Home

SLIČNI TEKSTOVI

MUĆKE ARHIVA

Tagovi

 • DVANULA

  Blogarama - The Blog Directory

  Cro RSS

  22. studenog 2007.
  Puštena u promet spojna cesta sa autocestom koje nema

  Dugo očekivano otvorenje autoceste u Velikoj Gorici dogodilo se u četvrtak 22. studenog 2007. godine. Hrvatske autoceste pustile su u promet nešto što su nazvali istočna obilaznica oko Velike Gorice. Ta, po Hrvatskim autocestama istočna obilaznica, u stvari je spojna cesta za buduću autocestu Zagreb - Sisak. Prva dionica te autoceste, od Zagreba do Velike Gorice, trebala je biti gotova do listopada ove godine. Očito je za hrvatske graditelje to bio jako zahtjevan projekt u kojem nisu uspjeli utvrditi prioritete. Graditi prvo ono što je glavno, autocestu, a potom i pomoćne objekte. Tako su dovršili dva nadvožnjaka iznad ceste koje nema, dovršili su i spojnu cestu za cestu koje nema. Sve to zajedno opremljeno je sa kompletnom opremom, ogradama, semaforima, rasvjetom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom... Sve zajedno izgleda zastrašujuće jer nema uporabnu funkciju. Ovakvo nešto do sada smo mogli gledati u komedijama Boruta i njegove izmišljene zemlje ili onih tipa glup, gluplji.

  Sa otvaranja radova na autocesti

  Puštanju u promet od političara “uveličao” je samo ministar financija Ivan Šuker. Razlog za takvo “ilegalno” puštanje ceste u promet mogao bi biti u činjenici da smo početkom mjeseca pisali o toj temi, Dovršena autocesta Zagreb – Sisak? , a javnosti se nije svidio takav način gospodarenja. Pored toga, baš taj dio ceste nazvan istočnom obilaznicom, nije dovršen. Naime, u većem djelu nema rasvjete, zaštitne ograde i semafora. Radovi se još uvjek izvode. Dovršeni su radovi samo oko nadvožnjaka i komadića autoceste i taj dio bi vjerojatno bio svečano otvoren da nismo već prije otkrili da autocesta ne vodi nikud.

  HRVATSKE autoceste pustile su danas u promet dio istočne obilaznice oko Velike Gorice. Puštanju u promet od političara nazočio je samo ministar financija Ivan Šuker, što je u Zagrebačkoj županiji naišlo na negodovanje županijskih dužnosnika.

  U županiji žale što "Hrvatske autoceste nisu smatrale potrebnim na obilježavanje puštanja u promet dijela obilaznice pozvati predstavnike Zagrebačke županije", te smatraju da je otvaranje obilaznice "ispolitizirano i iskorišteno u predizborne svrhe".

  Šuker je pak na svečanosti rekao kako je danas trebala biti otvorena autocesta od Velike Gorice do Buševca i u drugom smjeru do Jakuševca, ali to nije bilo moguće zbog opstrukcije lokalnih vlasti. Šuker je pri tom kao krivca prokazao gradonačelnika Velike Gorice, Tonina Piculu.

  Više pročitajte na indeks.hr

  Nadam se da će ovi izbori hrvatskoj donijeti promjene, a te promjene da će organizirati funkcioniranje institucija koje će vršiti kontrolu i nadzor kriminalnih skupina poput Hrvatskih autocesta. Da će u sklopu tih promjena policija i pravosuđe raditi posao prema zakonima a ne prema potrebama premijera i njegovih štetočina. Volio bi da ovakve slučajeve više ne gledamo niti u komedijama. Mislim da Ministar Šuker mrzi Veliku Goricu i njene stanovnike više nego što je to normalno. Da nije tako tražio bi od državnog odvjetništva da istraži tko je odlučio da se napravi cesta koja ne rješava ništa i tko je onemogućio izgradnja ceste koja je trebala prometno deblokirati Veliku Goricu. Cesta od Gorice do Domovinskog mosta. Možda se to i ne treba istražiti, možda u tome ima prste sam ministar i njegov šef.

