Home

SLIČNI TEKSTOVI

MUĆKE ARHIVA

Tagovi

 • DVANULA

  Blogarama - The Blog Directory

  Cro RSS

  4. studenog 2007.
  Dovršena autocesta Zagreb – Sisak?

  Auto cesta Zagreb – Sisak dovršena je kod Velike Gorice u dužini od oko 2000 metara. Dovršena dionica započinje u polju i isto tako završava u polju. Osim dva kilometra autoceste dovršena je pristupna četvero tračna cesta i dva nadvožnjaka. Svi objekti, osim jednog nadvožnjaka koji je otvoren za promet, u potpunosti su dovršeni. Što znači da je ugrađena sva oprema, horizontalna i vertikalna signalizacija, ograde, odbojnici, rasvjeta i semafori. Nedostaju još naplatne kućice. Sva oprema je u funkciji. Rade semafori i rasvjeta. Promet nije dozvoljen po tim objektima, što i nije veliki grijeh jer se nema kuda ići. Kako to izgleda može se vidjeti na fotografijama.

  Autocesta je fotografirana noću kako bi se vidjela sva raskoš ceste koja nije u prometu, ali je uredno osvijetljena i opremljena.

  Klik za veću fotografiju Klik za veću fotografiju

  Klik za veću fotografiju Klik za veću fotografiju

  Autocesta je fotografirana noću kako bi se vidjela sva raskoš ceste koja nije u prometu, ali je uredno osvijetljena i opremljena.

  Ovaj veliki uspjeh Hrvatske Vlade i Hrvatske graditeljske mafije još je jedan uspjeh u velikom nizu sličnih uspjeha. Hrvatska Vlada u svojoj skromnosti nije stigla ovaj podhvat uvrstiti u DORH-ovu knjigu uspjeha. U području graditeljstva iskazao se Ministar Kalmeta i Ministrica Matulović Dropulić. Ministricu Matulović Dropulić "pohvalio" je Predsjednik RH Stjepan Mesić, navodeći je kao školski primjer sukoba interesa. Kalmetu Predsjednik ovom prilikom nije spominjao, jer je Kalmeta stručnjak u drugom polju. Korupciji.

  Svi ovi uspjesi Vlade neće biti pravilno vrednovani putem pravosuđa, jer nema nikoga da to pravosuđu i narodu prezentira. Nema nikoga da pravosuđe zamoli da pokrene procese za utvrđivanje kriminala. U svemu se ipak najbolje snašao Maestro Ivo. Kao predizbornu taktiku odabrao je prljavu izbornu promidžbu. Majstorski se dogovara ispod stola, gradi ispod mora i tuče ispod pojasa. Njegovi protivnici su zbunjeni i prestrašeni. Nemaju odgovora za njegove uvrede i laži. Ne pitaju ga za ceste, mostove, brodove hotele, fondove i satove. To je Ivi i cilj.

  Više o temi ovdje i ovdje

  Satelitska snimka

  Otvorenje radova na autocesti

  Tagovi: Gorica

  Komentara(0)

  31. listopada 2007.
  Pravna država po Sanaderu

  Foto Business.hr

  Gdje smo mi to i za koga nas smatraju? Pitanje je koje si često postavim nakon postupaka ili izjava nekog od kreme hrvatskog društva. Moram posebno napomenuti da je krema napravljena od neprobavljivih sastojaka, teških masti i jaja zaražena salmonelom. Tu kremu teško može isprati i najbolja voda na svijetu. Ona iz Bandićevih izvora.

  Primjer broj jedan iz uvodnog pitanja:

  Krema pod zaštitnim znakom HDZ-a uključila je u projekt za borbu protiv droge Dalibora Bartulovića Shortya. Gospodin Shorty je izjavio “Smatram da sam ja taj koji s pravom mogu reći 'Probaj sve, samo drogu ne' jer imam iskustva s tim."

  Naime Shory je četiri puta prijavljen zbog posjedovanja droge. Međutim HDZ krema vjerojatno ga smatra “malom bebom” prema ministrima koji su bili optuživani i prijavljivani za teške pljačke i prijevare. Tako kako je Shorty uzor juniorima u borbi protiv droge, tako su Kalmeta i Vukelić uzori seniorima u borbi protiv korupcije i sličnih oblika “demokratskog” stjecanja bogatstva.

  Primjer broj dva iz uvodnog pitanja:


  Premijer Ivo Sanader pozvao je sve one radnike koje poslodavac zakida u njihovim radničkim pravima da "slobodno prijave" takvog poslodavca Vladi, koja će onda odmah takvom poslodavcu poslati inspekciju i kazniti ga.

