Home

SLIČNI TEKSTOVI

MUĆKE ARHIVA

Tagovi

 • DVANULA

  Blogarama - The Blog Directory

  Cro RSS

  12. travnja 2008.
  Danas sam se osjećao dobro

  Zagreb, 12. travnja 2008. Tako je, danas sam se osjećao dobro, mogao bi reći jako dobro. Bio sam sudionik prosvjeda i zbog toga sam izuzetno ponosan. Nakon dugo vremena, možda tamo od početka devedesetih na kratko sam pao u kroacija trans. Početkom devedesetih razlog je bio nastanak jedne države. Hrvatske. Ta država odmah nakon nastanka je nestala. Umjesto države za koju su građani dali svoj glas, mnogi zdravlje i živote, nastala je plemenska zajednicu na ćelu sa moćnim plemenskim vođama. Danas mi se na trgu Bana Jelačića učinilo da je građanima dosta plemenske zajednice, da žele demokratsku državu i da ne žele poglavice koji lažu i varaju. Posebno mjesto među nesposobnim, lažljivim dugo prstićima dobili su: poglavica Ivo, vrač Andrija i zelenaš Šuki.
  U potpunosti se slažem sa vrhom rang liste uz napomenu da to nije sve. Lista lopova, lažljivca i njihovih pomagača velika je i seže duboko u kvazi vlast. Jednom kada vratimo pravnu državu na ove prostore, biti će puno posla za suce i tužitelje. Liste kandidata su manje-više poznate.
  Ban Jelačić Nadam se da će, nakon ujedinjenja sindikata i njihovog uspjelog prosvjeda doći i do ujedinjenja oporbe i njihovog korisnog rada. Vjerujem, da će sada kada su građani rekli što misle, sve zdrave snage u Hrvatskoj učiniti napor i demokratskim metodama građanima vratiti državu. Demokratsku državu, u skladu sa Ustavom i zakonima. Državu prava i jednakosti.
  Vrijeme je da vlast prestane raditi građanima ono što golubovi rade Banu.
  Neka nova Hrvatska me baca u trans, takva nova Hrvatska doći će nam kad-tad.

  Tagovi: vlada

  Komentara(0)

  7. travnja 2008.
  Alergija nam uljeće, kih, šmrc

  Trešnja Prošlo je nekih petnaestak dana od kada nam se proljeće ušuljalo u život i zamijenilo dugu i mračnu zimu. Sa proljećem došli su duži dani s više sunca, s toplijim vjetrovima i svjetlijim oblacima. Priroda zadovoljno reagira, biljni svijet je procvjetao, ljudima su se lica ozarila. Sve se nekako ubrzalo, sve je ljepše. Optimizam je zamijenio pesimizam.
  Ipak, uz sve svoje čari proljeće donosi, nekim ljudima, probleme. Jedan problem zove se alergija (zahvaljujem se Nenici na linku) .
  Sjećam se kako sam, nakon pojave simptoma alergije, dvije godine strpljivo, po metodi “sam svoj doktor”, liječio prehladu. Nikako mi nije bilo jasno kako sam prehlađen samo u nekim dijelovima dana i kako ta prehlada ne prolazi unatoč andolima i čajevima. Zbog “duge prehlade” morao sam nešto poduzeti. Otići do svog liječnika? Da, to bi i mogao. Ali ima problem, što ako kad odem do liječnika, prehlade nema? Nametnula se druga mogućnost, informirati se o toj mojoj “prehladi”. Tako sam postupio, uz pomoć sveznajućeg interneta došao sam do meni zanimljivih informacija. Ona dobra informacija glasila je nisam prehlađen, nažalost ona loša glasila je: imaš alergiju.
  Lijepo, ono što sam dvije godine smatrao prehladom bila je peludna groznica. Sram me bilo, odlučio sam to nikom ne reći. Šljive i jabuke U svemu lošem uvijek ima nečeg dobrog, pa tako i ime peludne groznice dobro je odabrano. Nešto što izaziva svrbež očiju, suze u potocima, rafalno kihanje i obilno nosno prokišnjavanje, ne može biti ništa osim grozno.
  Sada kada sam znao dijagnozu išao sam upoznati neprijatelja i njegov način djelovanja.
  Dakle, peludna zrnca, iako čine samo mali udio od ukupnog broja čestica u atmosferi, najčešći su uzrok alergijskih bolesti dišnog sustava, te predstavljaju jedan od najsnažnijih prirodnih alergena današnjice. Procjenjuje se da u Hrvatskoj 10-15% stanovništva boluje od alergijske hunjavice, 3-5% od astme.
  Nešto japanskog što hoće cvjetati u Turopolju Baš sam bio iznenađen saznanjem da tako sitna zrnca mogu napraviti od čovjeka malo dijete koje plaće i šmrca. Još mi je veće iznenađenje bilo kada sam saznao da za alergiju nema djelotvornog lijeka, da je prevencija najbolji lijek. Potrebno je čuvati se i izbjegavati sitne čestice koje ne vidimo. Zgodno.
  Znanost je ipak pomogla, ono što mi ne vidimo znanost vidi i izrađuje prognoze koje alergičarima, pomažu da se izmiču peludnim zrncima i da si olakšaju suzne i šmrkave dane.
  Što se mene tiče, za alergiju sam spreman, pratim prognoze a maramice, maske i filteri su na dohvat ruke.
  Ako imate slične probleme, za više informacija kliknite na Peludna prognoza po danima i više o Peludnoj prognozi.

