Home

Datum: 24.10.2008 10:15:35

Motiv za zločin Ivane Hodak i Ive Pukanić


Kriminalci, ratni i poratni profiteri dobro su se ugnijezdili u društvo. Sumnjivi kapital iz rata i kriminalnih poslova pere se u legalnim poslovima. Vlast preko policije i odvjetništva sudjeluje i pomaže sve te aktivnosti. Osobama bez porijekla imovine za sitan novac prodana su državna dobra. Velike investicije prilagođavaju se interesima firmi pod upravom ili kontrolom kriminalaca. Poslovi visokog profita namještaju se istim tim firmama kontroliranim od strane organiziranog kriminala. Vlast je omogućila i olakšala navedene kriminalne aktivnosti, rupama u zakonima ili ignoriranjem dijelova zakona. Tako imamo Zakon o javnoj nabavi s rupom koja suspendira taj isti zakon (izuzeća). Imamo Zakon o zabrani pranja novca, koji se ne primjenjuje. Nemamo financijske kontrole pa se novac iz legalnih računa trgovačkih društva gubi u džepovima kriminalaca, te se koristi za korupciju i druge kriminalne aktivnosti.

Vlast je pod svoju kontrolu stavila bitne institucije sistema poput: pravosuđa, policije i odvjetništva. Zahvaljujući njima kriminalne aktivnosti se odvijaju bez ikakvih zapreka i besprijekorno funkcioniraju.

Motiv ovih brutalnih ubojstva?

Da bi Vlast dobila povjerenje građana, morala je u svoj program uvrstiti pristup Europskoj uniji. Integracija u Europu znači pravna država. Zbog toga pristup europskim integracijama nije u interesu kriminalnim skupinama a samim time i vladajućoj ekipi. Stoga imamo “papirnato” zadovoljavanje uvjeta, dok praktično nema nikakvih poboljšanja.

Za desetak dana očekuje se Izvješće EU o napretku Hrvatske u pregovorima. Da bi to izvješće bilo što nepovoljnije za Hrvatsku uz vlast brine se i podzemlje. Među ostalim, organizirali su besmislena i gnjusna ubojstva koja nemaju drugi cilj osim obustave suradnje s europom i ostalim civiliziranim svijetom.

Za žrtve su pažljivo odabrani Ivana Hodak i Ivo Pukanić. Njihova brutalna ubojstva trebala su se čuti u Europi i svijetu. Ujedno su trebale prikazati rat između dvije suparničke mafijaške strane. Rezultat bi trebao biti loše stanje u državi i usporenje hrvatskog pristupa integracijama u Europu. To za mafiju znači nastavak vladanja Hrvatskom.

Do sada je podzemlje uspješno sprečavalo integraciju Hrvatske u EU raznim igrama oko generala, ratnog zločina i suda u Hagu. Kako više nema skrivenih generala i duga prema sudu, potrebno je stvoriti druge razloge za blokadu države. Kriminalci su to uspjeli napraviti brutalnim i gnjusnim zločinima. Pitanje je, da li će još neko platiti glavom do EU izvještaja?

Podzemlju, osim EU, smeta i Predsjednik RH Stjepan Mesić, koji jedini od političara traži obračun s profiterima i kriminalcima. Zanimljivo da Mesić smeta i Sanaderu, koji čeka da mu prođe mandat.

Rješenje je u vladi nacionalnog jedinstva, demontaži mafije iz institucija države, prilagodbi i provedbi zakona. Organizaciji i provedbi novih izbora.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)