  Jedno je sigurno, politika HDZ-a je poput ove autoceste koja ne vodi nikud. Nadam se da će cesta ipak voditi nekud.

  Pogledajte kako to izgleda na satelitu.

  Tagovi: Gorica

  Svemu ovom cirkusu treba dodati da su puštanjem u promet spojene ceste pušteni u rad i semafori koji se nalaze na raskrižju ničeg sa ničim. Sada i ono malo automobila koji tuda prolaze moraju stati i čekati da nitko ne prođe a da zeleno svjetlo dođe.

  Mučke, 24.11.2007. 11:39:14

  Komentara(1)

  21. studenog 2007.
  HRT – hadezeova radiotelevizija

  U civiliziranom društvu riječi krađa i laž koriste se uglavnom na stranicama crnih kronika a opisuju djelatnosti osoba sklonih kriminalu. Jako rijetko se sa lažima i krađama povezuju ugledne osobe poput političara. U Hrvatskoj nije tako. Neki političari u Hrvatskoj lažima i prijevarama kradu hrvatska državna dobra te uz pomoć prljavog novca korumpiraju institucije sa svrhom zaštite kriminalnih djela. Takva praksa očituje se u pravosuđu i policiji koji ne rade svoj posao u skladu sa zakonima RH već po željama onih koji su ih korumpirali. No, nije dovoljno staviti pod svoju kontrolu samo policiju i pravosuđe. Da bi se sve te nepravilnosti prikrile potrebno je onemogućiti da javnost dozna za nedjela. Pokoriti utjecajne medije poput televizije i novina.

  Javne izjave koje moraju biti tajne

  U pripremama za izbore, vladajuća stranka si je dala truda da medije prilagodi svojim potrebama. Tako je, među ostalim, na Hrvatskoj radio televiziji došlo do promjene svih bitnih osoba za kreiranje i nadzor programa. Kako to izgleda uvjerio se bloger Mrak koji je izradio i sa televizijom pokušao ugovoriti objavu reklame za portal Pollitika.com . U tom reklamnom spotu koriste se video isječci obećanja Ive Sanadera koja nije ispunio. Dakle, radi se o lažima koje su bile česte teme pisanja na pollitika.com. Takvo ponašanje, ne samo vladajućih, blogeri su osuđivali i komentirali i sigurno da je takva reklama trebala zainteresirati gledatelje za posjetu portalu.

  Evo što Mrak kaže o cenzuri.

  Ovaj spot je bio predviđen za emitiranje u ponedjeljak 19. studenog navečer u tzv. prime time terminu. Tijekom ponedjeljka popodne saznao sam da je marketing odbio pustiti reklamu u program i prebacio lopticu na etičko povjerenstvo HRT-a, a ovo je pak odbilo emitirati spot.

  Da bi stvar bila bizarnija, čuvari javnog morala odbijaju dati bilo kakvo objašnjenje zašto spot nije emitiran, osobito bilo što u pismenom obliku u kojem bi morali i obrazložiti i razloge svoje odluke. Iako su na objašnjenje obvezni, odugovlače i izbjegavaju odgovor.

  Smiješno je i nevjerojatno da je HRT ustuknuo pred TV spotom kojeg plaća jedan poluanonimni bloger. Ovo nije spot političke stranke, nije spot koji promovira bilo koju opciju - to je spot koji je napravljen da bude provokativan, pobudi pozornost, natjera ljude da mućnu glavom i ako je ikako moguće, posjete pollitika.com

  Više ovdje

  Ovakvo ponašanje čuvara upitnog morala na HRT-u samo potvrđuje vrijednost blogerske zajednice i njihov utjecaj na društvo. Logika, spriječimo blogere, koju pokušavaju uvesti crne sile HTR-a samo je mala stepenica u razvoju promicatelja slobode riječi. Ta prepreka još više će ujediniti blogere a javnost zainteresirati za njihov rad.