  Tagovi: Gorica

  Komentara(0)

  1. travnja 2008.
  Pinokio gradi autocestu od Siska prema Zagrebu

  Fotografija od Poslovnog dnevnika

  Od kada je Andrija Hebrang proglasio laž kao normalan način političkog komuniciranja, političkim prijevarama nikad kraja. Jedna od takvih prijevara je i laž koju je ministar Ivan Šuker izrekao na izbornoj skupštini Gradske organizacije HDZ-a Siska. Tom prilikom Šuker je izjavio da je Povjerenstvo za izgradnju autoceste Zagreb-Sisak izdalo nalog Hrvatskim autocestama da počne izgradnja autoceste od Siska do Velike Gorice. Za razlog promjene plana izgradnje autoceste naveo je opstrukciju izgradnje od strane gradskih vlasti Velike Gorice. Posebno je Šuker ljut na SDP-ovca Piculu koji mu je na izborima oduzeo vlast i gradonačelničku fotelju.
  Vijesti o promjeni plana izgradnje autoceste Zagreb – Sisak provjerio je Poslovni dnevnik i utvrdio da HAC ne planira gradnju ceste od Siska prema Zagrebu. Isto tako utvrđeno je da kašnjenje u izgradnji autoceste nije uzrokovano opstrukcijom goričkih vlasti, već izgradnja kasni zbog problema sa otkupom zemljišta.
  Dakle problem je organizacijske prirode. Planovi i rokovi koje si je HAC postavio nisu ostvareni. Zbog tih promašaja izgradnja autoceste dovedena do apsurda. Dok u Velikoj Gorici zjapi prazno dva kilometra autoceste, dva nadvožnjaka i jedna pristupna cesta, dotle u Novom Zagrebu nije izvršen otkup zemljišta. Postojeće prometnice teško podnose preveliki promet. Vozači gube vrijeme i živce. Država je ostala bez novaca koji su utrošeni u nešto što se ne koristi. Umjesto utvrđivanja odgovornosti i sređivanja katastrofalno stanja u HAC-u, Vlada RH preko svojih ministra lažima pokušava prikriti nestručnost i kriminal. Krivicu prebacuju na Veliku Goricu i SDP.


