Mućke

Datum: 19.03.2007

Špijunsko poduzetništvo


Kako je već poznato, zbog utvrđene nepravilnosti u radu, u Zračnoj luci Zagreb 2001. godine smijenjeni su direktor sa pomoćnicima. Vlada je naredila ispitivanje odgovornosti svih odgovornih uključujući i članova nadzornih odbora. Nalog vlade nije proveden, već naprotiv, sve je učinjeno da bi se “zataškale” nepravilnosti. U tekstovima Osveta u ime Republike Hrvatske i Montirani sudski postupak, “zaslužnima” za zataškavanje navedeni su, predsjednici nadzornih odbora, Milan Bandić i Stipan Matoš. Ovom prilikom, zahvaljujući portalu 45 lines, lista se dopunila još jednim imenom. Damir Lončarić. Navedena gospoda, da je istraga potvrdila njihovu umiješanost u nepravilnosti, snosili bi odgovornost što bi utjecalo na njihove karijere. Zahvaljujući uspješnom “zataškavanju” slučaja zračna luka, Bandić je izabran za gradonačelnika a Matoš uspješan političar.

Lončarić

Damir Lončarić, zamjenik direktora Zračne luke Zagreb

Damir Lončarić i njegova umiješanost u nepravilnosti Zračne luke Zagreb.

U drugoj polovici '90 godina Lončarić, nakon umirovljenja u policiji, zapošljava se u Zračnoj luci Zagreb kao pomoćnik direktora zadužen za sigurnost. Vlada RH smatrala je odgovornim za nepravilnosti u radu Zračne luke Zagreb, direktora i njegove pomoćnike, te ih je smijenila. Prema tome Lončarić je odgovoran za nepravilnosti. Nije smjenjen sa ostalim pomoćnicima jer je od 2000. godine, imenovan ravnateljem Obavještajne agencije. Kao ravnatelj OA-e imao je velikog razloga obustaviti istragu vezanu uz nepravilnosti zračne luke i zataškati stvar.

Dakle Bandić, Matoš i Lončarić u potpunosti su “zataškali” istragu i osvetili se osobama koje su potakle otkrivanje nepravilnosti.

Zataškavanje je provedeno na način da su na odgovorna mjesta vraćeni krivci, pomoćnici direktora. Za glavnog direktora imenovan je jedan od smijenjenih, Boško Matković. Matković nije ispunjavao uvjete za direktora. I na kraju, Damir Lončarić nakon što je razriješen dužnosti ravnatelja OA-e, protuzakonito je imenovan na mjesto zamjenika direktora Zračne luke Zagreb. Radno mjesto zamjenika direktora “kreirano” je za njega, postavljen je bez natječaja. Na zračnoj luci sve odluke donosi Lončarić, a “vlada” metodama opisanih u Predstavnika djelatnika HIS-a/OA-e. Osim što on nema pojma o poslu (legalnom) koji radi, takvi su mu i suradnici.

Ministar Kalmeta, kao predsjednik skupštine Zračne luke Zagreb, upoznat je o zataškavanju i zamoljen da dozvoli uvid u neke dokumente vezane uz opisano. Sve je odbijeno. Premjer Sanader također je upoznat sa navedenim, nije poduzeo ništa osim birokratskog loptanja.

Glavna karakteristika upravljanja zračnom lukom je, poslušnost. Poslušni imaju plaće i privilegije, ili mito i korupcija. Toliko su moćni da mogu utjecati na državno odvjetništvo, sudove... Oni mogu odgovorne za štetu od preko 1.000 000 €, učinjenu požarom nagraditi, odlućivati o sudbinama pojedinaca pa slobodno bi rekao sudbini RH.


E mail