  Tagovi: hrt

  Komentara(0)

  20. studenog 2007.
  Sanader plitak i tašt

  Da našeg premijera na odlasku baš previše ne cijene u Washington Timesu uvjerili smo se u članku u kojem su ga nazvali “okorjelim lažljivcem kakvog Istočna Europa još nije vidjela”. Mora se priznati da je to nešto novo. Do sada smo vjerovali da je dr. Ivo šampion Hrvatske. Čestitke, biti šampion laži u Istočnoj Europi veliko je dostignuće. Vjerujem da mu je to omogućeno tek nakon smrti jednog balkanskoga vođe koji je sigurno bio svjetski prvak u kategoriji laži i prijevara.

  Fotografija, Index.hr

  Da se dobra laž daleko čuje potvrđuje nam i Insight Report, news portal, koji se kao analitički politički portal bavi pozadinom iza službene washingtonske politike.

  U članku koji je napisao urednik Insight Reporta, Jeffrey T. Kuhner, a koji potpisuje i tekst u Washington Timesu, stoji da je vlada Ive Sanadera bila veliki promašaj. Kuhner navodi da je Sanader dokazao da je nepopravljivi lažljivac te da je namjerno varao hrvatski narod kako bi sakrio nekompetenciju svoje vlade.

  Kuhner podsjeća i na Sanaderova obećanja prilikom njegovog dolaska na vlast 2003. godine:

 • provesti teške ekonomske reforme
 • uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i NATO
 • obraniti hrvatske generale od političkih optužbi Međunarodnog suda u Haagu
 • iskorijeniti korupciju i modernizirati svoju stranku...
 • Sanader nije ispunio niti jedno od navedenih obečanja. Umjesto toga, Sanader je sa sobom na vlast doveo kleptokrate zbog kojih je Hrvatska problijedila. Najgori od tih koje je Sanader doveo, autor teksta smatra Miomira Žužula. Žužul je naposljetku morao napustiti mjesto ministra vanjskih poslova zbog optužbi za mito.


  "Sanader plitak i tašt"

  Kuhner Sanadera naziva plitkim, taštim i sebičnim te tvrdi da mu je hrvatski premijer jednom rekao da vjeruje kako je politika "umjetnost marketinga". U ovom tekstu mu odgovara kako politika nije to, nego da je umjetnost ostvarivanja konkretnih rezultata u cilju postizanja napretka nacionalne ekonomije i strateških interesa. Nema takvog spina koji bi sakrio slab ekonomski učinak službenog Zagreba, piše Kuhner.

  U nastavku navodi da se Sanaderov mandat protegnuo i na vanjsku politiku. Prvo je obećao da će iskoristiti "sva pravna i politička sredstva" kako bi zaštitio dignitet hrvatskog rata za nezavisnost od napada haškog tribunala, zatim je kapitulirao, rekavši domaćoj javnosti da nije imao drugog izbora. Insight Report piše kako je problem u tome što Sanader uopće nije imao namjeru suprotstaviti se sudu u Haagu,što je prvotno obećavao.

  Više na Indeks.hr


  Ovakvi članci dobro su došli kao ravnoteža na izjave nekih europskih političara koje Sanader koristi u izbornim spotovima. Za razliku od izjava europskih političara, u Kuhnerovoj kritici vidim lik i djela našeg premijera.. Jednostavno, Ivo je gol.

  Tagovi: Ivo Sanader

  Komentara(0)

  15. studenog 2007.
  Svakog dana Hrvatska se zadužuje za devet milijuna dolara, a idemo i dalje

  Pretpostavimo situaciju da osoba bez vozačkog ispita i bez poznavanja prometnih propisa dobije na četverogodišnje upravljanje i korištenje automobil. Ta osoba, nazovimo je Ivo, može sama upravljati i održavati automobil, a može automobil dati da njime upravlja vozač, a da ga održava mehaničar. Ukoliko bi Ivo bez vozačke dozvole i automehaničarskog iskustva sam preuzeo upravljanje i održavanje automobilom, rezultati bi po Ivu i okolinu bio katastrofalni. Bilo bi tu poginulih, povrijeđenih, oštećenih, prestrašenih i bog te pitaj kakvih sve ne. Sve to bi prouzrokovalo veliku materijalnu štetu koju Ivo ne bi mogao podmiriti.

