Home

Datum: 16.03.2009

Sudska presuda u ime mafije?


Sudovi bi trebali donosude presude u ime RH, nažalost to se ne primjenjuje, barem što se tiče suca Domagoja Franje Frnrića iz Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Taj sudac nije uspio jednostavan radni spor riješiti od travnja 2003. godine do danas. U tom vremenu donio je dvije presude, jednu je u cijelosti poništio Vrhovni sud Republike Hrvatske, a drugu, koja još nije pravomoćna vjerojatno očekuje ista sudbina. U toj drugoj presudi Frntić ponovo pogrešno primjenjuje materijalna prava čime, šteti tužitelju a pogoduje tuženiku. Drsko, sudac ne priznaje status sindikalnog povjerenika. Povjerenika koji je prijavio kriminal i zbog te prijave dobio otkaz i zlostavljanje..

Pored toga sudac u presudi utvrđuje zločin (neopravdani otkaz) ali ne utvrđuje kaznu za počinitelja zločina (uručitelja otkaza). Zločin (neopravdani otkaz prema Zakonu o radu smatra se diskriminacijom) u trajanju od preko šest godina prošao je nekažnjeno. Žrtva je bila ponižavana, zlaostavljana i diskriminirana. Razlog takvog ponašanja prema žrtvi bio je ukazivanje na kriminal koji je napravila uprava Zračne luke Zagreb.

Sudu su predočeni dokazi zlostavljanja, među ostalim i izjava direktora kojom se hvali da "mast" vadi nekim svojim radnicima. Sve to sud ne uvažava, ne prihvaća dokaze i ne kažnjava izvršitelje zločina.

Sud odbija privremenu mjeru vračanja na posao do pravomočnosti presude. Zašto ako je utvrdio neopravdanost otkaz? Ne priznaje dio potraživanja koja proizlaze iz neopravdanog otkaza, ne obračunava zatezne kamate, troškove suđenja...

Na sva ta pitanja očekivao sam odgovor od ministra Pravosuđa, Ivana Šimonovića i Javnog pravobranitelja Jurice Malčića, kojima sam uputio pismene predstavke u svezi "rada" suca Domagoja Franje Frntića.

Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od Predsjednika Građanskog općinskog suda u Zagrebu očitovanje o radu suca Frntića a Javni pravobranitelj, unatoč javnom pozivu na prijavu diskriminacije koji je uputio javnosti, nije se udostojio odgovoriti. Sve zajedno rezultirati će, vjerojatno ničim. Sudac je već ovom presudom dao do znanja koliko drži do Ministra i javnog pravobranitelja. Vremenom će se predstavke "zagubit"i, a sudac nastaviti suditi u ime mafije.

Ne mogu prihvatiti opravdanje da su suci neovisni. Ponašanje Frntića nema veze s neovisnim sudstvom. To je kriminal. On ne poštuje zakon i naredbe Vrhovnog suda. Takavo suđenje je posao za USKOK i DORH. Zašto na te moje prijave nitko ne reagira već se "Korupcija to nisam ja" preko medija lažno propagira?

No, idemo dalje. Postoje i u državi, koja nije pravna, pravni lijekovi.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)