Home

Datum: 17.10.2008

Tko to “drma” zračnom lukom


Posljednjih dana Zračna luka Zagreb često se spominje u medijima. Razlog spominjanja je završetak međunarodnog natječaja za urbanističko-arhitektonsko rješenje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. O navedenom natječaju i reakcijama puno je napisano i moglo bi se zaključiti da natječaj ima zadah prijevare. Osim što je natječajem trebalo osigurati pobjedu IGH, trebalo je atraktivnim sudionicima i njihovim projektima sakriti nesposobnost uprave Zračne luke Zagreb. Uprava koje za 18. godina nisu napravile niti minimalni pomak prema suvremenom aerodromu. Samo promašaji i rastrošnost.
Glavni lik prozivan za trenutno stanje na aerodromu je Boško Matković. Za promjenu, ovaj puta glavnu ulogu preuzima Boškov zamjenik, Damir Lončarić.
Cijenjeni bloger 45 Lines objavio je zanimljiv blog o liku i djelima gospodina Damira Lončarića i njegove supruge Anamarije.
Iz bloga prenosimo dio prijave za korupciju i uzimanje mita, podnesene USKOK-u, protiv bračnog para Lončarić.

Dostavljam vam saznanja o korupciji i uzimanju mita zamjenice Županijskog državnog odvjetnika Anamarije Lončarić i u to vrijeme jednog od čelnih Ijudi Policijske uprave Zagrebačke, njenog supruga Damira Lončarić.

Naime, po mom sjećanju 1997. ili 1998.g., u Zagrebu, Trnjanska cesta, u obiteljskoj kući, nad obitelji Karačić, izvršeno je kazneno djelo razbojništva i otmice. Provedenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je da je počinitelj KD-a Nenad Filipović, koji je prepraćen uz kaznenu prijavu u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gdje mu je određen pritvor, te je isti zadržan idućih 10 mjeseci do glavne rasprave. Tijekom provođenja kriminalističke obrade, koju sam osobno vodio, u vrijeme dok sam prije mirovine radio kao kriminalistički službenik, pribavljeni su relevantni materijalni dokazi, a između ostalih i dva prepoznavanja putem specijalnog ogledala, gdje su osobe sa stopostotnom sigurnošću izjavile da istog prepoznaju kao počinitelja kazenenog djela, a također je izvršenim vještačenjem otisaka papilarnih linija pronađenih na mjestu događaja u kompariranju s nespornim otiscima Nenada Filipovića, utvrđeno da je isti počinitelj navedenih kaznenih djela.

Navedeni spis, na nivou ŽDO-a zastupala je upravo Anamarija Lončarić. Ista me je u to vrijeme 10-ak puta kontaktrala telefonom u Odjelu za suzbijanje općeg kriminaliteta PUZ-a, tražeći da pribavimo i druge dokaze, a između ostalih, po sjećanju, da se pribavi izjava jednog svjedoka iz vojarne "Croatia", govoreći da su joj dokazi "tanki", što je bilo u najmanju ruku čudno obzirom na navedeno. Uglavnom, na glavnoj raspravi, navodno je ista odustala od daljnjeg progona Nenada Filipovića, koji je potom osobođen i pušten na slobodu.

Više na: Uskok je pravosudno usko grlo - slučaj Lončarićevih

Oduvijek je bila zagonetka zašto se rashodovani policajci i špijuni zapošljavaju u gospodarstvu i državnim firmama. Odgovor smo pokušali potražiti i u blogu Špijunsko poduzetništvo. Poslije svih napisa i primjera zaključak je jasan, da bi upravu štitili od pravne države.
Ova tvrdnja jasno proizlazi iz besmislenih i nepotrebnih sudskih postupaka koje zračna luka vodi s desetak radnika zbog neopravdanih otkaza. Za te otkaze Matković je javno izjavio: da radnicima vadi “mast” čisto kao osveta jer su se oni njemu osobno zamjerili. Ova izjava je javno priznanje zlostavljanja.
Očito gospođa Anamarija koristi odvjetničko - sudske veze, a Damir policijsko – špijunske podatke, kojima uspješno manipuliraju sudskim postupcima, pomažu kriminalu i kučnom buđetu.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)