Home

Datum: 21.04.2009

DORH i policija sponzori izbora


Veliki broj kaznenih i inih prijava jedan je od glavnih kriterija za visoku mjesto na izbornim listama u lijepoj našoj. Kaznene prijave znače da je kandidat moćan, da ima dobre veze u policiji, odvjetništvu i pravosuđu. Znače da je član organizirane skupine koja se naziva politička stranka. Da li je ta organizirana skupina na vlasti ili u oporbi nije važno, važno je da su u parlamentu ili skupštini.

Dalje je sve stvar trgovine. Za interese organiziranih skupina i njihovih sponzora sklapaju se tajni, nezakoniti ugovori. Tim ugovorima utvrđuju se međusobne obveze, dijele državna i javna poduzeća, ugovaraju javne nabave i dijele javni poslovi.
Za izbore organizirane skupine, prema kriteriju kaznenih prijava i podobnosti, odabiru kandidate za izborne liste. Kandidati se dijele u dvije skupine, oni koji vladaju i oni koji služe da bi se moglo vladati. Dakle, gradonačelnici i predsjednici skupština su ti koji će vladati a sve ono ostalo bira se da bi služili ovim prvima. Da bi dizanjem ruku i izglasavanjem stvarali dojam zakonitosti i demokratičnosti.

Sljedeća faza je kampanja. Uz pomoć skupih stručnjaka za propagandu te skupe propagande osvajaju birače. Osim javnih aktivnosti u izborima se koriste i one manje javne. Tu svakako treba istaknuti: izborni inženjering, manipulacije s biračkim listama, uvoz birača i glasanje pokojnika.
Kampanje su izuzetno skupe prvenstveno zbog prodaje loše robe. Međutim, za novac problema nema. Što je skupina pokvarenija donacija je izdašnija. Donatori rado takvima plaćaju jer, zna se, sve se duplo vrača.
Birači na izborima ne mogu pogriješiti, koga god da zaokruže, zaje.. se. Stranke su se pobrinule da na listama nema dobrih, onih koji bi zastupali interese građana. Iz ovog treba izostaviti nezavisne liste koje bi trebale svoje poštene namjere dokazati.

Sve navedeno je javno poznato. U medijima se pre često vrte afere vezane uz određene političare, političke stranke ili njihove simpatizere i donatore. Poznato je da oni namještaju poslove, zapošljavaju podobne, da se u državnim i javnim firmama i ustanovama omogućuju krađe i prevare. Zna se da nestaju milijuni dolara, eura, da propadaju uspješna poduzeća, da državna imovina bez naknade mijenja vlasnika. Dižu se krediti, sklapaju ugovori o najmovima, ne kontrolirano se troši sve teže se vrača.

Zna se tko je za sve odgovoran, znaju se imena i prezimena, funkcije i pripadajuće i partije. Često se protiv tih krivaca podižu prijave i prilažu dokazi. O kaznenim dijelima izvještavaju mediji, zbog kriminala trpimo sankcije europe i svijeta.
Prema svemu navedenom Hrvatska je teško bolesna. Prema vidljivim simptomima bolest se zove kriminal i korupcija. Prema zakonu policija, državno odvjetništvo i pravosuđe trebali bi provesti terapiju i bakterije i viruse spremiti u zatvore.
Umjesto toga odvjetništvo i policija štite viruse i druge parazite na način da antibiotike i ostale lijekove drže u ladicama. Ako se ipak neka od zaraza probije preko odvjetništva do sudova, čeka je grozna sudbina sudskog zlostavljanja i odlaska u zastaru.

Ovaj model izborne demokracije jedinstven je u svijetu. Jedinstveni su i glavni sponzori viđenih političara i političkih stranaka, DORH i Policija. Ti sponzori trebali bi neke od uljepšanih fotografija iz jambo plakata smjestiti u policijske dosjee s oznakom “TRAŽI SE”.
Samo zahvaljujući Bajiću i Karamarku s izbornih plakata smiju nam se: Ivo, Ivan, Milan, Slobodan, Berislave, Branko, Anto. Njima i njima sličnim nedostatak pravne države omogućio je da ponovo dođu u priliku biti “demokratski” izabrani da bi kriminalno vladali.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)