Home

Datum: 08.09.2008

Anketa: Dali je Todorić najjeftiniji?


Anketa
Koji prehrambeni lanac po Vašem mišljenju pruža najbolju: ponudu, cijenu i uslugu?

Konzum

Getro

Kerum

Plodine

Billa

Kaufland

Lidl

Metro

Mercator

Ostali

Nitko


Rezultat

Prije nekoliko dana redatelj Ivo Sanader predstavio je promidžbeni spot u kojem se reklamira Agrokor Ivice Todorića. U tom spotu daje se na znanje Hrvatskim građanima da je Todorić snizivši cijene nekoliko prehrambenih artikala spasio državu od inflacije. Odmah nakon ljigavog “spota” zapitao sam se Smije li se narod varati?

Izravan odgovor na to pitanje nismo dobili, ali smo dobili neka druga saznanja. Saznali smo da su u trgovinama Keruma i nakon Konzumovog sniženja, cijene niže. Oćito tu nešto nije u redu. Ili siroti Kerum, u svojim trgovinama gubi, ili, Todorić previše grabi?

U Hrvatskoj osim navedenih Todorića i Keruma posluje više velikih prehrambenih trgovaca. Tu su: Getro, Metro, Billa, Kaufland, Plodine, Lidl, Mercator i drugi.
Postojanjem konkurencije trebalo bi postojati i tržište. Trgovci i proizvođači bi se trebali natjecati u proizvodnji i ponudi proizvoda, te kvalitetom proizvoda i usluga osvajati tržište. Država bi trebala nadzirati njihovo poslovanje i spriječiti dogovore i monopole. Što radi i koja je uloga Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Povjerenstvo za praćenje cijena ako premijer javno proziva trgovce i proizvođače zbog visokih cijena. Ako premjerovo žicanje ne uspije, za očekivati je da će vlada zamoliti vjerske zajednice da molitvom zaustave inflaciju.
Da to ne bi bilo tako, uz ovaj dnevnik objavljena je anketa s pitanjem: Koji prehrambeni lanac po Vašem mišljenju pruža najbolju: ponudu, cijenu i uslugu?
Sudjelovanjem u anketi trebali bi utvrditi rang listu prehrambenih trgovaca. Ta lista trebala bi služiti građanima kao vodič za kupnju a visoko rangiranim trgovcima priznanje za dobro poslovanje.
Pa kliknimo na anketu i dajmo doprinos tržišnom natjecanju.


E mail

Komentiraj

Ispis
Komentara(0)