  Premijer će osobno svakom takvom radniku jamčiti diskreciju, a takve prijave će pomoći da se stane na kraj zakidanju radničkih prava od strane poslodavaca.

  Premijer podsjeća da poslodavac koji zakida radnika prvo griješi protiv toga radnika koji će imati znatno manju mirovinu nego što je zaslužio, potom protiv države koju zakida za poreze i doprinose, protiv konkurencije koja plaća pune iznose poreza, a na kraju "griješi i protiv samoga sebe" jer nije svjestan da će "na kraju završiti u zatvoru", zaključio je Sanader, još jednom pozvavši radnike da prijave nesavjesne poslodavce koji varaju i njih i državu.

  Sanader je to rekao u izjavi za Business.hr


  Dakle da ponovim, Premjer Vlade koja je vladala četiri godine poziva radnike da prijave nepravilnosti poslodavca Vladi koja će jamčiti diskreciju. Taj isti premjer je poslodavac preko pola zaposlenih u RH.

  Dali je to normalno? Dali to premjer javno priznaje i daje do znanja da hrvatska nije pravna država? Da pravosuđe i inspekcije rade samo po nalogu premjera i Vlade? Da inspekcija ne garantira diskreciju već svakog radnika koji prijavi nepravilnost, prijavi poslodavcu? Prema ovoj izjavi Sanadera, HDZ je pokrenuo nagradnu igru, prijavi poslodavca svoga. U toj nagradnoj igri, nakon izbora najsretniji prijavitelj dobiti će nagradu. Otkaz ugovora o radu.

  Ovaj Sanaderov poziv potvrđuje žalosnu činjenicu da i nakon četiri godine vladavine premjer ne razumije osnove funkcije koju obanša. Ne zna što tko u uređenoj državi treba raditi, za što treba odgovarati. Inspekcije ne rade svoj posao, nema ih dovoljno i kako kaže premjer, rade samo po nalogu Vlade. Kakvo je stanje sa inspekcijama najbolje pokazuje primjer Zagreba gdje se urušavaju čitave ulice, truju gradske četvrti, protuzakonito izvode radovi.

  Ili primjer iz nedavne akcije “Zabrana rada nedjeljom” kada su sindikati tvrdili da se masovno iskorištavaju radnici jer im se ne plaća prekovremeni rad, noćni rad te rad nedjeljom i praznikom. Jeli to Sanader riješio, ili je dao nalog da se to ne riješi?

  Sve te inspekcije, policije i odvjetništva svakodnevno trebaju raditi svoj posao, diskretno i u skladu sa zakonom. Vlada je dužna omogućiti organizaciju pružiti i podršku a nikako odlučivati koga i kada procesuirati. Nažalost, oni ne rade svoj posao dobro.

  Što zaključiti osim da stručnjak za maglu, ne funkcioniranje pravne države koje je uspostavio, nagradnom igrom “prijavi poslodavca svoga” pretvara u izborne poene. Bizarno.

  Tagovi: Ivo Sanader

  Komentara(0)

  29. listopada 2007.
  Mutna posla oko Zračne luke Zagreb trebala bi zanimati Državno odvjetništvo

  Da nešto nije čisto na Zračnoj luci Zagreb tvrdi se i u članku na portalu Pollitika. Autor smatra da predstavnici države i grada Zagreba nešto opasno mute oko Zračne luke Zagreb. Oni bez znanja Nadzornog odbora i Skupštine trgovačkog društva donose odluku o izgradnji novog aerodroma.

  Bandićev aerodrom

  Još prije gotovo dvije godine javnosti je servirana priča o velikim projektima obnove i proširenja Zračne luke Zagreb. Hvale vrijedan je svaki projekt koji bi od velikogoričkoga aerodroma napravio jakog i nezaobilaznog regionalnog igrača na tržištu komercijalnog zračnog prometa. No, postavlja se pitanje radi li se o odgovornom i razvojnom ili destruktivnom i mutnom poslu? Saga o Zračnoj luci, njenom novom terminalu i drugoj pisti s vremena na vrijeme podgrijavala se u medijima da bi pred koji tjedan dosegla svoj vrhunac potpisivanjem nekakvoga protokola između Vlade RH i Grada Zagreba.

