Mućke

Datum: 20.09.2007

Kome vrijedi život građana više, HDZ-u ili SDP-u


Krađe, pljačke i ponižavanja karakteristike su hrvatske “demokracije”. Pljačka i uništava se sve što se stigne. Što vrijedi. Osim prošlosti i sadašnjosti, pljačka se i budućnost. Ovi koji su na vlasti zadužuju se i za buduće generacije, njihove greške plaćati će i generacije koje dolaze. Tako se zadužio Bandić, ne da mu se Šuker. Političari preko fonda otimaju državnu imovinu, pravosuđe tiho i ustrajano preko stečaja, korupcije i “pravosudne neovisnosti” uzima svoj dio harača. Odvjetnici i suci provode interesni zakon, onaj pravi hrvatski zakon služi im samo za dekoraciju sudnica i ureda. Bez njih bi sudnice i izgledale kao ludnice. Napravljena je ravnoteža između političkih i pravosudnih kriminalaca. Izbalansirali su plijen i jedni druge ne diraju.

I mala gruda snijega, kada se lagano zakotrlja niz brijeg, vremenom postaje lavina koja čini ogromne štete. Takva lavina zahvatila je hrvatske građane. Nezasitnost u pljački i robovanje kapitalu i dobiti ugrozila je zdravlje građana. U tom sljepilu ne vidi se ništa osim dobiti. Ne poštuje se ustav, zakoni, struka. Više se ne zna što je to moral i etika. Struka ne postoji, postoji neka kvazi struka koja pronalazi rješenja “kao da je po struci”.

Zbog kapitala u Sisku ljudi umiru od zagađenog zraka. U Karlovcu je umro umirovljenik od šetnje uz pivovaru. Na cestama se gine zbog preventive koja ne postoji. Na Kornatima su izgorjeli vatrogasci zbog ne organiziranosti sistema i nenamjenskog trošenja sretstava namijenjenih za opremu.

U Zagrebu i okolici građani se namjerno truju vodom. U Zagrebu sva vlast u rukama je jednog čovjeka, jedne partije. Milana Bandića i SDP-a. Njegovu volju provode likovi koji su pobjegli ili ih je Bandić spasio sa stranica crne kronike. Na strateška mjesta instalirani su protivno zakonu, ne ispunjavaju uvjete. Uvjet je da su kao Bandić, da ne vole građane Zagreba, da imaju kompleks dotepenca i da govore jezikom koji zagrepčani ne razumiju.

Foto Jutarnji list

Miro Laco

Ti mračni likovi znali su da je voda zatrovana, Šostar godinu dana znao za otrovnu vodu, da su Otrovi u vodocrpilištima, o tome su šutjeli. Na Zračnoj luci Zagreb u ožujku je utvrđena neispravna voda ali je “intervencijom” nalaz ispravljen. Sada kada su afere trovanja otkrivene oni bi novinare bacali u Savu ili bi policijom prisilili građane da rade po njihovim nalozima. Ti Bandićevi, odnosno SDP-ovi, mračnjaci ne shvaćaju da im građani ne vjeruju. Ne mogu ti krivci koji su uzrokovali trovanje sada ispravljati grešku ili možda namjeru. Oni moraju otići sa Bandićem na ćelu. Da je pravne države otišli bi, za početak, na mjesec dana u istražni zatvor a zatim što istraga utvrdi.

Sve ove propuste i kriminale sa “visokog” nivoa pokušava se prikriti ili uljepšati. U tu svrhu “visoka” ekipa oprašta dugove, ucjenjuje i podmićuje. Smanjuje poreze i postavlja podobne Hloverke. U prošlosti su te metode bile dovoljne, pojavom interneta medijska disciplina nije ostvariva. Tako smo prvo od CNN.BLOG-a doznali da Zagrebačke gradske vlasti znaju već godinu dana za zatrovanu vodu i šute!

Dokle će građani trpjeti ovakvo stanje, stanje uglađenog Afganistana? Hrvatski “Talibani” u likovima raznih bandića i sanadera upravljaju imovinom i životima tih građana. Njihovi stranački klimavci plješću im za malo sitniša ili udjeljene naklonosti. Narod je ugrožen. Ugroženo je zdravlje i imovina. Ovo je dno. Blatno dno za kojeg ovi izbori neće dati rješenje. Građanima se nude stranke koje ne žele priznati dijagnozu bolesti hrvatske države, a za koju sam nabrojio neke simptome. Umjesto toga oni, kao da žive u Finskoj, govore o dionicama, ekonomskim programima, mostovima i sličnim, za đep podobnim, delicijama.


E mail