  Dakle ne treba sumnjati da bi svaki Ivo sa zdravim razumom, odabrao stručnjake za upravljanje automobilom ili bi si dao truda i sam savladao potrebne vještine.

  Za razliku od imaginarnog Ive, stvarni Ivo, prije četiri godine dobio je mandat za upravljanje Hrvatskom vladom. Mandat koji je Ivo dobio podrazumijevao mogućnost odabira stručnjaka potrebnih za sigurnu vožnju vlade. Umjesto stručnjaka Ivo se odlučio za poslušnike a upravljanje vladom preuzeo je osobno. Umjesto pravila i propisa za vožnju vladom Ivo je primjenjivao principe. Njegovi najpoznatiji principi su “ljudi smo, dogovorit ćemo se” i “svaka ptica svome jatu leti”. Prema tim principima Ivo je dogovarao tko će dobiti državna bogatstva, poslove, zaposlenja, kredite, fotelje. Njegovi jatovci su si priskrbili velike materijalne vrijednosti, dobre fotelje i rada mjesta. Ptice iz drugih jata postoje samo da bi Ivine jatovce zadovoljavali.

  Takva plemenska ekonomska politika rezultirala je korupcijom. Korupcija je zahvatila sve pore društva. Pravosuđe, da ga nema bilo bi bolje. Zdravstvo funkcionira samo uz podmazivanje. Političari koriste stanje ili se prave da ne vide i ne čuju. Dobro im je.

  Izvoz je daleko niži od uvoza. Turizam, sitna industrija i zaostala uslužna djelatnost ne mogu podmiriti potrebe gladne i korumpirane države. Poljoprivreda i stočarstvo se zatiru u korist uvoznog lobija. Država se zadužuje nepovoljnim, nepotrebnim i neopravdanim kreditima. Vlada ne zna gospodariti, razbacuje se novcem i projektima. Nema kontrole u gospodarstvu, pravosuđu, politici... Nema odgovornosti, nema krivaca. Ima ogromnih šteta, ginu vatrogasci, padaju helikopteri, gore šume, truju se stanovnici, uništava se privatna imovina.

  Rezultati takvog upravljanja vladom i državnom imovinom su dobro čuvana tajna. Jatovci vozača Ive svoje privilegije trebaju platiti prikrivanjem stvarnih pokazatelja stanja u državi i proizvodnjom lažnih podataka o blagostanju u državi. Unatoč čuvarima loših vijesti u javnost se probije i poneka istina. Tako je MMF u svojoj studiji upozoravao da je hrvatska blizu financijskoga sloma. Ivo je ta upozorenja ignorirao i omalovažavao. Ovih dana Guverner Hrvatske narodne banke, Željko Rohatinski, upozorava da Hrvatskoj prijeti inflacija. Inflacija se prvi puta nakon 2000. godine približava granici od 5%. Zavod za statistiku potvrdio je da se u prosincu očekuje inflacija od oko 5%.

  Fotografija Jutarnji list

  Na goruće probleme u državi upozorava i Predsjednik RH Stjepan Mesić. On je s govornice opatijskog skupa ekonomista poručio:

