Home

Datum: 18.11.2008

Stegnite vi svoj remen bando LOPOVSKA


Dnevnik dopunjen: 18.11.2008. godine u 20.40 sati i 20.11.2008. godine u 10.20 sati

Na internetskom Facebooku otvorena je grupa pod nazivom “Stegnite vi svoj remen bando LOPOVSKA-ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED!”. Grupa je osnovana u 22 sata 16.11.2008. godine i do 9.00 sati 18.11.2008. godine okupila 25.300 članova. Osnovni moto okupljanja grupe je “DOSTA MI JE VIŠE OVIH LOPOVA (UVIJEK PRAZNIH DŽEPOVA) U SABORU-ORGANIZIRAJMO VELIKI PROSVJED!”.

Ideja organizacije prosvjeda masovno je prihvaćena, podržana učlanjenjem i provedbom organizacije. Određuju se koordinatori prosvjeda po gradovima, u izradi su zahtjevi koji će se uputiti odgovornima u RH, utvrđen je datum, mjesta održavanja i upućen javni poziv za sudjelovanje i podršci prosvjedu.

Najavljujemo prosvjed 5.12 vladajućim strukturama i prvorazrednim pljačkaškim organizacijama, koje ćemo još naknadno obavijestiti, na mjestu ili mjestima za koja ćemo se dogovoriti )!

POZIVAMO SVE MLADE I STARE, SIROMAŠNE I BOGATE, GRAĐANE/KE I SELJAKE, INTELEKTUALCE I RADNIKE, STUDENTE I SREDNJOŠKOLCE! SVE VAS KOJIMA JE DOSTA!

 • Dođite sa državnim obilježjima i transparentima,
 • Dođite trijezni i sa žarom i htjenjem u srcu,
 • ponesite zviždaljke i bubnjeve (ako ste u mogućnosti)!
 • Budite glasni i jasni!
 • Ograđujemo se od bilo kakvog nasilja, uništavanja javne i privatne imovine, od ustaških znakovlja i od komunističkih znakovlja, i bilo kakvih konotacija bilo kojeg totalitarnog režima, i bilo kakvog reklamiranja stranaka bilo koje stranke, bilo vladajućih, bilo onih gladnih vlasti!
  Na prosvjedu ne želimo nikakve predstavnike niti jedne od navedenih stranaka (prepoznati će se), ALI ako ste stranački pripadnik ili simpatizer bilo koje političke opcije slobodni ste doći kao i ostali građani koji se slažu sa stajalištima i razlozima ovoga/ovih prosvjeda. Budite samosvjestni građani koji su spremna izraziti vlastito nezadovoljstvo spram trenutne situacije u voljenoj nam Hrvatskoj! Molimo i ujedno apeliramo naše pripadnike navijačkih skupina koji će nam se pridružiti da dođu u namjeri zajedništva i međusobne solidarnosti i da se suzdrže od mogućega sukobljavanja (ne generaliziramo već samo napominjemo).
  Održimo prosvjed-e dostojanstveno i u miru!

  Budimo jedinstveni kao što smo bili '91 kada je neprijatelj bio višestruko jači i sada kada uživamo mir a živimo svakim danom sve težeg tereta na našim plećima, i zato uz još veću borbu i prkos hrvatskim Judama i domaćemu neprijatelju ostvarimo i pružimo boljitak svima nama! Samo zajedno možemo sve!

  Za sve informacije se javite organizatorima,

  Petar Kresimir i Zoran Bogović

  Podržavam u potpunosti organizatore prosvjeda i način na koji se to planira provesti. Na veliku žalost građana političke stranke, sindikati i slične udruge svojim djelovanjem pokazuju da nisu na pravoj strani. Strani Ustava, zakona i građana koje bi trebali predstavljati. Stoga je obaveza građana da onemogući kriminalno djelovanje organiziranih skupina koje su prestale biti stranke, sindikati...
  Pojedinačni vapaji i molbe građana kojim su tražili da se poštuje njihovo dostojanstvo i temeljna prava, od vladajućih i satelita nisu uslišani. Vrijeme je za sljedeći korak, da svoja prava građani traže ujedinjeni u mirnim prosvjedima. Osim opravdanog razloga, prosvjedi, su legitimno i Ustavom garantirano pravo građana.

  Stoga nemojmo tražiti razloga za izbjeći prosvjede, već se aktivno uključimo u prenošenju informacija o prosvjedima i VIDIMO SE NA NAJBLIŽEM TRGU 5. PROSINCA. Ovo smo dužni sebi i svojim bližnjima. Za budućnost.