  Podsjećam, suvlasnici Zračne luke Zagreb su Republika Hrvatska 55%, Grad Zagreb 35%, Zagrebačka županija 5% i Grad Velika Gorica 5%. Na stranu nelogičnost da grad na čijemu se teritoriju nalazi zračna luka ima samo 5% udjela u njoj (primjerice vlasnička struktura Zračne luke „Split", smještene između Trogira i Kaštela, je: Splitsko-dalmatinska županija 15%, Grad Kaštela 15%, Grad Trogir 10%, Grad Split 5%). Naime, opće je poznato kako je Velika Gorica brutalno kažnjena u razdiobi, kad se prije 11 godina definitivno razdružila od Grada Zagreba. Tako se i dan danas u Društvenom ugovoru o osnivanju Zračne luke Zagreb (sklopljenom par godina kasnije) navodi da se ona nalazi na adresi Pleso bb u Zagrebu iako je Pleso gradska četvrt Velike Gorice, a istoimene ulice, trga ili naselja u Zagrebu - nema.

  Projekt vrijedan 212 milijuna eura kani se, kako stvari stoje, realizirati bez znanja i sudjelovanja svih suvlasnika Zračne luke Zagreb, jer, kako je prilikom nedavnoga susreta premijera Ive Sanadera i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića rečeno novinarima, Vlada i Grad su spremni zajednički pokriti sve troškove obnove i proširenja Zračne luke Zagreb „ako Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica u tome ne mogu sudjelovati" i to „bez mijenjanja udjela u vlasničkoj strukturi". Već pogađate: u samoj pripremi i potpisivanju spomenutoga protokola Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica uopće nisu sudjelovali niti su na to bili pozvani. Da bi stvar još bila gora, projekt obnove i proširenja, koji bi porezne obveznike trebao koštati preko milijardu i pol kuna, nikada nije predstavljen ni skupštini ni nadzornom odboru Zračne luke Zagreb!


  Više pročitajte na Pollitika.com

  Tagovi: Zra

  Bravo, Ivice

  kristina, 29.10.2007. 16:02:31

  Komentara(1)

  23. listopada 2007.
  Sanader mostom do financijskog sloma

  Tijekom ove godine, naš premjer dr. Ivo Sanader pretvorio se u djeda Mraza. On sjedi u saonicama i dijeli darove a ministri, kao da vuku saonice. Ustvari, narod nosi saonice na svojim leđima. Tako su darove, koji to nisu, primili umirovljenici u obliku povrata duga koji im je isti taj djed Mraz sa svojim kumovima oduzeo. Nasmijani djedica bez bradice obećao je umirovljenicima i božićnicu. Neka se starost veseli. Crne saonice sa ministarskim pogonom idu od starosti do mladosti. Pred školom opet sjedi djedica zavlači ruku u džep poreznih obveznika i daruje besplatne udžbenika učenicima. Udžbenici su teški i tu mu u pomoć uskaće ministar Zamorac, Primorac. Tako nekako.

  Studentima, radnicima, i umirovljenicima djeda iz džepa izvlači T-HT ove dionice te im iste prodaje pod povoljnim uvjetima. Vesela družina, koje ima samo u bajkama i Hrvatskoj, putuje Hrvatskom i poklanja sportske dvorane, autoceste, aerodrome, mostove i pitaj boga što sve ne.

  Foto: Jutarnji list

  Da se na djedicu nebi ljutili u susjednoj BiH , sutrašnji početak gradnje mosta Pelješac – kopno, umjesto djeda Mraza, najavljuje Krampus, odnosno veliki Hrvatski graditelj mostova i otac masleničke bure, dr. Jure Radić. Most bi trebao biti dugačak 2440 i širok 21 metar. To bi bio trenutno najveći most koji se gradi u Europi, rekao je Radić i pokazao zube. Također je rekao da bi prvih dvije godine radove obuhvaćali samo, takozvani, nevidljivi radovi. Piše Jutarnji list.

  Inače u Hrvatskoj je u vrijeme HDZ-ove vladavine naplaćeno nevjerojatno puno nevidljivih radova.

  Investitor Pelješkog mosta su Hrvatske ceste d.o.o., izvođači su Konstruktor iz Splita, Viadukt i Hidroelektra iz Zagreba, a projektant je zagrebački Građevinski fakultet.

  Radić nije rekao dali su za izgradnju mosta ispunjeni svi uvjeti, ishođene sve dozvole, izrađene sve studije. Na primjer, kod izgradnje nadvožnjaka u Velikoj Gorici radovi su započeli bez dozvola i plaćena je kazna. Radić također nije rekao da se Vlada Bosne i Hercegovine nije usuglasila sa projektom mosta.

