviti produktivnost i izgraditi putnički terminal. Malo sutra, to je samo za javnost. Kalmeta je njih, kao i mnoge druge, postavio samo zato da bi stavio nabavu roba i usluga pod kontrolu. Da bi novac zračne luke podjelio s prijateljima i podanicima.

Zapošljavanjem Damjanovića i sličnih sumnjivih bića, na izmišljena radna mjesta bez natječaja i realne potrebe Kalmeta i Vlada kojoj pripada, diskriminiraju i ponižavaju građane i radnike koji rade i žive u skladu s normama društva. Osobno se osjećam strašno povrijeđeno što su mi poslije Damira Lončarića, kuma Hrvoja Petraća, za zamjenika direktora doveli Ivan Damjanovića. Osim što zračna luka nije pravosudna ustanova, ne bi trebala biti niti Petraćeva imovina. Zašto  nije svima koji ispunjavaju uvjete omogućen pristup tom radnom mjestu? Zašto, ako su gospoda stručna i moralna ne izađu na natječaj?

Pa zar smo za Hrvoja Petraća godinama pošteno radili, u ratu zračnu luku i Hrvatsku branili? Zar je to demokracija, kriminalce nagrađivati a građane proganjati? Zbogom Kalmeta.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)