  Autocesta Zagreb – Sisak i Istočna obilaznica Velike Gorice u nadležnosti su HAC i države. Odgovornost za propuste trebali bi prvenstveno snositi uprava, stručnjaci HAC-a i članovi vlade odgovorni za taj resor. Za prijevare koje javno provodi ministar Šuker odgovoran je Šuker i njegov šef Ivo Sanader. Za pokretanje utvrđivanja odgovornosti za svjesnu obmanu građana nadležan je DORH.
  Za prometni krkljanac koji svakodnevno guši Veliku Gorici, dobrim dijelom odgovorna je gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Piculom. Oni osim što se brane od napada Šukera i HDZ-a ne rade ništa na rješavanju prometnih problema. Tako, velikogoričke prometnice odmah izvan centra izgledaju katastrofalno. Puno je rupa, napuknuća i nereda. Zbog mogućnosti da se ostane bez kotača opasno je voziti se kvartovima Kurilovec, Pleso, Rakarje.
  Prolaz kroz grad izvan dvije glavne prometnice je nemoguć. I iz kurilovećke i iz pleške strane potrebno je probiti desetak metara ceste da bi se dobili alternativni izlazi i ulazi u grad. Potrebno je instalirati semafore na neka raskrižja.
  U Plesu je glavna prometnica trajno blokirana prema zračnoj luci. Kažu zbog sigurnosnih razloga. Pa zar su plešani najveći hrvatski teroristi ili se Obama i Korade kriju u Plesu? Apsurdno je zatvoriti javnu cestu i onemogućiti razvoj kvarta. Policija mora pronaći rješenja a ne uvoditi zabrane.
  Poglavarstvo grada ništa od toga ne vidi, ništa ne poduzima. Do izbora za građane se ne mari.
  Skupo, sramotno i jadno.

  Tagovi: Gorica

  Dodala bih i mnoge druge pokrajne ceste na kojima otpadaju kotači automobila. Zašto se ne asvaltira cesta od Plesa do groblja? Okolica međunarodne zračne luke Zagreb je katastrofalna. Ceste su uništene i preuske da bi se mimoišla dva automobila. Sramota! Oni nas i dalje lažu. Ali tko još nešto vjeruje našim političarima taj je zaista teška naiva. Primjedba: Za plešane ne znam da li su teroristi, no, možda su plešanke teroristice!?

  @madona, 1.4.2008. 14:47:31

  Primjedba: Za plešane ne znam da li su teroristi, no, možda su plešanke teroristice!?
  Eto onda smo rješili zašto je zatvorena cesta prema aerodromu. :-)
  Na tim cestama svi izvoditelji kopaju i buše a nitko to što razruši ne želi popraviti u skladu sa pravilima struke. Obično u blato nasipaju asfalta i bježe. Što radi nadzor?

  @Mučke, 1.4.2008. 15:06:27

  Komentara(2)

  23. ožujka 2008.
  Kuda ide Hrvatska?

  Igre na sreću nisu samo igre. To je veliki i unosan posao za državu, vlasnika igre i rijetke sretnike koji dobiju nagradu. Svi ostali sudionici dobrovoljno gube, žive za sljedeće izvlačenje i sanjaju premiju. Osobe kojima je san postao stvarnost a premija realnost, nazivao sretnicima. Zavidimo im, zamišljamo se na njihovom mjestu, u mislima trošimo njihov novac.
  Dali su ti sretnici koji su od skromnih građana postali osobe sa, za njih puno novca, stvarno sretni?
  Praksa je pokazala da u “laganoj lovi”, odnosno novcu koji je došao bez puno truda nema sreće. Taj novac se ne zna cijeniti, troši se nemilice bez reda, plana i cilja. Načinom “pijanog milijardera” novac brzo ode, ostane narušeno zdravlje, hrpa nepotrebnih skupih sitnica i često novčani dugovi.
  U igri na sreću zvanoj Hrvatska demokracija imao situaciju sličnu opisanoj. Igra se provodi po izbornim zakonima. Namještanja i prijevare su normalno stanja. Premija se isplaćuje u vidu zastupničkih mjesta i ministarskih fotelja. Konzumiranjem premija sretnici dobiju ogromnu moć i neograničena bogatstva. Nažalost, ponašanjem poput "pijanih milijardera” koriste moć da bi uništili bogatstva. U igri gdje su umjesto radom i moralom do moći došli izbornom prijevarom igraći ne znaju cijeniti nagradu koju su dobili.
  Pogledajmo kako to rade.

