Home

Datum: 08.10.2008

Jesu li samo Lovrin i Rončević nesposobni?


Premijer Ivo Sanader u ponedjeljak je najavio je da će smijeniti ministricu Lovrin, ministra Rončevića te Benka, ravnatelja policije. Odmah je iz rukava izvukao njihove zamjene. Ovog puta čak nisu iz njegove stranke, frka je i premjer je odabrao osobe koje bi trebale trenutno smiriti javnost. Kasnije, lako će Ivo njih maknuti i ponovo staviti podobne “rončeviće”.

Lukav kakav već je, premijer je naredio Predsjedniku Sabora Luki Bebiću da smjenu u Saboru odradi već u petak. Ovakva hitna smjena trebala bi zbunjenu oporbu iznenaditi i onemogućiti da se organiziraju.

Predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a, Zoran Milanović, javno je zatražio odlazak Sanadera i njegove vlade, te izvanredne izbore za Sabor.

U potpunosti podržavam SDP-ov prijedlog uz dodatak da SDP isto napravi u Zagrebu. Traži ostavku svog gradonačelnika, Milana Bandića.

Za saborsku raspravu u petak svakako bi podsjetio na neke ministre u vladi koji su već prije zbog afera iz njihovog resora trebali otići.

Darko Milinović trebao bi otići zbog Mirjane Pukanić koju je prema narudžbi supruga hitna pomoć, zdravu smjestili u ludnicu. U bolnici Dubrava na neurološkom odjelu utvrđene su nepravilnosti zbog kojih je, vjerojatno, bilo i smrtnih slučajeva. Ravnatelj iste bolnice u sukobu je interesa.

Dragan Primorac trebao bi otići zbog korupcije na sveučilištu, akcija Indeks, i zato što nema rješenje za loše stanje u obrazovanju.

Božidar Kalmeta bi trebao otići zbog velikog broja teških prometnih nesreća na cestama, zbog nepoštivanja rokova dovršetka autocesta, zbog lošeg stanja u zračnom prometu. Zbog vozača i “reketa” nije smio dobiti drugi mandat.

Ivan Šuker zbog visoke inflacije i ne učinkovitih mjera. Posebno zbog ne primjene Zakona o zabrani pranja novca i loše primjene Zakona o javnoj nabavi. Ne primjenom tog zakona kriminalci uživaju u kriminalu stećenom bogatstvu. Odnosno ovo što se sada događa samo je odgovor tog društva na njihov osjećaj nesigurnosti.

Ivo Sanader zato što je izabrao ovakvo društvo, društvo koje nas je dovelo ovdje gdje jesmo i zbog sukoba interesa.

I šećer na kraju, Sabor treba raspraviti odgovornost Državnog odvjetništva, odnosno njihovog šefa Mladena Bajića, višegodišnjim upravljanjem DORH-om zaslužan je za procvat korupcije i kriminala. Nema niti jedne presude za korupciju ali zato ima 17. “uspješnih” antikorupcijskih akcija i pune ladice neriješenih predmeta. Policija bez kvalitetnog odvjetništva ne može biti efikasna. Zbog Bajića, policijski rada ne dolazi na sud i u procese.
Propusta ima još jako puno. Ovo što sam naveo, uz one propuste, Lovrin i Rončević, trebalo bi raspraviti na Saboru, trebalo bi smijeniti Vladu. Ako se ne izglasa nepovjerenje vladi u Saboru, oporba treba pozvati građane na prosvjede do ostavke vlade i novih izbora. Do sada smo se uvjerili da Sanader nema rješenja za izlazak iz krize. On uvijek ima rješenje za prikriti afere i nastavak kaosa, korupcije i kriminala. On ne traži stručnajke za raditi već lobiste za lagati.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)