Home

Datum: 05.12.2008

Načeta je Banda lopovska


Upravo sam se vratio s prosvjeda Stegnite vi svoj remen bando lopovska koji se održao u Zagrebu. Uz dobru organizaciju i govore nadahnutih mladih govornika, odaslana je poruka, bandi lopovskoj, odnosno svima koji su svojim “radom” pokrali ili omugučili drugima da pokradu Hrvatsku. Ukazano je na korupciju, kriminal, socijalnu nepravdu i raslojavanje društva. Na prezaduženu državu, rasulo u zdravstvu, gospodarstvo kojeg nema..

Okupljeni građani su pljeskom nagradili govornike a zviždanjem osudili svu “bandu lopovsku”. Govornici su se u ime organizatora redom ogradili od utjecaje ikoje političke stranke ili opcije. Isto tako, glazbeni učesnici su naglasili da ne pripadaju strankama niti kakvim drugim pokretima. Na prosvjed su došli zbog sebe, svojih problema kao i problema prisutnih građana.
Posebno bi izdvojio izjave jednog govornika i jednog glazbenika, njihovi roditelji se boje za svoj posao i egzistenciju zbog sudjelovanja njihove djece u organizaciji i provedbi prosvjeda. Ta bojazan je opravdana, režim Ive Sanadera provodi tešku diskriminaciju, kažnjava one koji drugačije misle a nagrađuje one koji ga slijepo slušaju.

Nemoguće je dobiti posao ili napredovati u poslu, u firmama pod političkim nazorom. Ukoliko niste rodbina, prijatelj, partijski podanik ili kriminalac, zaboravite na karijeru. Javnost bi trebala reagirati ukoliko se krene na organizatore prosvjeda, jer osveta povrijeđenih partijskih veličina je izgledna. Bez javnosti i medija ovog prosvjeda ne bi bi bilo. Do sada su organizatore ometali i HDZ i SDP. Skidali su se plakati, optuživalo se za pripadnost nekim desnim strankama i bog te pitaj što ne. Nažalost, napada se i dalje. Upravo slušam optužbe da su mladi desničari planirali srušiti vlast i to uz pomoć stranih sila. Ovi stvarno žive u 1945. godini.

Ne razumijem u čemu je problem, ovu vlast narod je izabrao i ima je pravo smijeniti. Da li je netko desničar ili ljevičar to je njegov osobni izbor. Takvo opredjeljenje nije zakonom zabranjeno. Zabranjen je kriminal i korupcija na koje se prosvjedom ukazuje. Da li će Vladu smijeniti ovisi samo o Vladi, ne o “desničarima” ili “stranim silama”.
Očito je krenula hajka na organizatore. Prozvana banda uzvraća udarac, žele ocrniti i onemogućiti organiziranje građana za buduće akcije, a ovu uspjelu akciju, hoće prikazati kao pokušaj državnog udara. Na njihovu žalost, ništa više ne može zaustaviti poruke koje su odaslane hrvatskim ali i svjetskim građanima. Sada svi znaju da u Hrvatskoj nema demokracije, da se ne poštuju prava čovjeka i da je država zahvaćena kriminalom. Pitanje je samo hoće li Vlada sama odstupiti ili će to biti na nekom dostojanstvenom prosvjedu poput ovog.

Moje pohvale organizatorima, svaka čast na dobro obavljenom poslu kao i na dobivenim podzemnim bitkama. Na prosvjedu sam se osjećao stvarno dobro.
Ako bude potrebe, vidimo se na Markovom trgu!


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)