  Ovih dana, kako doznajemo, počinje ovrha s računa države u Hrvatskoj narodnoj banci, a nastojat će se naplatiti najmanje 37 milijuna eura glavnice duga u sporu talijanske tvrtke Astaldi protiv RH za gradnju autoceste Zagreb - Goričan.

  Cijelu cestu je trebao graditi Rojs


  U drugoj polovici devedesetih godina česti su bili sastanci zamjenika ministara vanjskih poslova Hrvatske i Italije, Sanadera i Fassina. Na njima su se pretresala pitanja zaštite talijanske manjine, imovine esula, ali i otvaranja prostora talijanskim ulaganjima. No, Fassino je najneugodnije bio iznenađen kad mu je na ručku u Zagrebu upravo Sanader morao reći kako je državni vrh odlučio gradnju ceste povjeriti Rojsu i njegovoj mehanizaciji. Fassinu je od iznenađenja iz ruke ispala vilica, a onda je pitao:
  “A u kakvoj to zemlji vojska radi ceste”? (Ž. T.)

  Izvor: Jutarnji list

  Sudeći po aferama koje nas svakodnevno “razveseljavanju” mi postajemo ostvarenje utopijske države koje komičari izmišljaju u svojim filmovima. Ono što se nama događa je prosto nemoguće u iole organiziranom društvu. Sklapamo međunarodne ugovore koje jednostrano otkazujemo. Sudske sporove gubimo pod naj nepovoljnijim uvjetima. Sve to država skupo plaća. Za propuste nitko ne odgovara. Krivca ima, za krivca se zna ali službenog procesa i pravovaljane presude nema.
  Naša politika ne poznaje pojam struka i moral. Kako se vidi iz priloga RTL, o zaduženjima političara, u Hrvatskoj se ne zna tko što radi. Umišljeni političari uguravaju se u stručna tijela i prisiljavaju struku da donosi nestručne odluke. Takve odluke u korist su mafije a na štetu države. Primjeri ministra Polančeca, Kalmete, Šukera i ministrice Kosor zorno ukazuju njihovu nesposobnost i veliko neznanje. Oni kao ministri su političke osobe koje bi trebale organizirati i omogućiti struci da neometano radi. Osim što su pokazali da su nikakvi političari, ti ministri prikazanim “stručnim” radom dokazuju da su još gori stručnjaci.
  Zaštitu svih političkih kriminalnih dijela prvenstveno provodi Državno odvjetništvo. Mladen Bajić već više godina uspješno prikriva sve poznate i nepoznate predmete iz privatizacije, ratnog profiterstva, državne korupcije i visokog kriminala. U Bajićevoj režiji svi od strane javnosti poznati slučajevi kriminala su uspješno spremljeni u ladice. Ono što na neki način uspije proći Bajićev filter izgubi se u hodnicima bezbrojnih i nesposobnih sudova i nemoralnih sudaca..
  Na vrhu piramide kaosa ponosno stoji veliki Ivica. On je uspio reorganizirati tuđmanovu tvorevinu u ovo što danas imamo. Samo zahvaljujući velikom Ivici hrvatskom vladaju: Pašalići, Zagorci, Radići, Čermaki, Rojsi Petraći, Todorići, Raići, Bandići...
  Postavlja se pitanje ima li netko u ovoj zemlji da nije rođak, prijatelj i stranački podanik gore nabrojanih mitskih likova? Netko hrabar, pošten, moralan i stručan da povede i izvuče ovu zemlju iz vrtloga kriminala. Da spriječi bankrot države i izvoz građana kao robova.

