Home

Datum: 12.03.2009

Korupcija to nisam ja, to je Ivina politika


Teške probavne smetnje izazivaju mi razne vladine akcije tipa: “Korupcija to nisam ja” ili primjena Zakon o suzbijanju diskriminacije. Veselo političko društvo već skoro dvadeset godina vara nas na iste štoseve. Zovu nas da se uključimo u borbu protiv korupcije u borbu za jednakost. U tu bitko zovu nas osobe koji se obilato koriste korupcijom i koje masovno diskriminiraju građane RH. Tu su prvenstveno: Sanader i njegova klimava vlada, te od njih ovisne poglavice DORH-a, USKOK-a i MUP-a.

Vlada, vlada uz pomoć korupcije i diskriminacije donosi: odluke na zatvorenim sjednicama, razbacuje se proračunskim novcem i po drugim državama, nema za vračanje kredita ali ima za gradnju ne rentabilnih objekata tipa “suludi” most. Ta ista vlada imenuje bez, ustavom zajamčenih metoda jednakosti: nadzorne odbore, direktore, menandžere, radnike, dekane, profesore...

Ta ne transparentnost i diskriminacija nisu tajna, udruge i mediji o tome otvoreno govore, o tome se piše. Zbog takvog ponašanja imamo problema u pregovorima za EU.

DORH, USKOK i MUP u svim tim slučajevima ponašaju se kao mali mačići koji još nisu pregledali. Ne vide, ne procesuiraju ali obilno sisaju majčicu državu.

Zašto iritantne i skupe reklame koje su ugovorene ne transparentno i protivno zakonu?

Te reklame osim što izazivaju probavne smetnje i povećavaju potrošnju toaletnog papira, ne postižu nikakve druge efekte. Pa zar da netko dođe Bajiću, Cvitanu, Karamarku prijaviti korupciju?

Neće građani više nasjseti. Da prođu poput gospođa Lepaj i Balenović? Da si na vrat navuku od pameti nezavisno policiju, odvjetništvo i sudstvo.

Vladajući da želi iskorijeniti korupciju, diskriminaciju i kriminal to bi učinili jednostavnom naredbom koja bi glasila: Zabranjuje se korupcija i diskriminacija, zadužuju se ministri i podređeni menandžeri da reorganiziraju državnu upravu i poduzeća na način da se isto onemogući. Ministri i podređeni menandžeri su odgovorni za provedbu naredbe. Ujedno se poglavicama DORH-a, USKOK-a i MUP-a dozvoljava da primjenjuju zakone prema svim građanima RH na isti način.

Ova naredba trebala bi se odnositi i na Luku Bebića i njegove zemljake, Milana Bandića i njegove fakine, Stjepana Mesića i njegovu Sašinku ali i za premijerovu građevinsku mafiju. Naredba bi bila obvezujuća i za “prezaposlene” saborske zastupnike ali i za članove zagrebačke skupštine. Za od vladine javno kupljene: Đurđe, Milorade i Jože, ili za Branimire, Ante, Zorane kupljene ispod trpeze.


E, sada kada se sve stavilo na papir i podvukla crta, jasno je da od borbe s diskriminacijom i korupcijom ne može biti ništa. Sve te nabrojane “moralne” veličine jamstvo su opstanka hrvatskog kriminala. Svi koji bi trebali biti protiv tog zla, su za zlo. Ne treba se brinuti Petrać, Jelavić ali i Zagorec. Njihove firme i dalje će dobro poslovati a imovina bujati.

Vladina komedija je na nivou malog čovjeka. Traži se da susjed susjeda špijunira, uhodi i cinka. Da ozvučen u birtiju hodi i pazi tko je kome za kaj gimišta platil, ili da, ne daj bože, peku nekome pokloni. Za peku se 16 mjeseci u istražnom sjedi.

Svi koji će korupciju prijaviti u policiji će dosje zaraditi. Prema dokazanim “cinkarošima” korupcije primjenjivati će se zakon o navijačima, te će biti diskriminirani na poslu i društvu.

Huligani jedni, bi jednakost i pravnu državu. Kaj got.

No dobro, žurim do toaleta da riješim želučane tegobe izazvane akcijama vlade. Poslije ću do patentnog ureda. Naime, registrirati ću novi proizvod, toaletni papir sa slikom hrvatske političke elite. Bit će verzija sa pozicijom, opozicijom ili miješano. Pa, neka i mali čovjek da srcu oduška.

Na vladi i Saboru ostaje da pokrenu akciju: Brišimo hrvatskim!!!


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)