  I do nas dopire podzemna grmljavina što je zahvatila financijska tržišta zapadnog svijeta. Aktualni potresi na svjetskom financijskom tržištu upozoravaju nas da bi mogla biti poremećena i naša krhka ravnoteža zaduživanja, potrošnje i otplate dugova. I ako se to dogodi, potresti će se i sami temelji hrvatskoga gospodarstva.
  Već se godinama svakog dana naša zaduženost povećava za čak devet milijuna dolara. Hrvatska ne proizvodi dovoljno da bi mogla živjeti od svojih prihoda, pa se sve više zadužuje. Takvo stanje nije održivo - alarmirao je predsjednik Mesić. Prema njegovim riječima, na to nije trebao upozoriti MMF jer, kaže, to smo i sami znali, ali se nismo ponašali u skladu s tim saznanjem. - Morali smo znati da život na dug mora imati kraj, ali kao da smo se nadali da je taj kraj još daleko. Sada se, međutim,suočavamo s događajima koji nam govore suprotno - rekao je šef države.
  Više Jutarnji list.

  Premijer Sanader sve probleme negira i tvrdi, pokrenuli smo Hrvatsku i idemo dalje.

  Mislim da treba Sanaderu vjerovati, Hrvatska je pokrenuta. Smjer je prema natrag. Brzina se povećava. Motor pogonjen korupcijom, kreditima i nesposobnošću snažno vuče. Vidljivost je slaba, sve je u magli. Oporbene prepreke su sitne i loše raspoređene. Jedina prepreka koja je na vidiku a dovoljno je velika da se suprotstavi kolima na nizbrdici očekuje se 25. studenog. Ako se do tada sve prepreke ne ujedine i ne organiziraju postoji velika opasnost da Ivo mađioničarskim trikovima nastavi još četiri godine sa suludom vožnjom. On je životno zainteresiran za nastavak vožnje jer ako dođe do promjene šofera, ako dođe do promjene posade doći će i do naplate svih prekršaja počinjenih u dosadašnjem glavinjanju. Doći će na naplatu satovi, kuća i stanovi. Past će i posada sačinjena od polanćeca, kirina, lovrinke, vukelića, šukera...

  Tagovi: zaduženost

  Komentara(0)


