Home

Datum: 10.11.2008 11:50:31

The Washington Times: “Hrvatska u kaosu!”


“Hrvatska u kaosu !” tvrdi The Washington Times u svom članku od 9. studenog 2008. godine. Da je to tako, većina građana Hrvatske zna dugo. Visoki porezi, korupcija, pljačka, jadno pravosuđe, bijedna policija, nikakvo odvjetništvo...
Vlast smiruje građane dobro organiziranom mašinerijom koja falsificira istinu i nudi obmanu. Ponavljanjem laži stvara se slika da je u državi sve normalno, da ima i onih koji su od nas gori, da ima država gdje mafija ubija više, gdje su građanske prava manje a jednakost, baš kao i kod nas, nikakva. Vlasti u obmani pomaže i EU, koja u pristupnim pregovorima uporno priča o pozitivnim pomacima i potrebi rješenja korupcije, pravosuđa, uličnog terora... Gdje tu EU vidi napredak?
Stanje je takvo kakvo je ponajviše zbog činjenice da se na ćelu Hrvatske vlade nalazi okorjeli lažljivac kakvog Istočna Europa nije vidjela. Tu tvrdnju iznio je Washington Times prije nešto manje od godinu dana. Nažalost stanje se nije promjenilo na bolje, već na gore. Sada osim što vladajući javno podržavaju pljačku i upravljaju pravosuđem, toleriraju ubojstva i ulični teror.
Stoga timesovo: “Kaos u Hrvatskoj!” realno oslikava stanje u Hrvatskoj.

Predstavnici Europske Unije su rekli da zbog nedavnog porasta organiziranog kriminala Hrvatskoj prijeti ne samo stagnacija, nego mozda cak i blokada hrvatskih aspiracija za ulazak u tu europsku zajednicu. Kao odgovor toj prijetnji, G. Sanader je cvrsto izjavio da nece dozvoliti da Hrvatska postane drugi Beirut te da njegova Vlada cini sve kako bi konacno uspostavila pravnu državu.
Medjutim G. Sanader nije uopce zainteresiran za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije koja je duboko ukorijenjena kod najvisih drzavnih organa vlasti: Posljednjih pet godina je HDZova elita pljackala drzavnu srebrninu koja pripada gradjanima RH i to najcesce kroz pljacku javnih firmi u kojima su se na celu postavljali najvisi duznosnici Vlade RH. Pljacka se vrsila ili kroz bezskrupuloznu privatizaciju drzavnih korporacija i to na ogromnu financijsku stetu hrvatskih gradjana ili kroz namjerno napuhanih drzavnih mega-projektata koji se financiraju iskljucivo putem drzavnog proracuna. Nekoliko hrvatskih medija je objavilo da se G. Sanader osobno obogatio s nekoliko milijuna US$. On tu cinjenicu uopce nije krio pred javnoscu bezsramno pokazujuci svoju 'strast' prema kolekciji svojih skupocijenih satova koju je 'zaradio' putem masovnih pljacki kojih G. Sanader sprovodi skupa sa svojim bliskim suradnicima po cijeloj drzavi ispraznjujuci na taj nacin ionako vec limitirane drzavne financijske izvore.
G. Sanader je stavio svoju politicku karijeru na pladanj pokusavajuci uvjeriti Brisel da ce HR biti spremna da u potpunosti postane dvadeset i osmom clanicom EU do 2011 godine. Da bi postigao taj cilj, G. Sanader se sluzi politikom neprestane intimidacije svojih politickh protivnika kao i ujedno primjenom lazi u Washingtonu i Briselu da je njegova Vlada spremna za sprovedbu svih nuznih reformi.
Prema istrazivanju Adriatic Institute (AI), korupcija kojom su zahvacene sve strukture drzavne vlasti kostaju hrvatske porezne obveznike preko $1.000.000.000 godisnje. To je sokantna cinjenica za jednu zemlju ciji GDP iznosi $23 milijarde


Više na The Washington Times: Hrvatska u kaosu ! (Prijevod na HR)


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)