  Tagovi: vlada

  1 Ministar - 100 dužnosti bi trebao biti naslov posebnog dnevnika. Ove ovrhe i dugovi države prelaze sve granice normalnog. Zar ne bi većina naših političara trebala staviti mandate na raspolaganje ili ja nemam pojma o politici?

  @madona, 23.3.2008. 11:35:15

  Da u pravu si, trebalo bi ne samo staviti mandate na raspolaganje već kazneno odgovarati za štete.
  Problem je u pravosuđu koje ima svoj interes u kriminalu koji je u igri.

  @mučke, 23.3.2008. 13:07:51

  "Netko hrabar, pošten, moralan i stručan da povede i izvuče ovu zemlju iz vrtloga kriminala. Da spriječi bankrot države i izvoz građana kao robova." Uskrs je. Nadajmo se da će uskrsnuti takva osoba. Ja vjerujem u čuda. I čekam u nadi........

  @madona, 23.3.2008. 13:35:48

  Komentara(3)


  ARHIVA

 • Partijska diktatura
 • *Komentara(0)
 • Prokletstvo političara, imam a nemam
 • *Komentara(0)
 • Velika Gorica, prometna provincija
 • *Komentara(0)
 • Koliko su blogeri anonimni na mreži?
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska vlast provodi diskriminaciju
 • *Komentara(0)
 • Bandićev udar na pravni sistem
 • *Komentara(0)
 • Moral, nadzor, kontrola, kriminal
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska i Zagreb na mafijaškoj ruti
 • *Komentara(0)
 • Koliko vrijede političke stranke?
 • *Komentara(3)
 • Koga bi rado vidjeli za predsjednika RH?
 • *Komentara(1)
 • Cenzura pravne države
 • *Komentara(0)
 • Inflacija oko 7%, dug 34,9 milijardi eura
 • *Komentara(0)
 • Kume, pošto zastupnik?
 • *Komentara(0)
 • Crna kronika iz “Bijele knjige”
 • *Komentara(0)
 • Europo pomozi i ne daj da te lažu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • I palice biraju gradonačelnike
 • *Komentara(0)
 • Nagibni SDP ostao bez Zagreba
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Bandić naredio “obradu” Rađenovića?
 • *Komentara(0)
 • Imam plan kako da oživim san
 • *Komentara(1)
 • Putovanje iz Balkana u Europu
 • *Komentara(0)
 • Pet izgubljenih godina, a tek na početku
 • *Komentara(0)
 • Sve je to od lošeg kokaina
 • *Komentara(0)
 • Danas sam se osjećao dobro
 • *Komentara(0)
 • Alergija nam uljeće, kih, šmrc
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Kuda ide Hrvatska?
 • *Komentara(3)
 • Evolucija ili revolucija?
 • *Komentara(10)
 • Vladine probavne smetnje
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici ili fekalisti?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Kukavičje gnijezdo
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Hrvatsko nebo strave
 • *Komentara(2)
  *Komentara(0)
 • Balvani na autocestama
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska kao kazalište
 • *Komentara(0)
 • Kaznena prijava protiv Slobodana Ljubičića
 • *Komentara(0)
 • Fašnik u Velikoj Gorici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(2)
 • Hrvatska u krizi, SDP-ovci u sjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Tramvajem u propast
 • *Komentara(0)
 • Otvoreno pismo Zagrebačkom holdingu
 • *Komentara(0)
 • Kapetan Ivo i njegovi (ne)časnici
 • *Komentara(0)
 • EU ne želi Sanaderovu banana državu
 • *Komentara(0)
 • Imaju li suci obraz?
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Policija zaboravila da je odustala
 • *Komentara(1)