  ARHIVA

 • Partijska diktatura
 • *Komentara(0)
 • Prokletstvo političara, imam a nemam
 • *Komentara(0)
 • Velika Gorica, prometna provincija
 • *Komentara(0)
 • Koliko su blogeri anonimni na mreži?
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska vlast provodi diskriminaciju
 • *Komentara(0)
 • Bandićev udar na pravni sistem
 • *Komentara(0)
 • Moral, nadzor, kontrola, kriminal
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska i Zagreb na mafijaškoj ruti
 • *Komentara(0)
 • Koliko vrijede političke stranke?
 • *Komentara(3)
 • Koga bi rado vidjeli za predsjednika RH?
 • *Komentara(1)
 • Cenzura pravne države
 • *Komentara(0)
 • Inflacija oko 7%, dug 34,9 milijardi eura
 • *Komentara(0)
 • Kume, pošto zastupnik?
 • *Komentara(0)
 • Crna kronika iz “Bijele knjige”
 • *Komentara(0)
 • Europo pomozi i ne daj da te lažu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • I palice biraju gradonačelnike
 • *Komentara(0)
 • Nagibni SDP ostao bez Zagreba
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Bandić naredio “obradu” Rađenovića?
 • *Komentara(0)
 • Imam plan kako da oživim san
 • *Komentara(1)
 • Putovanje iz Balkana u Europu
 • *Komentara(0)
 • Pet izgubljenih godina, a tek na početku
 • *Komentara(0)
 • Sve je to od lošeg kokaina
 • *Komentara(0)
 • Danas sam se osjećao dobro
 • *Komentara(0)
 • Alergija nam uljeće, kih, šmrc
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Kuda ide Hrvatska?
 • *Komentara(3)
 • Evolucija ili revolucija?
 • *Komentara(10)
 • Vladine probavne smetnje
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici ili fekalisti?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Kukavičje gnijezdo
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Hrvatsko nebo strave
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
 • Balvani na autocestama
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska kao kazalište
 • *Komentara(0)
 • Kaznena prijava protiv Slobodana Ljubičića
 • *Komentara(0)
 • Fašnik u Velikoj Gorici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Hrvatska u krizi, SDP-ovci u sjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Tramvajem u propast
 • *Komentara(0)
 • Otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu
 • *Komentara(0)
 • Kapetan Ivo i njegovi (ne)časnici
 • *Komentara(0)
 • EU ne želi Sanaderovu banana državu
 • *Komentara(0)
 • Imaju li suci obraz?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Policija zaboravila da je odustala
 • *Komentara(1)
 • Znanje i poštenje
 • *Komentara(1)
 • Jad i bijeda Hrvatske vanjske politike
 • *Komentara(0)
 • Bonovi kao sredstvo plaćanja, zabranjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Bandiću Hrvatska ima Ustav i zakone
 • *Komentara(0)
 • Kriminal u gruntovnici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Pregovori za vladu i korupcija
 • *Komentara(3)
 • Sukob interesa, što je to?
 • *Komentara(0)
 • Prvenstvo Istočne Europe u lažima, HDZ vodi
 • *Komentara(4)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • HRT – hadezeova radiotelevizija
 • *Komentara(0)
 • Sanader plitak i tašt
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Dovršena autocesta Zagreb – Sisak?
 • *Komentara(0)
 • Pravna država po Sanaderu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Sanader mostom do financijskog sloma
 • *Komentara(2)
  *Komentara(2)
 • Policijska država
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Mučke na Bandićev način
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska ostala bez 100 milijuna eura
 • *Komentara(0)
 • Bajić odgovoran za Hašku sramotu
 • *Komentara(0)
 • Lijep, pametan i žedan
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • HSP ostao bez Tadića i Rožića
 • *Komentara(0)
 • HDZ-ov Maestro udarac u prazno
 • *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Damski lov na divlje svinje
 • *Komentara(0)
 • Spriječimo ih da nas kradu!
 • *Komentara(0)
 • Spaljena odgovornost
 • *Komentara(0)
 • SDP ruši kineski zid
 • *Komentara(0)
 • SDP protiv sebe
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Tajna demokracija
 • *Komentara(0)
 • Nesposobni i pokvareni
 • *Komentara(0)
 • Lovište ŠOLTA stradalo u požaru
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Nadzorni odbori, licencirana neodgovornost
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici izglasajte nepovjerenje sebi
 • *Komentara(0)
 • Softverska prijevara u HFP
 • *Komentara(0)
 • Izvanredno stanje u RH
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska u ratu?
 • *Komentara(0)
 • Standardi SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Drska prijevara
 • *Komentara(2)
 • Jamstvena kartica HDZ-a
 • *Komentara(0)
 • Korupcija razara pravosuđe i zdravstvo
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Slaba karika SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Banka sa dugim prstima
 • *Komentara(0)
 • Tko je ukrao autocestu?
 • *Komentara(0)
 • Most koji spaja Zagreb sa ničim
 • *Komentara(0)
 • Kad hormoni polude
 • *Komentara(0)
 • Praznik rada, graha i kobasica
 • *Komentara(0)
 • Redizajn istine
 • *Komentara(0)
 • EU šamar
 • *Komentara(0)
 • Jednoumlje, višeumlje = lijepa naša
 • *Komentara(1)
 • Tržišna ekonomija ili korupcija?
 • *Komentara(2)
 • Voda za trovanje?
 • *Komentara(0)
 • Peti zagrebački kapitalni projekt
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca II
 • *Komentara(0)
 • Bandićevi gaditelji
 • *Komentara(2)
 • Špijunsko poduzetništvo
 • *Komentara(2)
 • Izbori ili noćna mora?
 • *Komentara(0)
 • Montirani sudski postupak
 • *Komentara(0)
 • Osveta u ime Republike Hrvatske
 • *Komentara(0)
 • Zračna luka u slici i neprilici
 • *Komentara(0)
 • Osnovan Klub branitelja Zračne luke Zagreb
 • *Komentara(0)
 • Inicijativa za osnivanje kluba branitelja
 • *Komentara(0)