  Predsjednik RH, Stjepan Mesić zbog neusuglašenosti sa BiH reko je da "To može komplicirati čitavu situaciju jer ako dođe do međunarodnog spora, sva uložena sredstva mogu biti izgubljena. Još uvijek se može postići dogovor kako bi se radovi mogli odvijati u miru”.

  Hrvatskim građanima posebno je važna financijska konstrukcija navedenoga projekta. Potrebno je reći tko je odobrio projekt mosta i na koji način će se financirati izgradnja tog neprofitabilnog objekta. Hrvatske ceste su državno poduzeće i nemaju sredstava za financiranja tog projekta. Isto tako, koliko je poznato, Sabor nije odobrio projekt i osigurao sredstva u proračunu.

  Sve ove darove, “pijanih milijardera” naveo sam zbog zabrinjavajućeg hrvatskog duga. Duga zbog kojeg Međunarodni monetarni fond savjetuje Hrvatskoj da razmotri slabljenje kune.

  Petorica MMF-ovih analitičara izradili su studiju znakovitog naziva “Ranjivost zemalja u razvoju u jugoistočnoj Europi - Koliko je jak razlog za zabrinutost?"

  Studija koju je u ponedjeljak objavio Međunarodni monetarni fond (MMF), premda "ne predstavlja službena stajališta MMF-a", krajnje je dramatično upozorenje međunarodnoj zajednici, osobito EU, da četiri zemlje jugoistočne Europe (JIE), među kojima i Hrvatska, imaju makroekonomske pokazatelje "gore od onih koji su 1996. prouzročili jednu od najtežih ekonomskih kriza u novijoj povijesti - slom u istočnoj Aziji".

  Više Business.hr.

  Na upit o izvješću i krizi Ministar Šuker je odgovorio "Nama o krizi nisu govorili", čime je potvrdio "stručnost".

  Dakle Hrvatska je u stanju koje prijeti ekonomskim slomom. U takvom stanju djed Ivo Mraz razbacuje se kunama, eurima i dolarima. On i njegovi sobovi žive u pričama i snovima. Oni nisu svjesni da sve što se troši treba se zaraditi, da sve što se posudi treba vratiti. Oni su previše posudili, potrošili i dozvolili da se ukrade. Oni ne privređuju. Ivo i Vlada preuzeli su ovlasti Sabora i donose opasne odluke o trošenju prorčunskog novca. To treba prekinuti. Hrvatska se treba probuditi, povratiti iz HDZ ove omamljenosti. Ukoliko ima u Hrvatskoj odgovornih i svjesnih pojedinaca i udruga moraju se ujediniti i zaustaviti ovu diktaturu koja vodi u ekonomsku krizu, ekonomski i financijski slom. Ovi darovi trebali bi podmititi dio glasaća, osigurti još četiri godine vladavine HDZ-a.

  Tagovi: most, pelješac, financije

  Kako je to krenulo sanader će izgraditi most preko bosne. Spijiti Slavoniju sa Dalmacijom :)

  Mika, 21.11.2007. 19:51:04

  Neće, možda samo do Mostara.

  Vojnik, 21.11.2007. 20:01:20

  Komentara(2)


