Home

Datum: 04.09.2009

Kakav Ivo? Kakva Jadranka? Hrvatskom vlada banda kriminalaca


Tvrdnja iz naslova žalosna je istina koja se dokazuje u bezbroj primjera. Mediji, nakon odlaska Sanadera, slobodnije istražuju i objavljuju primjere pljački u svemu čime upravlja država. Upravo je nevjerojatno što se otkrije, koliko drsko i bezobrazno uprave javnih poduzeća pljačkaju proračun. Nevjerojatno kako sve te pljačke odobravaju: Skupštine društva, Nadzorni odbori, Radnička vijeća, sindikati i radnici.

Korumptivno sredstvo na ZLZ
Sredstvo korupcije na Zračnoj luci Zagreb
Uprave nisu u mogućnosti samostalno provesti pljačku. Pljačke se obično provode preko javne nabave roba i usluga. U procesu nabave postoje određene zakonske odredbe koje propisuju određene procese. Da bi se stvorio privid zakonitosti poslovanja uprave su organizirale svoja povjerenstva, svoje direktore i svoje računovođe. Svi oni rade protivno pravila struke, zakonskih odredbi i zdravog razuma. Isto tako, uprave su organizirale svoje nadzorne odbore, svoja radnička vijeća, sindikate, braniteljske udruge, ribička i teniska društva...

Te "svoje" ljude uprave su nagradile radnim mjestima, visokim plaćama, stimulacijama, privilegijama tipa automobil, službena kartica i sl. Od svojih ljudi uprave dobiju sve potrebno za pljačku. Dobiju zakonski privid, šutnju i podršku pred radnicima i javnošću. Ako kojim slučajem, kriminal ispliva, nastupa odvjetništvo, policija i pravosuđe koji metodama zaborava zamrače afere u svojim ladicama.
Vrh lopovskog stožera su Skupštine trgovačkih društva. Oni nepotizmom, suprotno Ustavu, odabiru Uprave i Nadzorne odbore. Uprave nepotizmom odabiru svoje ljude. Svi zajedno na veliko kradu za onog tko ih je odabrao i imenovao. Neki iz tog lanca imaju privilegiju ukrasti i nešto za sebe, preko svog dobavljača, izvoditelja, projektanta. To je onako nagrada u fušu.

Sve opisano je poznato, provodi se već godinama. Rezultat takvog poslovanja je duboko, duboka kriza. Izlaz iz krize, nakon bijega Sanadera, ponudila je novo-stara vlada na ćelu s gospođom Kosor. Izlaz, koji je ustvari ulaz u još veći pakao, sastoji se u otimačini od siromašnih građana i iscijeđenog gospodarstva. Od otimačine su izuzeti oni najbogatiji, oni za koje se i krade i pljačka. Dio tih najbogatiji vlada Hrvatskom. Njih vlada sluša i njihove naloge bez pogovorno izvršava.

Biseri iz državnih tvrtki

 • Limuzina se uzima na lizing, dodjeljuje se povlaštenoj osobi na neograničeno korištenje. Sve troškove limuzine plaća tvrtka. Ti troškovi dodaju se kao primanja povlaštenom i ulaze mu u prosjek plaće za mirovinu. Po iseku lizinga povlašteni "kupuje" limizinu za kunu.
  Živjela jednakost!
 • U nekim troškovnicima za izvođenje radova ugrađuje se stavka s nepredvidivim radovima iznosima od. 30%.
  Veza i mašta u konačnom obračunu napušu ogromnih i nepostojećih 30%!
 • Vlada, da bi utišala opravdano nezadovoljstvo građana zbog uvedenog harača i brojnih afera u javnim tvrtkama, pripremila je skup predstava. Tako je:

 • Jadranka zaprijetila smjene u neposlušnim tvrtka
 • Bajić zaprijetio istragama u javnim tvrtkama
 • vladin sindikat najavio prosvjede
 • Od svega, harač ide dalje isto kao što i pljačke u državnim tvrtkama idu dalje. Jadranka je promjenila mišljenje o smjenama u javnim tvrtkama. Vjerojatno je shvatila za koga i po čijem nalogu je kriminal rađen. Nije "pao" nitko niti iz Hž-a niti iz HEP-a. Nitko nije kriv, odgovoran.
  Bajić nastavlja dobro uhodan posao. Poput borbe s korupcijom, "obračunati" će se i s kriminalom. Nastradati će neka sitna ribica, a kapitalci će dalje plivati po zlatnim akvarijima.
  Sindikati pod vodstvom HUS i njihovog vođe Matijaševića, po već uhodanoj sindikalnom metodi, održati će prosvjed koji ima zadatak stvoriti veliku buku odnosno stvoriti dojma sindikalnog rada.

  Vrijeme i vladine predstave čine svoje. Građani plaćaju harač, gledaju predstave i sve manje prigovaraju. Stežu, remene i traže izlaze. Na žalost, građani poput nojeva guraju glavu u pijesak.

  Da nam je glava ostala iznad pijeska shvatili bi da ne možemo očekivati izlaz iz krize od onih koji su nas u krizu odveli. U našem slučaju krizu nisu izazvale pogreške u gospodarstvu. Naša kriza je prvenstveno rezultat kriminala na visokom političkom nivou. Kod nas kriminal upravlja državom. Kriminal je za svoje potrebe organizirao državu, javna poduzeća i ustanove. Sve je napravljeno da bi se zadovoljili interesi kriminalnih skupina. Tvrtke su isprepletene organiziranim kriminalom. Veliki broj radnika korupcijom je umočen u prljave poslove.
  Izlaz iz ovog stanja nije jednostavan i lagan. Bilo kakvoj promjeni u ustanovama i tvrtkama protiviti će se svi privilegirani. Posebno se ne može očekivati sređivanje stanja od postojeće vlade i političke garniture. Oni su umočeni. Nepotizmom su birali suradnike. Suradnici su na isti način birali svoje suradnike. Svi oni uspješno su pljačkali i uništavali. Za sve to imaju dokaze i njima mogu ugroziti one koji bi ih postavili a sada bi ih pokušali smjenili ili im smanjili privilegije.
  Struka smatra da je izlaz iz krize na rashodovnoj strani i da nju treba srediti. Na rashodovnoj strani su i paraziti koji vladaju i kradu a svoju snagu crpe iz prihodovne strane.
  Dakle izlaz iz ovog stanja, koje je gore od onog što podrazumijeva kriza, mogu provesti osobe čistog obraza. Pitanje je samo ima li takvih na aktualnoj političkoj sceni. Za poziciju znamo da ih nema. Oni su nas ovdje doveli. Opozicija, nije li ona ljestve držala?


  E mail

  Komentiraj

  Ispis
  Komentara(0)