 • Znanje i poštenje
 • *Komentara(1)
 • Jad i bijeda Hrvatske vanjske politike
 • *Komentara(0)
 • Bonovi kao sredstvo plaćanja, zabranjeni
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Bandiću Hrvatska ima Ustav i zakone
 • *Komentara(0)
 • Kriminal u gruntovnici
 • *Komentara(0)
  *Komentara(3)
 • Pregovori za vladu i korupcija
 • *Komentara(3)
 • Sukob interesa, što je to?
 • *Komentara(0)
 • Prvenstvo Istočne Europe u lažima, HDZ vodi
 • *Komentara(4)
  *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • HRT – hadezeova radiotelevizija
 • *Komentara(0)
 • Sanader plitak i tašt
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Dovršena autocesta Zagreb – Sisak?
 • *Komentara(0)
 • Pravna država po Sanaderu
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Sanader mostom do financijskog sloma
 • *Komentara(2)
  *Komentara(2)
 • Policijska država
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Mučke na Bandićev način
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska ostala bez 100 milijuna eura
 • *Komentara(0)
 • Bajić odgovoran za Hašku sramotu
 • *Komentara(0)
 • Lijep, pametan i žedan
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • HSP ostao bez Tadića i Rožića
 • *Komentara(0)
 • HDZ-ov Maestro udarac u prazno
 • *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Damski lov na divlje svinje
 • *Komentara(0)
 • Spriječimo ih da nas kradu!
 • *Komentara(0)
 • Spaljena odgovornost
 • *Komentara(0)
 • SDP ruši kineski zid
 • *Komentara(0)
 • SDP protiv sebe
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
  *Komentara(0)
 • Tajna demokracija
 • *Komentara(0)
 • Nesposobni i pokvareni
 • *Komentara(0)
 • Lovište ŠOLTA stradalo u požaru
 • *Komentara(0)
  *Komentara(0)
 • Nadzorni odbori, licencirana neodgovornost
 • *Komentara(0)
 • Zastupnici izglasajte nepovjerenje sebi
 • *Komentara(0)
 • Softverska prijevara u HFP
 • *Komentara(0)
 • Izvanredno stanje u RH
 • *Komentara(0)
 • Hrvatska u ratu?
 • *Komentara(0)
 • Standardi SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Drska prijevara
 • *Komentara(2)
 • Jamstvena kartica HDZ-a
 • *Komentara(0)
 • Korupcija razara pravosuđe i zdravstvo
 • *Komentara(0)
  *Komentara(1)
 • Slaba karika SDP-a
 • *Komentara(0)
 • Banka sa dugim prstima
 • *Komentara(0)
 • Tko je ukrao autocestu?
 • *Komentara(0)
 • Most koji spaja Zagreb sa ničim
 • *Komentara(0)
 • Kad hormoni polude
 • *Komentara(0)
 • Praznik rada, graha i kobasica
 • *Komentara(0)
 • Redizajn istine
 • *Komentara(0)
 • EU šamar
 • *Komentara(0)
 • Jednoumlje, višeumlje = lijepa naša
 • *Komentara(1)
 • Tržišna ekonomija ili korupcija?
 • *Komentara(2)
 • Voda za trovanje?
 • *Komentara(0)
 • Peti zagrebački kapitalni projekt
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca
 • *Komentara(0)
 • Pranje novca II
 • *Komentara(0)
 • Bandićevi gaditelji
 • *Komentara(2)
 • Špijunsko poduzetništvo
 • *Komentara(2)
 • Izbori ili noćna mora?
 • *Komentara(0)
 • Montirani sudski postupak
 • *Komentara(0)
 • Osveta u ime Republike Hrvatske
 • *Komentara(0)
 • Zračna luka u slici i neprilici
 • *Komentara(0)
 • Osnovan Klub branitelja Zračne luke Zagreb
 • *Komentara(0)
 • Inicijativa za osnivanje kluba branitelja
 • *Komentara(0)