  ARHIVA

 • Partijska diktatura
 • *Komentara(0)
 • Prokletstvo političara, imam a nemam
 • *Komentara(0)
 • Velika Gorica, prometna provincija
 • *Komentara(0)
 • Koliko su blogeri anonimni na mreži?
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska vlast provodi diskriminaciju
 • *Komentara(0)
 • Bandićev udar na pravni sistem
 • *Komentara(0)
 • Moral, nadzor, kontrola, kriminal
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska i Zagreb na mafijaškoj ruti
 • *Komentara(0)
 • Koliko vrijede političke stranke?
 • *Komentara(3)
 • Koga bi rado vidjeli za predsjednika RH?
 • *Komentara(1)
 • Cenzura pravne države
 • *Komentara(0)
 • Inflacija oko 7%, dug 34,9 milijardi eura
 • *Komentara(0)
 • Kume, pošto zastupnik?
 • *Komentara(0)
 • Crna kronika iz “Bijele knjige”
 • *Komentara(0)
 • Europo pomozi i ne daj da te lažu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • I palice biraju gradonačelnike
 • *Komentara(0)
 • Nagibni SDP ostao bez Zagreba
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Bandić naredio “obradu” Rađenovića?
 • *Komentara(0)
 • Imam plan kako da oživim san
 • *Komentara(1)
 • Putovanje iz Balkana u Europu
 • *Komentara(0)
 • Pet izgubljenih godina, a tek na početku
 • *Komentara(0)
 • Sve je to od lošeg kokaina
 • *Komentara(0)
 • Danas sam se osjećao dobro
 • *Komentara(0)
 • Alergija nam uljeće, kih, šmrc
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Kuda ide Hrvatska?
 • *Komentara(3)
 • Evolucija ili revolucija?
 • *Komentara(10)
 • Vladine probavne smetnje
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici ili fekalisti?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Kukavičje gnijezdo
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Hrvatsko nebo strave
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
 • Balvani na autocestama
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska kao kazalište
 • *Komentara(0)
 • Kaznena prijava protiv Slobodana Ljubičića
 • *Komentara(0)
 • Fašnik u Velikoj Gorici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Hrvatska u krizi, SDP-ovci u sjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Tramvajem u propast
 • *Komentara(0)
 • Otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu
 • *Komentara(0)
 • Kapetan Ivo i njegovi (ne)časnici
 • *Komentara(0)
 • EU ne želi Sanaderovu banana državu
 • *Komentara(0)
 • Imaju li suci obraz?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Policija zaboravila da je odustala
 • *Komentara(1)
 • Znanje i poštenje
 • *Komentara(1)
 • Jad i bijeda Hrvatske vanjske politike
 • *Komentara(0)
 • Bonovi kao sredstvo plaćanja, zabranjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Bandiću Hrvatska ima Ustav i zakone
 • *Komentara(0)
 • Kriminal u gruntovnici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Pregovori za vladu i korupcija
 • *Komentara(3)
 • Sukob interesa, što je to?
 • *Komentara(0)
 • Prvenstvo Istočne Europe u lažima, HDZ vodi
 • *Komentara(4)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • HRT – hadezeova radiotelevizija
 • *Komentara(0)
 • Sanader plitak i tašt
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Dovršena autocesta Zagreb – Sisak?
 • *Komentara(0)
 • Pravna država po Sanaderu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Sanader mostom do financijskog sloma
 • *Komentara(2)
  *Komentara(2)
 • Policijska država
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Mučke na Bandićev način
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska ostala bez 100 milijuna eura
 • *Komentara(0)
 • Bajić odgovoran za Hašku sramotu
 • *Komentara(0)
 • Lijep, pametan i žedan
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • HSP ostao bez Tadića i Rožića
 • *Komentara(0)
 • HDZ-ov Maestro udarac u prazno
 • *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Damski lov na divlje svinje
 • *Komentara(0)
 • Spriječimo ih da nas kradu!
 • *Komentara(0)
 • Spaljena odgovornost
 • *Komentara(0)
 • SDP ruši kineski zid
 • *Komentara(0)
 • SDP protiv sebe
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Tajna demokracija
 • *Komentara(0)
 • Nesposobni i pokvareni
 • *Komentara(0)
 • Lovište ŠOLTA stradalo u požaru
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Nadzorni odbori, licencirana neodgovornost
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici izglasajte nepovjerenje sebi
 • *Komentara(0)
 • Softverska prijevara u HFP
 • *Komentara(0)
 • Izvanredno stanje u RH
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska u ratu?
 • *Komentara(0)
 • Standardi SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Drska prijevara
 • *Komentara(2)
 • Jamstvena kartica HDZ-a
 • *Komentara(0)
 • Korupcija razara pravosuđe i zdravstvo
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Slaba karika SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Banka sa dugim prstima
 • *Komentara(0)
 • Tko je ukrao autocestu?
 • *Komentara(0)
 • Most koji spaja Zagreb sa ničim
 • *Komentara(0)
 • Kad hormoni polude
 • *Komentara(0)
 • Praznik rada, graha i kobasica
 • *Komentara(0)
 • Redizajn istine
 • *Komentara(0)
 • EU šamar
 • *Komentara(0)
 • Jednoumlje, višeumlje = lijepa naša
 • *Komentara(1)
 • Tržišna ekonomija ili korupcija?
 • *Komentara(2)
 • Voda za trovanje?
 • *Komentara(0)
 • Peti zagrebački kapitalni projekt
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca II
 • *Komentara(0)
 • Bandićevi gaditelji
 • *Komentara(2)
 • Špijunsko poduzetništvo
 • *Komentara(2)
 • Izbori ili noćna mora?
 • *Komentara(0)
 • Montirani sudski postupak
 • *Komentara(0)
 • Osveta u ime Republike Hrvatske
 • *Komentara(0)
 • Zračna luka u slici i neprilici
 • *Komentara(0)
 • Osnovan Klub branitelja Zračne luke Zagreb
 • *Komentara(0)
 • Inicijativa za osnivanje kluba branitelja
 • *Komentara(0)