  Svojim prisustvom tražimo da nam vrate Hrvatsku, da državu vrate građanima.

  Dopuna, 18.11.2008. godine u 20.40 sati

  Organizatori su objavili:

  NAŠI ZAHTJEVI:

  o Zdravstvo za sve, a ne samo za bogate
  o Besplatno školovanje – želimo biti zemlja znanja
  o Oštro suočavanje s mafijom i organiziranim kriminalom
  o Smanjenja cijena osnovnih potrepština
  o Poštena revizija svih privatizacija
  o Smjena podobnih i nesposobnih
  o Kaznimo vec jednom korupciju i nepotizam
  o Želimo pravnu državu, a ne samo mrtvo slovo na papiru
  o Zamrzavanje imovine i bankovnih racuna bez pokrica
  o Ukindanje saborskih povlastica
  o Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju
  o Smanjenje deficita
  o Smanjenje vanjskog duga
  o Oporezivanje luksuza
  o Manji porezi na hranu
  o Otkrivanje afera, a ne zataškivanje
  o Rješavanje huliganizma na ulicama
  o Ukidanje zabrane prosvjedovanja na markovom trgu
  o Ne prodaji Ine
  o Odustanite od pelješkog mosta
  o Imovinske kartice transparentno iznijeti javnosti
  o Objava registra branitelja


  Dopuna, 20.11.2008. godine u 10.20 sati

  Recent News

  SAMO JEDNA INFORMACIJA (za sve one koji sumnjau u iskrenost naših namjera)-MOGUĆIH PREGOVORANJA I DOGOVARANJA SA VLASTODRŠCIMA NEĆE BITI NITI U KOJEM SLUČAJU! NAŠI GLASEVI ĆE SE ORITI TRGOVIMA DILJEM LIJEPE NAŠE DOKLE GOD PROMIJENE NE ZAŽIVE! MI ODUSTATI NEĆEMO!

  PJESMA PROSVJEDA: ANTE CASH

  PREDSTAVNIKE MEDIJA OBAVJESTAVAMO DA OSNIVACI OVE GRUPE NECE DAVATI IZJAVE JER NE ŽELIMO PROMOVIRANJE POJEDINACA!OSNIVAČI SU SAMO KOORDINATORI A HRVATSKI NAROD JE U ORGANIZACIJI-PITAJTE NJIH AKO VAS NESTO ZANIMA:) SVE INFORMACIJE SU NA GRUPI.
  IPAK VAS POZIVAMO DA DOĐETE 5.12.KADA CE VAM CJELA NACIJA DATI IZJAVU.HVALA NA RAZUMJEVANJU

  OTVOREN ŽIRO RAČUN!OTVOREN ŽIRO RAČUN!

  Za sada je otvoren račun u Zagrebu, međutim idući tjedan će svi gradovi koji će imati skupove prema ekvivalntnom zbroju dobiti ista novčana sredstva, znači ukoliko je 6 gradova a 1200 kuna, svaki grad će dobiti 200 kuna (nema centralizma kako je to zvučalo s otvaranjem računa u Zagrebu). Koordinatori će otvoriti žiro račun i biti će im proslijeđen novac.
  Račun je otvoren u banci: Hrvatska poštanska banka!
  Broj računa jest: 2390001 (broj banke)-3100156822
  Opća uplatnica će biti skeinrana kao primjer uplate!

  Grupa trenutno ima 44 514 članova.


  E mail

  Komentiraj

  Ispis
 • - Smanjenja cijena osnovnih potrepština
  - Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju
  trebamo prvo utvrditi da li u hrvatskoj postoji trzisno gospodarstvo? isto tako cijene mogu biti i zbog manjeg poreza za osnovne potrepštine.
  poljoprivreda i industrija su u potpunosti zanemareni, težište je u graditeljstvu gdje se organizirano uštimavaju natjecaji i djele poslovi između nekoliko građevinskih firmi. ceste se grade bez ikakvog plana, važno je uzimati novac. pogledajmo autocestu zg-sk, dvije godine građenja a nema niti metra ceste koje bi se moglo koristiti odnosno koji bi pomogao katastrofalno tesko prometno stanje.

  @mućke, 20.11.2008 08:43:15
 • S većinom ciljevima se slažem ali neke stvare nisu u skladu s tržišnom gospodarstvom: - Smanjenja cijena osnovnih potrepština - Veca ulaganja u poljoprivredu i industriju

  @, 19.11.2008 20:06:19
 • Komentara(2)