Home

Datum: 02.07.2009

Gdje su suzane, poltroni i podrepne muhe?


Premijer Ivo Sanader u srijedu 1.srpnja najavio je svoju ostavku na sve političke dužnosti. A dan kasnije, namjerava to provesti u djelo prema propisanim procedurama. Dakle, Sanader ostavlja vladu i svoju stranku. Svoju odluku obrazložio je osobnim razlozima, a ti razlozi su, ako sam dobro razumio, dosada. Ivi je dosadila politika, njegovi uspjesi, sve što takne u “zlato” pretvori. Zato odlazi ali ne zauvijek.

Uz ostavku, premjer je precizno razradio i scenarij nastavka sapunice. U scenariju su precizno podijeljene uloge. Točno se zna tko je za što zadužen, tko što treba reći i kako se ponašati.
Nažalost glumci nisu uigrani, nisu niti prva klasa. Njihova gluma je loša, očajno loša. Prozirna. Nema lažnih emocija, ne pokazuje se tuga za velikim vođom koji ih ostavlja. Vođom koji je deset godina vodio partiju, šest godina vladao u vladi. Pa vođa je stvorio sve te glumce i statiste hrvatske pozicije ali i dijela opozicije.

Zašto Jadranka ne plaće, ne nariče za Ivom? Zašto dr. Milinović ne istupa s srcedrapajučim i uvlakajučim istupima i govorima? Zašto vojska poltrona i ulizica šuti i tiho se smiješka? Zašto sve to ne prikazuje Sutlić a ne uređuje Hloverka. Pa ovo je politička smrt čovjeka koji je zadužio Hrvatsku. Prezadužio.

Odgovor je, zato što Ivo Sanader ne ide nikud. Ovo nije njegova politička smrt već jedna od inih obmana. On će i dalje vladati preko svih tih: suzana, poltrona i podrepnih muha. Javno će Sanader uskrsnuti za predsjedničke izbore, te uz demokratske prijevare postati predsjednik Republike Hrvatske. Kao javni predsjednik i prikriveni premijer a uz pomoć družina iz: HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, SDSS-a ali i dijela SDP-a (Bandić), Sanader će uvesti apsolutnu diktaturu u Hrvatsku. Nešto gore i od Tuđmana. Pripremne radnje za uvođenje diktature su završene. Prekinuti su pregovori za EU, posvađani smo s susjedima, nema pravne države. Sudstvo, policija i odvjetništvo pod apsolutnom su kontrolom Sanadera. Mediji su na koljenima. Oporba je neorganizirana i razbijena. Gospodarstvo je uništeno i uglavnom ovisi o subvencijama i poticajima države...

Za uspostavu ovakvog stanja, Sanaderu i mafiji za koju radi, trebalo je dosta godina i truda. To oni sada neće ostaviti jednom ostavkom, već naprotiv, ostavkom i manipulacijom žele uspostaviti veću kontrolu.
Ovakav scenarij, koji se želi provesti na brzinu, prije nego što se javnost osvijesti, treba prekinuti. Predsjednik ne smije potvrditi mandat Jadranki i truloj družini. Oni nisu volja naroda. Friščići, Adlešiči i njima slični nisu izabrani od većine, već su volja njihove rodbine i prijatelja. Oni su izborni gubitnici.

Vrijeme je da se opozicija i građani pokrenu. Zatraže izbore. Da istaknu svoga vođu koji će spriječiti katastrofu i konačno pokrenuti Hrvatsku u pravom smjeru. Ta opozicija mora shvatiti da, ako je potrebno, da je i ulica demokracija. Da je demokratska ulica, ako se ne uvažavaju: Sabor, Ustav i zakoni, jedino rješenje. Ako se lopovi proglašavaju herojima a građani koji ukazuju na kriminal, kažnjavaju. Ulična demokracija, ako ne zakasni nije opasna i krvava. Jednom kada zavlada apsolutizam štete su neprocjenjive a povratak u demokratske okvire težak i često krvav, sa žrtvama.
Razmislimo i djelujmo, vrijeme ističe. Jaca bi već sutra mogla biti premjerka.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)